יש לי שאלה.

אשרת

New member
אה?

אני חושבת שההגיון שלנו פועל קצת יותר טוב מזה של מפלגת העבודה. מהאופוזיציה - אי אפשר להשיג כלום ושום דבר אחד גדול. ביום הבוחר- מפלגת העבודה , ברשימת ההשגים שלה בארבעת השנים הארוכות- מה היא בדיוק תציג, פרט ליריות ברגלים, ולכלוכים וליו"ר הזמני הנצחי שלהם בדיוק? כמה זמן שרי העבודה דבקו בכסאותיהם בזמן ממשלת האחדות? איזה אינטרס יש לשינוי למלא אחר הרצון של מפגלת העבודה ולהפיל את הממשלה הזאת? ממתי שינוי היא "עבד" לקפריזות של מפלגת העבודה? שינוי נחברה על מנת להיות חלק ממהמשלה הזאת, לנסות להפוך את המדינה הזאת למקום שיהיה הרבה יותר טוב לחיות בו, לנסות להפוך את המדינה הזאת למדינה חילונית- שבה יש את "חופש הדת" ו"חופש מדת". שעד לאחרונה היה פה רק "חופש הדת"!!! אלו דברים, שעקב הברית ההיסטרוית של העבודה עם המפלגות החרדיות, לא תוכל לעולם להשיג את זה עבור אנשים כמוני.

wendigo

New member
איך בדיוק ההגיון שלכם פועל בצורה

יותר טובה מההגיון של מפלגת העבודה אם הנציגים בכנסת מטעמכם מצהירים כל מיני הבטחות ועקרונות, ובסופו של דבר לא ממשים אותם? הרי אם היה לכם הגיון לא הייתם מאפשרים להם לשבת בממשלה עם המפד"ל, אז אל תדברי איתי על הגיון. לפי דברייך אני מבין ששינוי היא מפלגה אך ורק לשם "חופש הדת" ו"חופש מדת". זה נפלא שיש מפלגה שמעוניינת שיהיה שוויון זכויות, ולגרום לכך שהחרדים יעשו שירות צבאי במקום ללמוד לימודי תורה בישיבות, אבל ברגע שהיא לא תומכת בחוק לנישואים אזרחיים, זה סותר את ההצהרות שלה, לא?

אשרת

New member
אההההההההה?????????

מפלגת העבודה לא הצהירה הצהרות ופיזרה הבטחות שונות? אף מפלגה אינה שונה בקטע הזה. לא ברור לי מה אתה רוצה מהפד"ל, שינוי אף פעם לא הצהירה שהיא לא תשב איתם בממשלה, לכן לא ברור לי מה הפואנטה שלך. שוב פעם לגבי חוק הנישואים על הסכמים קואוליציונים שמעת במקרה? שמעת גם מה קורה לשרים אשר יוצאים נגד הקואוליציה? אם לא - אז בוא ואספר לך - הם מפוטרים. אין סיבה ששינוי טיפול לתוך המלכודת שמפלגת העבודה טמנה לה. ועדין - 9 חברי כנסת של שינוי הצביעו בעד הצעת החוק. 7 חברי כנסת בלבד של מפלגת העבודה - הצביעו בעד הצעת החוק. עכשיו תגיד לי, מה דעתך על הנתונים הנ"ל?

wendigo

New member
כמו שאמרתי בעבר ואגיד עכשיו

גם מפלגת העבודה הבטיחה הבטחות והצהירה הצהרות ולא קיימה אותן, אם היית יודעת קצת יותר הבנת הנקרא סביר להניח שהיית שמה לב לכך. אבל זה לא העניין. העניין הוא שאם מפלגת שינוי לא אחראית להבטחות ולהצהרות שלה, בגלל כל מיני הסכמים קואליציוניים שלא תצהיר כל מיני הצהרות שאין להם שום סיכוי להתממש, או שלא תבטיח כל מיני הבטחות שאין להם סיכוי להתקיים.

אשרת

New member
אם כך.. אם אף מפלגה לא תצהיר הצהרות

ותבטיח הבטחות שהיא יודעת שהיא לא תוכל לקיים אותן.. אז איך בדיוק הן תמשכנה קולות?

wendigo

New member
לא הבנת את דבריי כראוי

התכוונתי לכך שאם מפלגה כלשהי (במקרה שלנו שינוי) מודעת לכך שאם היא תכנס לקואליציה היא לא תוכל לקיים את הבטחותיה ולממש את הצהרותיה, אז שלא תבטיח ולא תהצהיר אותן.

wendigo

New member
מה זאת אומרת?

הרי אמרת בעצמך ששינוי לא יכולה להתנגד להצעות חוק אשר נוגדות את העקרונות שלהם מכיוון שהיא חברת קואליציה.

אשרת

New member
האם ידוע לך על איזה שהיא הסמכה

שיש לאחד מחברי הכנסת של שינוי לחזות את העתיד? מאיפה הם היו צריכים לדעת בזמן הבחירות איזה ממשלה תקום, מה יהיו קווי המדיניות של אותה ממשלה? מאיפה היא היצתה צריכה לדעת שהעבודה תנסה למשוך קצת כותרות על ידי כך שהיא כביכול תביך את שינוי? נו באמת.

wendigo

New member
מי דיבר על לחזות את העתיד? ../images/Emo4.gif

דיברתי על כך שכל מפלגה אשר יושבת בממשלה לא יכולה להצביע נגד הממשלה כי אז השרים מטעם אותה מפלגה יפוטרו. אז מה שניסיתי להגיד זה שאם מפלגת שינוי הייתה צריכה לבוא ולהגיד לקהל בוחריה מכיוון שהיא נכנסת לממשלה בראשות הליכוד, היא תצטרך לוותר על חלק מהעקרונות שלה, מכיוון שאם הם יצביעו נגד חוק אשר הממשלה הציעה הם יפוטרו, או אם הם יצביעו בעד חוק אשר האופוזיציה הציעה, כלומר חוק נגד הממשלה הם יפוטרו. אל תגידי לי שגם לאחר הבחירות חברי הכנסת מטעם שינוי לא ידעו שהם יוזמנו ע"י שרון לשבת איתו בממשלה. הרי זה לגיטימי שהוא יזמין אותם לשבת איתו בממשלה מכיוון שהיא נחשבת לממשלה השלישית בגודלה.

אשרת

New member
למה אתה חושב שבוחרי שינוי נאיבים

לגבי הפוליטיקה? אני חושבת שזה די ידוע ששרים אשר מצביעים נגד הממשלה יצאו בחוץ, כמו שש"ס עפה מהממשלה כאשר הצביעה נגד הממשלה בנושא התקציב. אני לא חושבת שיש מישהו שבכלל האמין שהם יכולים להשיג את הכל. אבל כרגע עברה רק שנה אחת מכינונה של הממשלה הזאת, ומשום שלא לי ולא לך יש את יכולת החיזוי, מה שנותר זה לראות מה יקרה עד יום הבוחר.

wendigo

New member
אני לא חושב שבוחרי שינוי נאיבים

הבוחרים הנאיבים היחידים הם בוחרי ש"ס או בוחרי כל מפלגה דתית אחרת. אני לא טענתי שלי או לך או למישהו אחר יש יכולת חיזוי, אלא טענתי שאם שינוי נכנסה לממשלה בראשות הליכוד (זה היה יכול להיות גם בראשות מפלגת העבודה) היא צריכה להצביע לפי הרצונות של הליכוד, כי אם היא תצביע היא לא תהיה בממשלה. אבל יש לה אפשרות נוספת, לפרוש מהממשלה ולנהל את מלחמתה בכפייה הדתית, ולפעול לצורך יישום הבטחותיה מחוץ לממשלה. למרות שזה כמעט בלתי אפשרי, אבל היא תוכל לנהל את המפלגה כרצונה, ולא כרצון הליכוד.

אשרת

New member
אי אפשר להשפיע מהאופוזיציה..

זה מה שאני מנסה להגיד לך.. פשוט אי אפשר. תקח את חוק הנישואים האזרחים - נגיד וכל ה-15 חברי הכנסת של שינוי , היו מצביעים בעד ההצבעה- היא לא היתה עוברת!!!

למעלה