יש לי שאלה..

יש לי שאלה..

מישהו מוכן להסביר לי מה קורה במיונים..? כאילו מה בודקים?! מה רוצים שנעשה והכל..? זה סתם משהו שמעניין אותי.. טודא מראש למגיבים! :)

Miss Understood

New member
גם אני רוצה לדעת

אמורים להיות לנו מיונים מועצתיים. למישהו יש מושג מה זה כולל? ועוד שאלה אחת...המחנה פסח של ד-ו, במרכז הוא אזורי או שכל מועצה עושה עם עצמה?

עלתה כבר השאלה הזאת כאן..

ולדעתי כל מועצה עושה לבד.. אבל שיגיבו כאן אנשים שיודעים איך זה הולך!! כדי שלא נתבלבל סתם..

Miss Understood

New member
נכון אני העלתי אותה....ואף אחד לא

ממש ענה (או שאני לא ראיתי אם כן אז סליחה מראש)... אז עדיין אין לי ממש תשובה וודאית....

מיונים מועצתיים

זה משהו שנערך לקראת סוף השנה, כשהמד"בים צריכים להחליט לגבי היוצאים לקורסים השונים. במועצה זה משהו חדש שהתחילו רק לפני שנתיים, ונדמה לי ששנה שעברה זה אפילו לא יצא לפועל (או שזה כן, וזה לא היה משמעותי כי זה נערך אחרי שהמד"בים החליטו כבר מי יוצא לקורסים). בגדול בוחנים אותכם בכל מיני מצבים ואיך אתם מתנהגים בקבוצה וכל מיני דברים בסגנון. לדעתי, המיונים נועדו כדי לעזור למד"בים להחליט (בעיקר לגבי טרומ"פים שהם מתלבטים לגביהם), והם לא אלו שקובעים לחלוטין. יותר חשוב היא הפעילות במושב במהלך השנה, מה תעשי ולא תעשי, הפעילות בפעילויות של הטרומ"פים וחוות הדעת של המדריך שלך שם (אם יש כזו?), מחנה פסח (במידה ויש כזה), פעולת הניסיון שהטרומ"פים מעבירים לחניכים (אצלנו יש כזה דבר, לא יודע איך זה במושבים אחרים). בטוח שגלי תוכל לתת לך יותר פרטים ממני כשהיא תחזור (כי אני לא ממש בקיא בכל מה שקורה השנה).

Miss Understood

New member
תודה עמרי! וכן

אמרתי סליחה אם לא ראיתי שכן ענו לי...לא הייתי ליד המחשב כבר איזה שבוע אז פיספסתי חלק...סליחה עוד פעם!:) ואגב גלי חוזרת השבוע...ותודה על ההבהרה!

למי שהתבלבל..

אני מדברת על המיונים למד"צים.. וגם לבאים.. מד"מים מש"צים ואם מישהו רוצה להרחיב גם על המיונים לרעין עודד גם יתקבל בברכה.. :)

קשתונה

New member
אז ככה-

דבר ראשון...מחנה ד-ו הוא מועצתי... טרומ"פים תצאו זה אחד הכיפים הכי גדולים!!!!!!!! דבר שני... במיונים שלנו לקורס מד"צים בגולן עשו ככה (אני אומרת רק מה שאני זוכרת כי בטח היה עוד ואני לא זוכרת): שמו מלא מלא מלא מלא חפצים באמצע החדר והיינו מעגל גדול של אנשים....כל אחד בתורו היה צריך לקחת חפץ ואיתו לעשות הפעלה קצרה... וגם יש את המחנה פסח שהוא נראה לי יותר ניצול כח אדם מאשר באמת בדיקה של טרומ"פים:) אבל הוא כיף:) זה היה המועצתי...ואני לא זוכרת מה עוד היה.... אבל כמובן שכל הזמן רשמו עלינו דברים בצד.... בתחום המושב לנו היה את הפעולות עם הגרעינרית לאורך כל השנה שהיו המשקל הכי כבד להחלטה אם נצא למד"צים או מד"חים או לא בכלל.... כל השנה היו פעולות ובסוף השנה כל זוג היה צריך להעביר פעולה (זה הדבר הכי מפחיד שיש!!!!! אבל אל תפחדו זה בסדר...:) גם שם ירשמו עליכם כל הזמן דברים) ואת הרעיון עם הגרעינר והמד"ב...ההתחייבות וכל השיט הזה... ולבסוף אחרי שכבר הוחלט מי יוצא לאן ומתי ואיך ולמה וככה... יש טרומד"צים שזה שישישבת של דגם קורס מד"צים רק של הגולן... עם ק'ים וכל מני פעילויות... (אגב שם הומצא השיר הידוע על תיקי) ולשאר הדברים לא היו אצלנו מיונים רק רעיונות עם המד"ב גרעינר וועדת נוער.. כי מבחינת האזור כל מי שרצה להמשיך היה מבורך ובאמת היה עם נכונות ורצון... בתחום המושב כן היינו צריכים להתחייב.

s h e e p i t

New member
אני לא יודעת אם בכל מועצה זה זהה ..

אבל אני יכולה להגיד לך מה עשו לנו... כעיקרון בהתחלה נתנו לנו להציג את עצמנו ולספר כמה זמן דברים על עצמינו ואחר כך חילקו אותנו לזוגות כשכל זוג היה צריך לבחור נושא ולהכין פעולה שקשורה לנושא... ואז כמובן כל זוג הציג את הפעולה שהוא עשה... זה נראה מוזר בהתחלה אבל היה ממש כיף לפי מה שאני זוכרת =) ואחר כך נתנו לנו כל מני מצבים וכל פעם כמה ילדים היו צריכים להציג המצב ולמצוא את הפתרון ... (למשל : ילד בעייתי בקבוצה ... מישהו משחק את הילד ומישהו את המדריך...) ואחרי זה בשלב האחרון עשו לנו שיחות אישיות ... בכל אופן חוץ מהמיונים במועצה (אני לא יודעת איך זה אצלכם) היו לנו גם שיחות עם המד"בית ועם המדריכים ... פשוט תהיו אתם ותגידו מה שאתם באמת חושבים ולא מה שצריך להגיד... מקווה שעזרתי...(לשם שינוי)

קשתונה

New member
אה כן גם אצלנו היה משחק תפקידים

היה מצב שיש רעש במועדון נוער ואנשים שגרים ליד מבקשים שיהיה שקט (וזה בעיה כי יש פעולות וזה...) יש חניך בעייתי... יש הורים של חניך שבאים בתלונות... וכו וכו וכו

זורקה

New member
יא אני זוכרת!

"אני שולחת בן שלי למחנה" -כשלמעיין יצא מבטא רוסי..

קשתונה

New member
אה כן גם אצלנו היה משחק תפקידים

היה מצב שיש רעש במועדון נוער ואנשים שגרים ליד מבקשים שיהיה שקט (וזה בעיה כי יש פעולות וזה...) יש חניך בעייתי... יש הורים של חניך שבאים בתלונות... וכו וכו וכו

מנצל"שת לעוד שאלות..

יש לי עוד שאלות.. אם אני רוצה להדריך השנה.. או יותר נכון במה שנשאר ממנה.. או לעזור בהדרכה או משהו בסגנון.. אני יכולה ללכת למד"ב שלי ולבקש ממנו להצטרף לאחת הקבוצות או משהו כזה? כאילו יש מצב שהוא ייתן לי לנסות בכלל?? אם אני רוצה להתנסות קצת לפני המיונים או או בכלל שנה הבאה.. עוד משהו.. יש לי בשכבה ילדים במדריכים.. אז גם הן יוצאים לסמינרים והכל..? אם יש פה עוד אנשים שיש להם שאלות שקשורות לנושא.. אז שישאלוווו :)
|דב| טודא על העזרה והכללל..!! :)

בטוח שיתנו לך לעזור...../images/Emo8.gif

אני לא יכולה לתאר מצב שתציעי עזרה ויגידו לך לא... להדריך קבוצה זה כבר משהו אחר, אבל אם תרצי לעזור לאחד המדריכים בלהכין פעולות או לעזור בזמן הפעולה, אני בטוחה שזה יתאפשר. אני חושבת שזה גם רעיון טוב, כי זה גם יוסיף לך כי תגיעי עם יותר ניסיון לקורס מדצים, וגם כמובן תוכלי לעזור...

יש לי שאלה

לגבי מה שאמרתם על זה שבוחנים איך אנחנו מתנהגים, ז"א שאם יש למישהו התנהגות פרועה או שסתם לא תמיד רציני בכל מה שהוא עושה, אז זה אומר שלא יהיו מדצים??? חייבים להנהג כמו "ילדים טובים" ולא להשתולל?

חחחחחחח חן יא משוגעת!

תאמיני לי היא אפילו לא מתארת לעצמה עם מה יש לה עסק !!! אבל בעיקרון מי שמחליט אם את יוצאת או לא זה סלעית (המדבית) אלה (הגרעינרית) ובטח גבי וגלעד (המדריכים) אה וגם כל מיני רכזים כאלה כמו ירון ורונית וכו' (ואל תשמחי על מה שאיתי אמר כי זה לאו דווקא נכון ואל תדאגי לגבי מה שהיה עם ירון בחג מעלות כי הוא לא יפלה אותך על זה) הם עושים לך מיונים וכל מיני כאלה אבל הם לא מסתמכים רק על זה!!! הם מכירים אותך והם גם בוחנים אותך כל השנה!!! אל תדאגי את תגיעי למדצים (אם כמובן תיהי מתאימה ותדעי לשלוט על חניכים, לעשות פעולות וכו') אף אחד לא יגיד לך "את משוגעת את לא תדריכי" ואני אישית אפילו חושבת שזה עוזר :)

לא צריך לשלוט בחניכים..

אתה צריך שתהיה לך אפשרות להשתיק אותם כשצריך.. ושפה משותפת איתם.. זה הכל נראה לי..

kedeman

New member
תיהיי טבעית!

זה הכי טוב!!!! כי הם רוצים לראות אם את באמת מתאימה אז תיהיי טבעית רוב האנשים עוברים את המיונים חוץ מזה..... כמו שאני מכיר את האנשים בתנועה אם את משודעת? לכי על זה!!! מדריך טוב צריך להיות קצת משוגע ועוד דבר בקשר ללא להתפרע אני חושב שגם מדריך כשהוא בהשתלמות צריך להתנהג כמו שהוא היה רוצה שהחניכים יתנהגו אליו ולא להתנהג דווקא כמו החניך הכי בעייתי אז אפשר להשתולל רק עם מידה

למעלה