שמתם ליבכם לעובדה מענינת ?
השאלה לא נשאלה או כוונה לספרות עברית ובכל זאת כל התשובות (אם לא החמצתי משהו בשרשור) כללו שמות ספרים מקומיים. הלו לא חסרה ספרות זבל אשר יובאה מהגולה, תסכימו איתי על כך.. אני עצמי לא מרבה לקרוא ספרות מקומית, אלא אם קבלתי המלצה חמה ממקור אמין. וזאת על שום מה? כמו בתחום הקולנוע שבו אעדיף קולנוע זר (שאינו הוליוודי) על פני קולנוע הוליוודי, וזאת משום שאני נוטה להאמין שאם כבר הגיע אלינו סרט מאיראן (או אפילו ספרד) ובאמת חושבים שהוא יהיה הצלחה מבחינה מסחרית, הרי קרוב לוודאי שוהא גם איכותי (ולא הצלחה מסחרית מהסוג ההוליוודי). איך זה מתקשר לספרות עברית? אפילו אני הצלחתי לאבד את חוט המחשבה שלי, אבל אני סבור כי יש סיכוי רב יותר למצוא ספר טוב מתוך מכלול הספרות הכלל עולמית מאשר מתוך הספרות העברית המקורית (ואני לא אומר שלא קיימים ספרים משובחים בנישה הזו). אבל מה שבאמת רציתי להעלות זוהי בכלל נקודה אחרת. ההלקאה העצמית שלנו. אנחנו אוהבים נורא להנמיך את עצמנו ואת הסביבה הקרובה לנו ( כן, כן , אמירה גורפת ומוגזמת לחלוטין, אבל ברור שהיא נאמרה ככזאת). קיצור, נחמד הרבה יותר להצביע על ספרים ישראלים כושלים מאשר על ספרים רבים אחרים. ותחשבו על זה... ומה הספר הכי גרוע שאני קראתי? התנ"ך - חרא עלילה ודמויות לא אמינות בעליל. טוב, זה נאמר ממש בצחוק, אז לא להתחיל לפרוט לי על נימי הזעזוע. אני חושב שגם זה נחשב לספר עברי.. שיטטטט! אבל בהקשר הזה אמר מארק טווין משהו נחמד בסגנון " התנ"ך הוא האוטוביגרפיה הגרועה ביותר שנכתבה על דמות אי פעם. אם הייתי אלוהים הייתי מתבייש במה שכתבו עלי. דמותי היתה מצטיירת כקטנונית, חסרת כל מידת צדק ושרלטנית. הורגת אמהות עם ילדיהם בשם דברים תפלים" (למרות שהדברים נכתבו במרכאות, מדובר רק ברוח דבריו. אין לי כוחות לתור אחר הציטוט המקורי)