יש לי שאלה

Ayelet S

New member
"סמטת השקדיות"

מסכימה בהחלט, זכור לי שנטשתיו באמצע, וגם עד לשם בקושי החזקתי מעמד!! וגם ספרה השני של רביניאן "החתונות שלנו" , הוא לא יותר מרנין! בזבוז משווע של זמן ואנרגיות! צעירה מוכשרת, בעלת סגנון כתיבה מעניין, אך משהו ביצירותיה מתפספס
 
שמתם ליבכם לעובדה מענינת ?

השאלה לא נשאלה או כוונה לספרות עברית ובכל זאת כל התשובות (אם לא החמצתי משהו בשרשור) כללו שמות ספרים מקומיים. הלו לא חסרה ספרות זבל אשר יובאה מהגולה, תסכימו איתי על כך.. אני עצמי לא מרבה לקרוא ספרות מקומית, אלא אם קבלתי המלצה חמה ממקור אמין. וזאת על שום מה? כמו בתחום הקולנוע שבו אעדיף קולנוע זר (שאינו הוליוודי) על פני קולנוע הוליוודי, וזאת משום שאני נוטה להאמין שאם כבר הגיע אלינו סרט מאיראן (או אפילו ספרד) ובאמת חושבים שהוא יהיה הצלחה מבחינה מסחרית, הרי קרוב לוודאי שוהא גם איכותי (ולא הצלחה מסחרית מהסוג ההוליוודי). איך זה מתקשר לספרות עברית? אפילו אני הצלחתי לאבד את חוט המחשבה שלי, אבל אני סבור כי יש סיכוי רב יותר למצוא ספר טוב מתוך מכלול הספרות הכלל עולמית מאשר מתוך הספרות העברית המקורית (ואני לא אומר שלא קיימים ספרים משובחים בנישה הזו). אבל מה שבאמת רציתי להעלות זוהי בכלל נקודה אחרת. ההלקאה העצמית שלנו. אנחנו אוהבים נורא להנמיך את עצמנו ואת הסביבה הקרובה לנו ( כן, כן , אמירה גורפת ומוגזמת לחלוטין, אבל ברור שהיא נאמרה ככזאת). קיצור, נחמד הרבה יותר להצביע על ספרים ישראלים כושלים מאשר על ספרים רבים אחרים. ותחשבו על זה... ומה הספר הכי גרוע שאני קראתי? התנ"ך - חרא עלילה ודמויות לא אמינות בעליל. טוב, זה נאמר ממש בצחוק, אז לא להתחיל לפרוט לי על נימי הזעזוע. אני חושב שגם זה נחשב לספר עברי.. שיטטטט! אבל בהקשר הזה אמר מארק טווין משהו נחמד בסגנון " התנ"ך הוא האוטוביגרפיה הגרועה ביותר שנכתבה על דמות אי פעם. אם הייתי אלוהים הייתי מתבייש במה שכתבו עלי. דמותי היתה מצטיירת כקטנונית, חסרת כל מידת צדק ושרלטנית. הורגת אמהות עם ילדיהם בשם דברים תפלים" (למרות שהדברים נכתבו במרכאות, מדובר רק ברוח דבריו. אין לי כוחות לתור אחר הציטוט המקורי)
 

neta2

New member
צודק : אז המשעמם ביותר שקראתי

בליגת המתורגמים זה "אלוהי הדברים הקטנים" - פשוט סבלתי.
 

Rivendell

New member
אוי, נטע, איזו תזכורת כואבת

בכל מחיר לא הצלחתי לסיים את הספר הזה. והוא התחיל דווקא לא רע. אבל מתישהו לקראת האמצע זה נהפך לבלתי קריא בעליל.
 

Mנטה

New member
השרשור הזה מרפא לי את כל רגשי

האשמה. אני לא הצלחתי אפילו להתחיל את "אלוהי הדברים הקטנים" אחרי שנים שלושה עמודים אמרתי לעצמי, שוב הדורית רביניאן הזאת
... ובענין למה יצא דוקא ספרים ישראלים...
אז לא פייר מצדי שאני אענה, אבל בכל זאת אם כבר שאלת ואני כאן אז גם לי מגיע
... אני פשוט באמת חושבת שמרבית הספרות הישראלית היא רעה. צר לי. וזה לא בגלל רגשי נחיתות. ואפרופו התנ"ך: אחד הטובים שלנו בעיני.
 

דדאלוס

New member
טוב לדעת!

(לגבי התנ"ך כמובן). בסוף השבוע שחלף קראתי את ספר איוב. התכוונתי לכתוב המלצה חמה על הספר הנפלא הזה, אבל אז אמרתי לעצמי "אה, עזוב, מי יתעניין בכלל".
 
תכתוב. תכתוב. אני אתעניין. והאמת

היא שאשמח לקרוא המלצות לספרי תנ"ך אחרים. אני מוכנה לכתוב על בראשית
 
זה דווקא רעיון מגניב

אם מרימים "פרוייקט תנ"ך", אני אשמח לקחת על עצמי את קהלת. זה כמו ניהיליזם של מתבגרים, אבל עם קלאסה
.
 

Rivendell

New member
אוף, אתם כאלה חמודים לפעמים ../images/Emo23.gif

גם אני נורא אשמח אם תעשו את זה, אבל הידע התנ"כי שלי חלוד עד בלתי קיים... אז אני רק אקרא, אתמוגג, ואפתח לזה קטגוריה במאמרים. מי מרים את הכפפה ופותח שרשור?
 

siv30

New member
יש לי, יש לי, יש לי (או זוועתונים

כבקשתך)- אין מקום בכותרת...
יוכי בברהנדס- לכבות את האהבה ואחרי לא להוציא יותר אף ספר...
אייל נגד (האנושות)- חיי עולם? או משהו כזה.
האחרון שקראתי של דון האנה- זוועתון בשפה משובחת. יש עוד כמה אבל דעתי כאן חלוקה ואין לי כח למהומות בפורום...
 
פרי מייסון

עותק ישן-נושן שהיה של אבי היה מונח בבית וככל ספר בסביבתי, ניסיתי לקרוא אותו. זה היה הספר הגרוע ביותר שהגיע למול עיני, יותר נכון ההתחלה הגרועה ביותר של ספר - זה גם היה הספר הראשון שנטשתי.
 

Mנטה

New member
סדרת הטלויזיה דוקא היתה טובה

לפעמים זה הולך על הגיון שכזה...
 
למעלה