יש לי שאלה?!

אביתרל

New member
יש לי שאלה?!

אני מבנ"ע, אצלנו כל שבט זה שכבת גיל , וכשאתה עולה כיתה אתה מחליף שבט, עד כיתה ט' שבה אתה מקבל שם של השבט שנשאר איתך כל הזמן. רציתי לדעת מה זה אצלכם שכבה, הנהגה , שבט...

בלללעעע

New member
תשובות...

שכבה- שכבת גיל, גדוד... זה משתנה שבט לשבט אז אני אענה לך על השבט שלי: שכבה- אין כ"כ... זה עקרונית גדוד...... החניכים מצטרפים בכיתה ה' ויש 3 גדודים הם נמצאים בתוך חטיבה, כיתה ו' מחלקים אותם מחדש לשני גדודים והם עדיין באותה חטיבהה- למשל ו' של שנה הבאה יהיו חטיבת אלונים- כמו השנה... בכיתה ז' הם מתאחדים לגדוד אחד עם השם של החטיבה (מטעמי נוחות הם עדיין מחולקים לשני גדודים אבל עם אותו שם ואין כ"כ הפרדה ביניהם...). השם של הגדוד ממשיך איתם עד כיתה י"ב.... שבט- כמו קן, בכל מקום שיש פעילות של הצופים יש שבט. הנהגה- מס' שבטים באותו איזור למשל י-ם, מרכז, צפון, חיפה וכו'....

S u B

New member
לפי דעתי...

צריך לשים בשער של הפורום הסבר על מבנה הצופים ובכלל על כל התנועה עצמה. שמתי לב שמתרבים המקרים שחניכים מבני עקיבא או סתם אנשים נכנסים לפה ומתעניינים ושואלים. מומלץ מאוד!

MajorGad

New member
לא מדויק...

ככה זה בהנהגת י-ם. בהנהגת ת"א הם גדוד עד כיתה ט' ובכיתה ט' הם הופכים להיות שכבה.

בלללעעע

New member
רשמתי שככה זה בשבט שלי... אני בעד

מה שהציעו בתגובה האחרת- לשים הסבר על הצופים...

אצלי זה...

עד כיתה ו' זה גדוד, שבתוך הגדוד יש אחוות, בנים לחוד, בנות לחוד ולפי בתי ספר. בכיתה ז' הופכים לגדוד אחד, בנים בנות, כל בתי הספר (לפעמים יש גדודונים בתוך הגדוד) ואז נשארים גדוד כל השנים, גם עם הכניסה לשכב"ג.

אהה ו...

אצלנו אל עוברים שבט. אלא אם כן אתה רוצה... והנהגה זה חלוקה לאיזורים שבהם יש שבטים, למשל הנהגת חיפה, הנהגת מרכז, כח השבטים שנמצאים במרכז שייכים להנהגת מרכז.

kranves

New member
אצלנו ברמת ח' עד פסח של כיתה

ח אתה גדוד, אחרי פסח הופך לקורס מדריכים ובתחילת כי כיתה ט' אתה שכבה ואתם מדריכים.

למעלה