יש לי שאלה...

רגע רגע

את עושה כאן אי צדק, ולפי דעתי לוקחת את הדברים למחוזות לא מתאימים. 1. ההומאופתיה מתאימה לכל אחד - הווה אומר, הרמדי תשפיע על כל אדם ואדם. היא יכולה להשפיע לטובה ו/או לא לטובה, אך היא תשפיע ותשנה משהו בחייו של האדם, גם אם הוא הכי לא מאמין בהומאופתיה. 2. אם האדם לא רוצה הומאופתיה, שלא יבוא, אני האחרון שמשכנע אנשים לבוא לטיפול. 3. מה הקשר בין ההומאופתיה, הפילוסופיה ההומאופתית והמטופל? אני לא מדבר עם אנשים על הפילוסופיה ההומאופתית הגבוהה, זה לא מעניין אותם, ולא חשוב להם לצורך הריפוי. הם צריכים לקחת את הרמדי וזהו. אני מסביר להם מאד בגדול מהי הרמדי, שהיא לא חומר כימי, ואת עיקרון "הדומה בדומה", מעבר לזה, בפגישה הראשונה אני לרוב לא מוסיף כלום. 4. אני לא יכול לחשוב אפילו שאם מישהו ישאל אותי מה אני ממליץ, לאיזו שיטה לפנות שאני לא אומר הומאופתיה. מבחינתי הומאופתיה ורק הומאופתיה!!! לגבי המטופל - זה סיפור אחד, אני אומר להם לקרוא ולברר על הדציפלינות השונות ואז להחליט. ואם מישהו אומר לי, "תסביר לי למה לבוא אלייך לטיפול" - אני אומר לו שהוא לא יכול לבוא אליי, שאני מלא בחצי השנה הקרובה. מקווה שהבנת את ההבדלים. יש את דעתי האישית ודרך חיי בכל הקשור להומאופתיה, ויש את המטופל, אלו דברים שונים לחלוטין (והם גם מאד מאד דומים, שלא תתבלבלי לרגע). המטופל מקבל ממני יחס שונה ואחר מרוב המטפלים שהכרתי, אני זמין למטופלים שלי 24 שעות ביממה, בכל שאלה ובכל עניין. ושוב, 24 שעות ביממה ולא משנה למה ומדוע. אני לא מכיר הרבה מטפלים שנוסעים באמצע הלילה לטפל בבתי חולים, אני לא מכיר הרבה מטפלים שיפגשו עם המטופל שלהם בארבע לפנות בוקר. זאת הדרך שלי שאני בחרתי, אני שמח וגאה על כך. אני יושב עם המטופל כמה שצריך, ולעולם ללא המחשבות על הטפול הבא. מקווה כי הנקודה ברורה. ואם מותר פרסומת, כל השרות הזה בפחות ממחיר של מסעדה ממוצעת לחודש. חרגנו מעט אני חושב, מתנצל אם זה לא מעניין מישהו. באהבה שלומי.

SideKick

New member
הטיפול האידיאלי...

נקודת המוצא של הדיון הזה היא דברי המטופלת, שמספרת לנו מה המטפלת אמרה לה. אני חושבת שלפני שנכנסים לשוק, כדאי לבדוק ולאמת עם הדוברת, האם ממש כך הדברים נאמרו, או שכך היא חוותה אותם. לעיתים, כמו שאתה יודע, יש מרחק גדול בין הדברים. בעניין הטיפול ההומיאופתי האולטימטיבי, אני מבינה את המסירות האדוקה שלך להומיאופתיה, וכמו שאתה יודע - באופן אישי יש לי נסיון טוב מאוד בעבר עם התחום. עם זאת, אין לי ספק שיש אנשים ומצבים שבהם ההומיאופתיה עובדת פחות טוב מתחומים אחרים, או שאינה מספיקה (יש כמובן גם מצבים שלהיפך). לא אמרתי אינה משפיעה, אלא אינה אידיאלית. וכאן אנחנו נכנסים לנושא ההתאמה. לכל אדם ולכל אדם בכל מצב יש טיפול אידיאלי בשבילו. זה תלוי בקשר עם המטפל, זה תלוי בתחום המטפל, זה תלוי בקשר שבין המטופל לאותו תחום ובעוד אי אילו גורמים משתנים. ואני בטוחה שכל המטפלים מכירים מטופלים שאיתם ההתאמה מאוד גבוהה והטיפול רץ, ויש מטופלים שאיתם העניינים זוחלים ויגעים. בהרבה הרבה מצבים לא הייתי מפנה אדם לטיפול הומיאופתי. לא כי אני חושבת שטיפול הומיאופתי לא יכול לעזור לו, אלא כי אני חושבת שבתחום שבו אני עוסקת אפשר לעזור לו הרבה יותר טוב ונכון. יש כמובן גם מצבים שלהיפך, שבהם אני אגיד לגשת קודם כל לטיפול הומיאופתי. פתאום עלתה לי דוגמה מצחיקה. זוכר את מלחמת המפרץ ואת נחמן שי עם ה"שתו מים" שלו? מים תמיד משפיעים עלינו. יש אנשים או מצבים שמבחינתם מים יהיו מחיי נפשות. יש אנשים שאותם הם ירוו, או ירגיעו, או יקררו. אבל תסכים איתי שלהמליץ לכל אדם בכל מצב לשתות מים, זה לא הדבר הנכון ביותר לעשות, למרות שזה תמיד ישפיע.

TaiJiDragon

New member
ושוב הטיפול האידיאלי ../images/Emo45.gif

אכן מסור ואדוק שלומי ואכן הגישה שלך ושל אדומה 2 פתוחה. האם תוכלי לפרט את תשובתך באילו מצבים לא היית מפנה לטיפול הומיאופתי ובאילו מצבים תפני קודם כל לטיפול שכזה ? מעניין לשמוע במיוחד מהניסיון הקליני שלך.

SideKick

New member
שאלה טובה...

והתשובה קשה, שכן לאינטואיציה יש משקל מאוד חשוב בה. אבל אנסה בכל זאת. כאשר הבעיה של הבנאדם נגזרת באופן ישיר מתנוחת השלד אין לי ספק שטיפול תנועתי יהיה הנכון ביותר. זו הדרך הנכונה בעיניי לחולל את השינוי מבפנים, מתוך האדם - שינוי אמיתי. ואני מקווה שאתה מבין שאני לא מדברת על צוואר תפוס או כאבי גב שמקרינים לרגל. רוב רובן של המחלות הכרוניות נובעות מתוך החזקת האדם את עצמו בעולם. לעומת זאת, במקרים של מצב אקוטי שבו האדם אינו מסוגל להתמודד ברגע הנתון עם מצבו, אפנה קודם כל לטיפול הומיאופתי. כך אפנה גם את רוב האנשים שמגיעים עם בעיה המתבטאת בעור. וכמו כן תינוקות וילדים שלא מגיבים טוב למגע. אני מודה לך על השאלה.

freearth10

New member
צריכים להבין את האדם על ריגשותיו

אני חושבת שכל טיפול אלטרנטיבי שהמטפל מתכוונן לגרום לשינוי ולא רק לעשות לאדם הרגשה טובה - יכול אכן לגרום לאותו השינוי. והשאלה באיזה תחום לבחור - התשובה צריכה לבוא רק מהמטופל. ויתכן מאוד שהחיבור הזה שנוצר בין המטפלת והמטופלת והחוויה שהיא עברה בא לספר למטופלת ולמטפלת משהו. לפני כמה חודשים פניתי להומאופת ודברתי איתו על הבעיה שלי ואיך בעזרת הומיאופתיה ניתן לטפל בה וכו. הייתי מאוד קרובה לתחילת טיפול ואז לפתע אמרתי לעצמי. הומיאופתיה - תרופה, סליחה רמדי - זה לא בשבילי! ואני כילדה הייתי אצל הרבה רופאים ומשום מה ההומיאופתיה התקשרה לי עם הרופא בחלוק הלבן ששואל, רושם ושולח לבית מרקחת. אין לי שום צל של ספק שאני לפחות כרגע חסומה להומיאופתיה. לא עבר זמן רב והתחלתי טיפול של מגע. עד היום אני לא יודעת מאיפה לקחתי את האומץ הזה, כי מגע זה היה משהו שהלחיץ אותי נורא. זה היה הטיפול שהייתי צריכה. ומתוך הנסיון שלי ומתוך הידע שכל אחד יודע בדיוק מה הוא צריך באותו רגע נתון, אני כן חושבת, שלא כל טיפול מתאים לכל אדם באותו רגע נתון ורק יכולה להעריך את אותה המטפלת שראתה את החסימה והבינה שהיא לא באה בגללה. מאיה

אדומה2

New member
טיפולים

אני אגיב לפי המספרים שציינת בהודעתך האחרונה. 1. מה שאמרת הוא טוב ויפה, אבל זה תיאוריה, ואני לא צריכה לספר לך שבקליניקה שכחו לומר לסימפטומים שהם צריכים להופיע לפי התיאוריה. בפרקטיקה דברים נראים אחרת. אני לא חושבת שצריך להאמין ברפואה מסוימת על מנת שהיא תעבוד- זה אחד העוולות הכי גדולים לדעתי שאומרים על הומאופתיה ורפואה משלימה בכלל (גם דיקור). שוב שלומי, כבר ציינתי את זה, השפעה- ברור שיש. אבל איזה סוג של השפעה אתה מחפש, המינימלית, הקטנה או זו שתעזור לאדם להחלים ולעלות על דרך כמלך בכל הקשור לחייו? 2. לקחת את זה קצת אישי מדי, אני נתתי דוגמא, לא דיברתי עלייך כאדם שתופס אנשים ברחוב, מכניס אותם לקליניקה, קושר אותם בענפי הנענע ומכריח אותם לענות על שאלות התשאול וכופה עליהם את הרמדי דרך הוריד.
3. טוב. לא כל כך הבנתי אם זה קשור למשהו שאני כתבתי או פשוט תוספת שראית לנכון לציין. 4. מסירותך למטופלייך אינה מוטלת בספק, אם תשים לב לדרך בה פתחתי את הודעתי הקודמת. אבל לאור מה שכתבת אני חייבת לשאול אותך שלומי, איפה אתה שם את הגבולות? מה לא תעשה עבור המטופל שלך? מדוע בחרת בדרך זו? לגבי שאר הדברים שנאמרו בסעיף זה, כבר כתבתי אותם בהודעות קודמות אז אני לא רוצה סתם לחזור על עצמי.

טיפול רפלקסולגי לא מתאים

ממש קשה להאמין שמטפלת ברפלקסולוגיה תגיד דבר כזה. ראייני את כל מי שאת הולכת אליו לא משנה איזה טיפול - רפלקסולוגיה וטיפולי נילווים הם מהטובים ביותר עבור המצב אותו את מתארת!!!! בהצלחה!!!

רפלקסולוגיה והרגעה

כמטפל בשיטות שונות אני יודע כי כמעט בכל שיטה יש את הטכניקות להרגעת המטופל. אולם, לדעתי אין שיטה טובה יותר למקרה זה!!! (מומלץ לחזק את הטיפול ע"י שילוב של טיפול אנרגטי כגון הילינג או רייקי) אמנם ישנם אנשים שיושפעו במידות שונות מטיפול כזה או אחר,אך לדעתי במקרה המטופל שווה לנסות מטפל\ת אחר\ת בברכת רפואה שלמה עודד המטפל

עבודה עצמית, תהליך הרגעה

קימים מגוון סוגים של מתח. במקום להגיד לך כי קיימות שיטות יעילות ולהשאירך תוהה מה מכל המגוון מתאים לך, בשלב הווה אני מציעה לך דרך, תהליך התרגעות אשר הוא שלב ראשון בהשתחררות מחרדות. חשוב שתמצאי בסביבה שאין בה צבעים וגוונים של שחור ואפור - ריהוט ולבוש, כולל החוט של התליון ושעון וכן לא להיות צמודה למכשיר סלולרי במהלך התרגיל. את יכולה לשבת, לעמוד או לשכב כפי נוחותך. לנשום בצורה קבועב, נשימות עמוקות דרך האף ונשיפות איטיות דרך הפה. אל תתני למחשבה שלך להתקע בדבר אחד אלא תאפשרי לתמונות המחשבה להיעלם. רגע לפני שאת מתחילה להרגיש חסרת סבלנות או עצבנית ראי עצמך בדמיונך במרחב פתוח (לא על מים). תריחי בדמיונך אויר נקי ותחווי תחושה של חופש. כעת חושי את עצמך נמצאת במרחב זה כשאת 'יודעת' כי זכית בחופש בגלל שהצלחת בעבודתך, בני משפחתך אוהבים אותך וצ'יפרו אותך ואת הצלחת להכניס לחייך רק חברות וחברים אוהבים. לאחר שראית זאת ראי עצמך שוב שוכבת/עומדת/יושבת היכן שאת מבצעת את התהליך, חושי תחושה של השלמה ויפוק ואז פתחי עינייך. אם זה לא משנה את כל התהליך לטובה את מוזמנת להתקשר ולשאול על תהליכים אפשריים אחרים, יש סיכוי טוב שהתהליך יספיק, במיוחד אם תבצעי אותו בקביעות, לפחות אחת ליום, במשך מספר שבועות. בהצלחה, שבת שלום,

תודה רבה על התגובות הרבות ../images/Emo9.gif

קראתי אותן בעניין רב. קצת קשה להסיק מהן מסקנה היות ועפ"י תגובותיכם הדעות בהחלט חלוקות - חלק הסכימו עם המטפלת שלי לגבי כך שהתחום לא בהכרח מתאים לכל אחד וחלק סברו ההיפך. זו הפעם הראשונה בחיי בה התנסיתי בטיפול אלטרנטיבי, באופן כללי אני בחורה בריאה ומלבד מצבי הלחץ אותם אני חווה אני לא סובלת ממשהו ספציפי וחיה את חיי בנעימים, רק פשוט... לא מסוגלת לחוש רגועה. כאשר פניתי לקבל סיוע מהתחום הרפלקסולוגי,עשיתי זאת מתוך אמונה שלמה ועם ציפיות גבוהות, גם מהתחום וגם מאותה המטפלת (עליה המליצו לי אגב),בשל כך השאירה בי סדרת הטיפולים שעברתי תחושה ברורה של אכזבה! לא היה בי צל של ספק כי טיפולים אלו יעזרו לי! אבל מסתבר שלא כך - עוד טיפול ועוד טיפול, ואני לא מסוגלת להרגיע את עצמי, אפילו במהלך הטיפול עצמו לא יכולתי פשוט לעצום עיניים ולהתרכז בו והייתי טרודה במחשבות על עבודתי וכו'... בסופו של דבר, לאחר שבאמת כבר לא היה כל טעם להמשיך הציעה לי המטפלת לעבור לתחום אחר, בחרתי להתנסות בינתיים בטיפולי שיאצו, בעיקר כי אני לא ממש מכירה דברים נוספים. הבעיה היא שכעת אני כבר לא משוכנעת שזה יועיל, אני פוחדת להתאכזב שוב, נקווה שזה אכן יעזור, אני מעדיפה לנסות ולא להרים ידיים.

למעלה