יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

בשל מצב של מתח וחרדות שנמשכו זמן רב פניתי לתחום הרפואה המשלימה ובחרתי להתחיל בטיפולי רפלקסולוגיה עליהם המליצו לי. לאחר קרוב ל-7 טיפולים שמתי לב כי לא חל כל שינוי, אני לא מרגישה רגועה יותר, כאילו לא טופלתי כלל. כששוחחתי על כך עם הרפלקסולוגית היא אמרה כי הסיבה לכך מאוד פשוטה: הרפלקסולוגיה פשוט לא מתאימה לכל אחד ולכן לא תמיד תועיל, יש כאלו שכלל לא מושפעים ממנה ויתכן כי גם אני אחת מהן. כרגע הפסקתי את הטיפולים כי אכן לא ראיתי בהם כל טעם. חשוב לי לציין - אני מאוד אוהבת את תחום הרפואה המשלימה ומאמינה בו, אולם בהחלט התאכזבתי מההתנסות. מה עושים? האם באמת יתכן שהרפלקסולוגיה פשוט לא משפיעה עליי??? האם כדאי לעבור לטיפול אחר כגון שיאצו להפגת מתחים? תודה

mig1

New member
המלצה

לדעתי הרפלקסולוגיה היא אחת בין הטיפולים שהכי מתאימים למחלות או הפרעות עם רקע פסיכולוגי. אפשר להוסיף גם טיפול בשמנים אתרים וצמחים. חשוב לציין שטיפולים כאלו נמשכים הרבה זמן ואי אפשר לצפות לתוצאות אחרי 7 טיפולים. קורה שטיפול מתאים אבל המטפל לא מצליח לבנות קשר עם מטופל, לכן כדאי להחליף מטפל.

YinYang

New member
ומהכיוון שלי...

אני דווקא הייתי ממליץ לך על דיקור וצמחים סיניים, בשילוב עם טיפול פסיכולוגי התנהגותי שמלמד איך להתמודד עם החרדות בזמן אמת. קחי בחשבון שחרדה זו בעיה שלוקח זמן לטפל בה, במיוחד כשהיא נמשכת זמן רב כמו שציינת. אם הטיפול לא עוזר- תחליפי מטפל או שתחליפי שיטה, אבל קחי בחשבון שהתהליך ידרוש ממך הרבה סבלנות והרבה עבודה עצמית. בהצלחה אייל

אני בשוק ממה שאת כותבת

שלום רב, האם קראתי נכון??? "הרפלקסולוגית היא אמרה כי הסיבה לכך מאוד פשוטה: הרפלקסולוגיה פשוט לא מתאימה לכל אחד ולכן לא תמיד תועיל, יש כאלו שכלל לא מושפעים ממנה ויתכן כי גם אני אחת מהן." אני ב - ש - ו - ק!!! תקראי טוב טוב את הדברים הבאים, תחליפי מטפלת ומהר. אני אומנם לא מטפל ברפלקסולוגיה, אך אין דבר כזה שמישהו לא יגיב לטיפול. יכול להיות כי הטיפול לא עזר כי הוא לא היה מספיק טוב, יכול להיות כי המטפלת לא מספיק מקצועית, וצר לי כי זאת החוויה שחווית. אני חושב כי כדאי ורצוי שתהיה לך חוויה מתקנת, בהחלט ניתן לנסות ולעזור לך ע"י רפואה אלטרנטיבית. מאחל לך רפואה שלמה שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

freearth10

New member
רפלקסולוגיה לא מתאימה לכלם

היי שלומי, גם אני חושבת שרפלקסולוגיה לא מתאימה לכולם. אדם שרגיש מאוד לנגיעות וכל נגיעה גורמת אצלו לתגובה של דגדוג או כאב לאדם זה יתכן מאוד שרפלקסולוגיה לא תתאים, כי הוא יהיה עסוק בהתנגדות הגוף לתחושה הזאת ויחסום את הטיפול. שלומי, אנחנו מטפלים פה בבני אדם והם מה לעשות כל כך שונים האחד מהשני ומה שמגיב טוב לאדם אחד יכול לא להגיב בכלל לאדם אחר או שהיכולת להגיע לאותו האדם בדרך הזו תיקח הרבה יותר זמן של בניית אימון וקבלת החוויה. מאיה

שמש א

New member
מסכימה ../images/Emo45.gif

ובכלל, לדעתי לא לכל מטופל תתאים כל שיטת טיפול. קורה כי מטופל מסוים יגיב בצורה חיובית לשיאצו, אבל לא לרפלקסולוגיה, לא ברור לי מה לא הגיוני בזה. קורה למשל אצלנו בקופת חולים שמטופל לא מגיב לדיקור ומפנים אותו לטווינה, או לא מגיב לשיאצו ומפנים אותו לדיקור וכדומה... אני דווקא חושבת שהמטפלת פעלה ביושר בכך שהודתה כי לא מצליחה להזיז דברים באמצעות הרפלקסולוגיה. אני לא פוסלת שיתכן כי רפלקסולוג אחר היה מזיז דברים, כי הלא כל רפלקסולוג מטפל שונה (ככה זה לפחות בדיקור, שיאצו...), אבל אותה מטפלת ציינה בכנות כי לא מצליחה להועיל.

אדומה2

New member
דברי חוכמת השמש

אני יכולה לספר מניסיוני האישי שאני לא יכולתי לסבול טיפולי טווינה. שנאתי כל רגע שעשו לי טווינה, אני גם לא יכולתי לסבול ללמוד את הטכניקה- ניסיתי כמה פעמים אצל מטפלים שונים, בלתי נסבל בעיניי. לא כל טכניקת טיפול מתאימה לכל אחד- כפי ששמש המהממת ציינה- ולדעתי זה גם משתנה בהתאם למצב שהאדם נמצא בו בזמן נתון. יכול להיות שיום אחד מאוד יתאים לי טווינה.

אבל זה לא המצב המתואר כאן.

הרי כאן מספרים שעברו "קרוב ל-7 טיפולים", בלי לספר אם היתה איזושהי בעיה בטיפול עצמו. אני דוקא נוטה במקרה הזה לחשוב שהבעיה אינה בשיטה, אלא במטפל: או שהוא/היא לא מספיק טוב, או שהקשר מטפל-מטופל לא היה מתאים, או משהו דומה. כעיקרון, לדעתי, כל שיטה צריכה לדעת לטפל בכל מצב; אבל לא כל מטפל יכול לעזור לכל מטופל. אני מסכים עם שלומי שכדאי לפנות למטפל אחר.

כל הכבוד דוד ../images/Emo45.gif

כל שיטה צריכה לדעת לטפל בכל מצב ואם זה לא כך, אין שיטה ואין דרך והכל זה רק אחיזת עיניים. והסייג שלי לדברים הוא למעט מצבים הדורשים ניתוח דחוף, החייאה ומקרים של הצלת חיים. שלומי.

אדומה2

New member
כל שיטה צריכה לדעת לטפל בכל מצב

שלומי,זה מה שכתבת. ועל זה אנחנו לא מתווכחים. השאלה היא אם כל שיטה יכולה להתאים לכל אחד. זה שהיא משפיעה על כל אחד- בסדר גמור, כי אנחנו הרי לא מדברים פה על הוקוס פוקוס, אנחנו מטפלים באדם עצמו ובדברים המרכיבים אותו, ברור שיש השפעה. אבל האם לכל אחד מתאימה כל שיטה? האם לכל אחד מתאים דיקור? הומאופתיה? רפלקסולוגיה? והאם אין מקרים שלהומאופתיה יש תשובה יותר מתאימה למצב מסוים מאשר רפלקסולוגיה? אני חושבת שכן. אני חושבת שיש מצבים מסוימים שאני בתור מטפלת בדיקור אחשוב שאולי טווינה תתאים יותר. או אולי ריפוי בעיסוק. או אולי פסיכולוגיה. זה עדיין לא אומר שלדיקור אין מענה למצב.

כל שיטה צריכה .....

שלום אדומה 2, ותודה על הנושאים החשובים שאת מעלה כאן. מבחנתי, ושוב מבחינתי כהומאופת קלאסי, אין כל דרך טובה יותר מהומאופתיה קלאסית, ואם הייתה דרך כזאת הייתי עוזב את ההומאופתיה והולך לעסוק בה. אני בתחום ההומאופתיה כמה שנים, ראיתי מקרים מכל המינים, בכל הגילאיים, פתלוגיות שונות ומשונות, מצבים כרוניים קשים כסרטן, איידס, פתלוגיות אקוטיות כטראומות קשות, דימומים מוחיים, דלקות ריאה, דלקות בקרומי המוח... והכל הומאופתיה. לכן ההבנה שלי באה מניסיון קליני, מהבנה פילוסופית, ומהניסיון האישי שלי בחיים. אין אצלי דבר כזה חלוקה של מחלות ו/או פתלוגיות וסוגי טיפול שונים, מבחינתי יש רק דרך אחת, דרך שמוכיחה את עצמה פעם אחר פעם. רמדי אחת, שמתאימה למכלול הסימפטומים של האדם. את לא חייבת לקבל זאת, כי זאת דעתי. ואני מאחל לכל מטפל שיגיע לשלמות פנימית לגבי העיסוק שלו. באהבה שלומי.

שמש א

New member
בסדר

צריך לזכור שלשיטת טיפול אחת יש הרבה מאוד גרסאות טיפול, כמעט שכל מטפל לוקח את הטכניקה לכיוון אחר. מבחינתי מטפל ברפלקסולוגיה בשיטה הקואורדנטיבית הוא מטפל בטכניקת רפלקסולוגיה אחרת לעומת מי שמטפל בשיטה הנפוצה. כלומר אם מטפל אחד לא עזר, אז השני אולי כן יוכל לעזור, אלו שני טכניקות טיפול שונות!
חשוב היה לי לשבח את יושרה של המטפלת שהודתה כי לא יכולה לעזור. מאוד מזדהה, קרו לי מספר מקרים בהם אמרתי למטופל מראש או לאחר 4 טיפולים, כי אין בידי להועיל בתלונתו העיקרית. התרגשתי לשמוע שהמטפלת כנה עם המטופל, כן ירבו.

לא יודע לגבי שיטות שונות

ברפלקסולוגיה, לדעתי גם אם שני מטפלים למדו את אותה השיטה אצל אותו המורה, אותו פרק-זמן, עדין לא בטוח ששניהם יוכלו לטפל בכל מטופל באותה מידה של הצלחה. "המטפל הוא השיטה", מבחינה זו. אבל אני מסכים מאוד לגבי הגדרת מספר טיפולים מינימלי עד לתוצאה; אני בד"כ מודיע לכל המטופלים שלי שאם תוך 4-5 טיפולים אין שינוי במצבם, אין טעם להמשיך. נראה לי לא ישר למשוך מטופל יותר מזה, בלי תוצאות.

רפלקסולוגיה

שלום רב, אני חושב כי יש כאן פספוס של הדברים. השאלה היא לא האם היא מתאימה או לא - אם אדם לא רוצה מגע, אז אני מסכים כי רפלקסולוגיה, שיאצו, מסאז ועוד... לא מתאימים לו. אך לומר למטופלת, או בכלל, כי אם עושים טיפול רפלקסולוגי ובמיוחד כמה טיפולים, ורק אז אומרים הרפלקסולוגיה לא משפיעה על חלק מהאנשים, לי יש בעיה עם הדברים. אולי המטפלת היא פשוט.. ולכן אין שינוי (ולא הוסיף על כך דבר). בכבוד רב, שלומי.

אדומה2

New member
אז....

אתה בעצם אומר אולי גם שהומאופתיה מתאימה לכולם? וואלה. מפתיעה אותי התגובה שלך שלומי, בעיקר מפני שהיא דווקא מצאה חן בעיניי. במקום להשאיר אותה לעוד טיפולים היא ראתה לנכון להעלות את עניין ההתאמה כאופציה. כמובן שיכול להיות מצב שהמטפלת לא עשתה אבחנה נכונה, ויכול להיות שהיא לא הייתה מספיק טובה, אבל את הדברים הללו לא נדע לעולם. קצת מיהרת לשפוט, לא?

שיטות טיפול

ושוב אדומה, השאלה היא לא האם ההומאופתיה מתאימה, זאת לא השאלה. אם את שואלת האם ההומאופתיה מתאימה לכולם - אני לא כולם ואני לא יכול וראשי לענות על השאלה. אם את שואלת האם רמדי הומאופתית יכולה לא להשפיע על אדם מסויים - התשובה היא שאין דבר כזה, רמדי תשפיע על כל אדם, בכל מצב. האם דיקור לא משפיע על חלק מהאנשים? אני חושב שזאת שטות ממדרגה ראשונה. אולי אין השפעה כי האבחנה הייתה לא נכונה, אולי בגלל שהמדקר לא "פגע" במקום הנכון או אולי.... בכבוד רב, שלומי

ואולי המטפל פשוט לא מספיק חזק.

ברפואה המערבית יש כשלונות למרות דיאגנוזה מדוייקת וטיפול "נכון" - למה מצפים מאיתנו ל-100% הצלחה? כשמטופל "תקוע" חזק בבעיה, צריך מטפל חזק בשביל לרדת לעומק הבעיה ולהוציא אותו משם. אם המטופל חזק מדי, או שהמטפל לא מספיק חזק, הוא לא יצליח לעזור. הבעיה לא בשיטה, אלא באיש שמנסה ליישם אותה. בכל מקרה, זו סיבה להחליף מטפל; לא סיבה להחליף שיטת-טיפול.

אדומה2

New member
עוד כמה מילים

אם אני הבנתי אותך נכון, אז אתה מטפל שיושב וחושב קצת מעבר ללתת את הרמדי ולהמשיך למטופל הבא.נכון? אם כך המצב, אני חושבת שבתור המטפל האחראי שהצטיירת בעיניי, אתה בהחלט רשאי ומחויב לבדוק אם הומאופתיה היא שיטה שיכולה להתאים לכולם ולכל מצב. זה שיש לה מענה לכל מצב זה טוב ויפה, אבל אולי לא מדובר על ההומאפותיה, ומדובר על לתת למטופל את הטיפול הטוב ביותר שלו הוא ראוי, ואולי במקרים מסוימים הומאופתיה אינה עומדת בקריטריונים האלו. זה שהיא תורה עמוקה ונהדרת עם רבדים רבים ויכולות עמוקות אין לנו ויכוח. אבל כמו שלא לכולם תתאים הפסיכולוגיה על טהרת עקרונותיו של פרויד, לא לכולם תתאים הומאופתיה. שוב, תלוי, יכול להיות שבזמן נתון אחר זה יהיה המענה הטוב ביותר. להשפיע- ברור שאתה משפיע, אבל אני חושבת שאנחנו- או אתה יודע מה, רק על עצמי לדבר ידעתי- אני מנסה לתת למטופלים שלי את הטיפול הטוב ביותר עבורם, ואם בנקודת זמן מסוימת אני אחשוב שיותר יתאים להם הומאופתיה מדיקור- אני אפנה אותם להומאופתיה. מצד שני, יכול להיות שהומאופתיה בכלל לא מדברת אליהם והם ישנאו את זה. אז אני אחשוב על דרך אחרת, ואולי באמת טווינה תהיה השיטה הטובה ביותר עבורם למצב המסוים הזה. אני לא מחפשת להשפיע, אני מחפשת לעזור למטופל שלי לממש את עצמו, ולנצל את מלוא הפוטנציאל שלו.

למעלה