יש לי שאלה....

magic goldfish

New member
יש לי שאלה....

בזמן האחרון התלבטתי בשאלה, שנשמעת בנאלית משהו, אבל היא מעניינת אותי. ניסיתי לעמוד על טיבם של שיטות, ובעיקר על אפקטיביות של שיטה מול שיטה. האם יש שיטות שיכולות "לגבור" (סלחו לי על המינוח הבנאלי) על שיטות אחרות? חשבתי על זה רבות, והמסקנה ממאנת לבוא. אני אסביר למה אני מתכוון- כאשר שני לוחמים, האחד עם קטאנה והשני עם זוג סאי (הנשקים הם בחירה שרירותית לגמרי), נלחמים אחד מול השני. ללוחם עם הקטאנה יהיה את היתרון של טווח, כוח, וכדו', ואילו ללוחם עם הסאי יהיה יתרון של מובליות, זריזות, שימוש בשני ידיים, אפשרות לתפיסה וכו'. ממש כשם שלג'ודוקא יש את היתרון של תפיסות, הפלות והטלות (הסאי), ואילו לקיקבוקסר יש את היתרון של בעיטות ואגרופים (הקטאנה). שאלתי היא, האם ניתן להציב שיטה מול שיטה אחרת, ולראות מי יותר אפקטיבית ברמה הקרבית\ביצועית, או האם זה יהיה כמו לשים את ג'ון קולטריין (הגאון) מול ברוס ספריגנסטין (הבוס), ולשאול מי יותר טוב, שהרי דבר כזה לא ייעשה, מכיוון שהם באים משני עולמות שונים? ואם כן, האם קיימת "השיטה האולטימטיבית", העונה על כל הטכניקות הקרביות? בענוותי (וייתכן כי גם בבורותי), אני מציע את השיטה שלי כ"השיטה האולטימטיבית", כיוון שבכל הנושאים הקרביים שדנתם בהם בפורום, אצלנו שמנו דגש על כולם. אבל שוב, זה מהידע המוגבל שלי (אני לומד רק 7 שנים, כש-4 מהם היו כשהייתי ביסודי
). בכל מקרה, תשובותיכן מאוד מעניינות אותי, ואם נפתח פה פעם שירשור בנושא, אנא תסלחו לי ואם תוכלו גם הביאו לי קישור לשירשור. ערב נעים
 
שים לב טוב:

אנא, אנא, אנא, קרא את הקישורים ואל תעלה את השאלה הזו עוד פעם. היא עלתה כבר כל כך הרבה פעמים ובזבזה כל כך הרבה זמן אויר, שזה שערורייתי. רוצה שהשיטה שלך תהיה אולטימטיבית? קיבלת! היא אולטימטיבית.
 
אוהד- קצת שאנטי, קצת רוגע, קצת נועם

ברור שהשיטה שלו אולימטיבית. לא זו השאלה בכלל. השאלה היא איזו שיטה דוגלת בחוסר אמון מוחלט במנועי חיפוש או קריאת שירשורים שני דפים אחורה? שיטה חסרת מסורת, שיטה שאינה מאמינה שמה שהיה לפניה יכול לתרום לה. זו התשובה המיידית. הפשט, אם תרצה. אבל. אבל מה הדרש? מה הסוד? מה נרמז? נסה מכיוון אחר- יש שיטות שעונות על צורך מסוים. יש שיטות שעונות על שיטות שעונות על צורך מסוים. ויש פה קואה-
Because of Ba Gua Zhang's fighting characteristics, and quick, compact, and devastating efficiency, some describe it as a martial art to use for defeating martial artists.​
אבל מה יעשה פה קואיסט בבואו להילחם בבריון ממוצע חסר ידע באמנויות לחימה? כאן נכנסת השיטה האולטימטיבית ללב (או עצם) העניין. בשיטה האולטימטיבית לא רק שיש מענה לצרכים מסוימים, או לשיטות שעונות על צרכים מסוימים. בשיטה האולטימטיבית יש אפילו מענה לפה קואה. צא ולמד: אם בשיטה יש מענה לפה קואה, ופה קואה יש מענה לאמני לחימה, הרי שהשיטה האולטימטיבית אינה של אמני לחימה. אבל זו שיטת לחימה. שיטה אוטימטיבית ללחימה. הכיצד ייתכן שאינה של אמני לחימה? שנאמר: הכל ידוע והרשות נתונה. לכאורה פרדוקס, אך רק לבורים ועמי הארץ. במעט מחשבה והגות כל אחד יכול לראות מיידית, כי הכל חלק מאמנות לחימה שאינה אמנות לחימה כלל, ועל כן היא מכילה כל אמנויות הלחימה - כולל אימון הגוף והנפש, רוח לחימה, רצח בעיניים, קור רוח, שאר רוח, ראייה אנרגתית וראיית הילות, ניתוב מרידיאנים וצ'קרות, שימוש בלו קיקים והי קיקים, שימוש באגרופים וידיים פתוחות, שימוש במרפקים ואמות, בריחים טנעילות, חניקות והטלות וכמובן ריתוקים ודים מאקים. השיטה האולטימטיבית כשמה כן היא - היא המוחלט שכולל בתוכו הכל ולא כלום. ולא כלום הוא שורש ועצם השיטה. אין זו שיטה שאפשר לתאר במילים, כי השיטה האולטימטיבית שניתן לתאר במילים אינה השיטה האולטימטיבית. אין בשיטה זו טכניקות בלבד - רק עקרונות. ועם זאת יש 138,559 טכניקות סודיות מתקדמות מקוטלגות וערוכות בכתבים הקלאסיים של השיטה. זו שיטה כ"כ עתיקה שאין כלל תיעוד על כך שאי פעם למדו אותה או השתמשו בה, ויש אפילו חוקרים המעזים לטעון כי היא עוד לא הומצאה. אך אנו יודעים טוב יותר, הלא כן? לנו יש הוכחה - כאן בפורום עימנו ישנם מתאמנים בשיטה. הוכחה מהלכת על שתיים טובה מאלף כיתונות דיו שפוך על מקלדת. בוש היכלם לך, אוהד - הכיצד אתה מעז לפקפק או ללעוג לשיטה?
 
טעות לוגית בדבריו של כבודו

הבעיה המרכזית היא לא מה היא השיטה האולטימטיבית, כי יש רק אחת כזו, אלא מה היא השיטה הכי יעילה, קטלנית, חזקה, אימתנית, מפחידה ועושה את המתאמן בה גבר שבגברים. ומה המבחן הנכון לבחינת אמנות לחימה מסויימת? עושר טכניקות? בסיס חזק? יכולת לתרגל לאורך שנים? ערך מוסף מנטלי? שטויות! הדרך היחידה להעריך אמנויות לחימה היא בקרב, ואך ורק בזירה! כאן, ידידי, הכשל הלוגי שלך לגבי בה-גווה. אפילו אם תשים את האיש הנחמד הזה, סיפו סו (ומה זה האיש הזקן הזה בכלל, רויס גרייסי לוקח אותו כמו כלום), בזירה, מה הוא יעשה? כי הרי ידוע שבבה-גווה הולכים במעגלים, ואילו הזירה - מרובעת! רואה? אמנויות לחימה עתיקות לא שוות דבר! וכיוון שיישבנו את מטרת החיפוש של אמנות הלחימה שתהיה הכי אכזרית, חייתית, יעילה, קטלנית ומפחידה (בקיצור אחיק"מ, ודי לחכימא...), הרי ברור שזו לא אמנות לחימה עתיקה, אלא משהו חדש, חדיש ומחודש ובעל כוח מתפרץ. השיטה האולטימבקטיבית (שזה אולטימטיבית, אבל אורגינל, אשכרה!) תהיה שיטה שכל מטרתה להכשיר אדם להיות לוחם מפלצתי ויעיל באפס זמן, ומשם תשפר אותו ללא הפסקה, שנאמר: אתה מתחיל הכי חזק שלך, ולאט לאט מגביר את הקצב! ולכן בה-גווה לא יכולה להתאים, כי היא הולכת (שוב!) במעגלים! ולאן תגיע בסוף המעגל? נכון - להתחלה! אמנות הלחימה צריכה להיות פשוטה, מהירה, חזקה, לו קיק לשריר כשהיריב לא מוכן, מטר אגרופים בתנועה קדימה, shoot and don't talk, ברכיות ומרפקים, לחימת קרקע, ג'וג'י גאטאמה, קאפוט. מה אנחנו צריכים הילות וצ'אקרות, למה אנרגיה ודים מאק? תן לי בחורה כוסית בשם הילה, חטיפי אנרגיה ודים סאם במסעדה ואני מסודר. השיטה האולטימבקטיבית תתבסס על מקצועיות, אני אומר לך, מקצועיות טהורה, מורידים את כל מה שלא עובד ובוחנים את התרגילים על בסיס יום-יומי (לא צריך קאטות, זה לא מספיק אנארובי) ואז הולכים לרחוב ומכסחים לכל עובר ושב את הצורה, ומה זו השטות עם מאסטרים זקנים בכלל, הם לא יודעים להרביץ.
 

WhiteBear

New member
תסכול מתפרץ אויגינאל ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

 

Dragon Roar

New member
רגע, אז אתה אומר שאם אתה תחליט....

להילחם מול מאסטר סיני, אתה תנצח?
 
שקלת פעם ללמוד לקרוא לפני שהחלטת

להתחיל לכתוב? הרי כל בר בי רב וברמינן, כל בר דעת, כל פספוף זב חוטם וכל יבחוש זב מוח, כל בש"ש וכל תינוק בן יומו יכולים לראות את העובדות כמות שהן, ללא כחל ושרק, ללא שיח וסייג, שחור על גבי מסך, אלקטרון על גבי פאקטה: בה גווה זו אמנות עתיקה, ובהכרח לא שווה כלום. אבל פה קואה - זו אמנות מהצעירות שיש. אמנות מותאמת אישית לכל לוחם לפי כישוריו הקודמים - אמנות שהמניע היחיד ללימודה הוא כדי לבחון שיטות אחיק"מ עד שמוצאים אחת שברור שאין בה כלום פשוט כיוון שמביסה את הפה קואה בזירה. אז נכון, הולכים במעגל. אבל להבדיל מבורותו של אדוני שבבירור מעולם לא שמע תיאוריה מדעית או הליך היקש לוגי מהו, קיים בטבע (אבולוציה, אדוני. הביטוי האולטימטיבי של היהדות באמנויות לחימה) עיקרון שנקרא עיקרון ההכבדה. לוחם פה קואה שלמרות הליכה במעגל בזירה מתומנת (לא מרובעת, צלופח בן יבחוש ערפדי שכמותך) עדיין מפסיד, נהנה מעיקרון ההכבדה וגם מהידיעה שהוא מצא שיטה שאין בה כלום, שיטה שאין כל טעם ללמוד. אז למה ללמוד את השיטה, אתה שואל? אני אסביר לך, חרגולי הקט. זה פשוט וברור כמו השומה על שפתך התחתונה, כמו החטוטרת על גבך, כמו קרדום הקרב הבולט מקדמת פניך ומשמש אותך להתראה מקדימה כנגד טכניקות רוחניות במיוחד - לומדים את השיטה, בן נעוות המרדות, בן כוסלת איוול ובליעל, על מנת להדגיש את ההבדל בין אמנות לחימה שכל כולה מוות במכה יחידה, חניקות דם בלבד (כי סוגים אחרים לא מספיק מסוכנים להיכנס לרפרטואר השיטה), בעיטות לו קיק אמיתיות כמו שרק במואי תאי מלמדים (ואל תבלבלו אותנו עם עובדות - לא משנה שזה עובד. אנחנו יודעים שרק לו קיק שנעשה בהפתעה והטעיה, ובזמן שהיריב בתנועה ולא יודע מה מצפה לו, והכי חשוב בזירה, ועוד יותר חשוב בבגדים מסורתיים הוא לו קיק שעובד. כל דבר אחר פשוט דרש שיתוף פעולה מראש. אפילו צילמנו את התמלוגים), שוטים כמו שרק בBJJ יודעים לתת (וכמובן שאסור לתת מרפקים לעורף בשוט. כי זה לא חלק מהשיטה, זה למה) ואגרופים קצרים ומהירים כמו באגרוף מערבי (כי אם זה לא ג'אב אז חבל"ז, אחי) לבין שיטות חובבניות כמו מה שאתה מציע, שזורקות קיצורים משונים כמו אחיק"מ במקום לתת מענה אמיתי לקיאיי יחיד שמבוצע עם אייקי, ששוכחות בכלל סכינים (חבל"ז כבר אמרנו, אחי?), שלא יודעות שיותר פשוט לפרוק ארניסט מסכין מאשר להתחיל להתעסק עם חיתוכים ביומכניים פרימיטיבסקים - אצלנו לא תמצא את כל הבבל"ת הזה. אנחנו שואפים לשיטה שאין בה כלום, והיא כלום. זה השיטה האולטימקטיבית האמיתית. מקצועית שמתחרה בזירות חובבניות בלבד (כי אנחנו מקצועיים מכדי לעשות כסף בארץ מתחרויות), איטית כ"כ שאפילו הסבתא של החתולה שלי יכולה לעמוד במקום ולהגיע לפניה, זורמת כמו מים בצינור סתום, רכה כמו קנקן קרמיקה מפורצלן יצוק, מורכבת כמו אצבע לעין או בעיטה לאשכים ולוקח שנים על גבי שנים רק ללמוד לכתוב את השם שלה. זאת שיטה אמיתית. אתה והסינים הזקנים שלך - שמור אותם, מי צריך אותם בכלל?
 
אינ-דנ-טצ-יה. ה-ז-ח-ה.

אתה רואה נקודות כחולות מימין לכותרת ההודעה? יש לך סרגל? קח את הסרגל, מתח ישר למעלה מהנקודה. ההודעה הראשונה שהנקודה שלה מימין לסרגל (לא באותו קו של הסרגל, לא משמאל, לא מתחת להודעה. הראשונה מעל ההודעה ומימין) היא ההודעה שבתגובה לה נכתבה הודעה זו. להודעה שלך כלל לא התייחסתי. נראה כאילו כרגע כמה דברים פשוט עוברים מעל ראשך. צר לי.
 

Dragon Roar

New member
כנס יא......

עוד מפגר שדינו מיתה. אחד מני מליונים או מאות מיליונים. טינופת אנושית שימכור את אמא שלו כדי להסתיר מידע. זרעון טיפש שניצל רק במקרה. קניבל ששרד את תקופת האבן. ועידן הקרח. טעות במהלך התקין של הזמן. החוליה החסרה להבנת מוצא הקוף. משרתם של יותר משני אדונים שדופקים אותו מכל כיוון. גוף בלי נשמה. לוחך עפר. האידיוט הקטן מהסדרה "היה היה" שחוטף מכות וצועק "איי איי בוס הוא הרביץ לי". גוויה שניעורה משנתה והחליטה שהיא שליטת העולם. עכשיו, תקשיב לי. אני לא מציע לך לפרסם את השם שלך. אם תעשה זאת, אני ישיג את תעודת הזהות שלך, רחוב, עיר, טלפון. וכמובן שאני יפוצץ אותך מכות. תקשיב לי, כדאי לך לשתוק.
 

WhiteBear

New member
לא לכבודכם ../images/Emo31.gif

אתם באמת רוצים לעשות קולות של טווסים בפורום אומנויות לחימה
 
כבודם של מי, טל? להסביר גם לך

אינדנטציה מהי? או שאני היחיד שרואה נקודות בקו ישר?
 
טל צודק.

לא היה זה לכבודי, ולא לכבודו של הפורום, לענות לדרגון רור. אין, ולא היה בכוונתי לזלזל באדם יותר מכפי שהוא מזלזל בי. לצערי, ומתוך להט הרגע, עניתי לדרגון רור בצורה מזלזלת, שייתכן והצדיקה את תגובתו אלי. לדרגון רור - הריני מסיר בפניך את הכובע. זו פעם ראשונה מאז הצטרפתי לפורום זה, או לכל פורום אחר באינטרנט, שעלה בי הרצון לכתוב את שמי וכתובתי בפומבי. התקרבת לעשות מה שלא עשה איש לפניך, אפילו לא בסתר (שאל את ג. הא. לפרטים). כל הכבוד לך. קבל זאת בכל אופן שתמצא לנכון, אך אני מקווה שכל שיח ושיג ביננו הגיע לסיומו. ולקוראי הפורום - התנצלותי הכנה על תרומתי להודעות סרות הטעם שהיו כאן. משגה שאנסה שלא יחזור (לא אוכל להבטיח שאוכל להתמיד, אך אשתדל).
 

Dragon Roar

New member
עזוב שטוית..... שכח מזה... גם אני..

אשם. כמו-כן, אני מתנצל גם. באותו רגע, כמו שאמרת הייתי "להוט". כמו שאמרתי, אני מתנצל.
 
למעלה