יש לי שאלה

• פותח הנושא malh
  • פורסם בתאריך

malh

New member
יש לי שאלה

היי יש לי שאלה אליכם. אני מתעניין בכל מה שקשור למסיטקיה וכאלה, ואני קורא בפורום שלכם. ואני קצת לא מבין, כמו ששמתי לב יש הרבה גישות למאגיה ואפילו דתות בהם היא מופיע? האם אתם מקבלים את כול הגישות האלה? האם למשל אדם בדת הוויקא, מקבל את אמונתו של המכשף האתאיסט ? האם לדעתו גם כישופי המכשף האתאיסט יצליחו אם הוא ממש טוב בזה? ואם כן, הרי זה מוכיח שדת הוויקא טועה, לא? או אם המכשף בדת הוויקא יצליח בכישוף, הרי זה אומר שוויקא זאת האמת! ושאר הדברים הם הבלים, האם לא ככה זה צריך לעבוד? או שכל אדם יכול להצליח בכישוף המתאים לו?

dopey_wizard

New member
תראה...

קודם כול שלום לך.. תראה.. מאגיה זה סוג של שימוש באנרגיה קוסמית מסויימת שלא ממש מוכרת למדע.. הדתות... בהן יש שימוש במאגיה לא מנסות להכריע אחת את השניה.. כמובן, יש את הויכוחים הכקטנים ויש את העניין של שימוש בכלים וזה משתנה מדת לדת.. אבל בעיקרון כדי להיות מאג לא חובה להישתמש בדת.. הדת יכולה לעזור לך בשימוש.. דת היא דרך חיים.. כך גם מאגיה.. אתה מאמין בזה, אתה יודע שזה קיים, אני מרגיש וחיי את זה.. ובהתאם לטעמך ואיך שאתה מתחבר לזה אתה בוחר את אמונתך ודתך.. אם אתה וויקני אז אתה חי לפי עקרונות וחוקים מסויימים שלא כול אתאיסט שומר.. אתה זה שבוחר במה להאמין ואיך להגיע למה שאתה רוצה.. וזה מה שכולכך יפה בזה.. כול אחד מקבל את הכישוף איך שהוא רוצה.. תראה, אני יסביר לך ככה.. הייתי אתאיסט.. והייתי עוסק במאגיה.. הייתי עושה את זה לפי האמונה.. עכשיו אני פגאן.. (עוד לא היחלטתי בדיוק לאן אני משתייך) ועכשיו בכישופים שלי יש יותר סמלים פגאניים.. עכשיו פשוט אני משתמש יותר ביצוג של הטבע.. וקריאה לכוחות מסויימים בהם אני מאמין.. אין זה משנה באיזו דרך אתה הולך.. לבסוף תגיע לאותו מקום.. אתה בוחר להיות מכשף... אתה עושה כישוף.. אם אתה עושה אותו נכון כמו שצריך לעשות כישוף לפי הבסיס .. אתה תצליח.. השאלה היא באיזה דרך אתה הולך.. וזה נתון לבחירה...

gray peopel

New member
רק רציתי להגיד ש.....

זה שמשהו אחד צודק שממ לא אומר שהדבר השני טועה... הנקודת מבט של רוב האנשים היא כזזאותי שאם נגיד ויכיחו להם שדתX היא נכונה (יהיה נס או משהו) אז הם מיד יחשבו שדתY טועה...אבל לא בהכרח... ואפילו ממש לא...:)

L e s t a t

New member
עשית סלט שלם

דת הוויקה היא דת ניאו-פגנית, כמו שבוודאי ידוע לך רבים מהפגנים החדשים עוסקים במיסטיקה (אם כי לא כולם). הדבר אינו חובה אצל וויקאנים וניאו-פגנים אחרים. וויקאנים לא "מקבלים" את האמונות של אנשים אחרים כמו שאתה מציג את זה, אלא פשוט מקבלים את זכותם להאמין במשהו שונה. אם אתה מכיר את התיאולוגיה הוויקאנית, הרי שאין בכך שום סתירה. אם מכשף אתאיסט מצליח, זה בזכות האמונה שלו והיכולת המאגית שלו. אם מכשף וויקאני מצליח, זה בזכות האמונה שלו והיכולת המאגית שלו. אם מכשף אסאטרואר מצליח, זה בזכות האמונה שלו והיכולת המאגית שלו. וכן הלאה וכן הלאה... הפגנים החדשים (לפחות רובם) לא מאמינים ב"אמת אחת מוחלטת" ולכן גם לא גורסים שכאשר מכשף זה או אחר עושה משהו אז זה מוכיח את אמונתו הדתית, אפילו שהמאגיה הולכת איתה בד בבד. אני לא רואה איך זה מוכיח או מזים דתות. אם מהנדס נוצרי מצליח לבנות משהו - זה מוכיח את הנצרות? אם מהנדס הינדי מצליח לבנות משהו - זה מוכיח את ההינדו?

Weirdi

New member
אלוהות =...

זה ציטות מאיפשהו , לא זוכרת מאיפה: אלוהות זאת מנורה דתות הם זכוכיות צבעויות שסובבות את המנורות. כל אחד בוחר דרך איזו זכוכית להסתכל- אבל בסופו של דבר כולם מסתכלים על אותה מנורה...

למעלה