יש לי שאלה

dudu_zar

New member
למה לא?

הנושא שנת שירות לא צריך להיות מופל על שמיניסטים משום מקום. הוא צריך לבוא כחלק מתהליך. ומשום שההחלטה לצאת או לא לצאת לשנת שרות היא החלטה משמעותית מן הראוי שהתהליך יתחיל כבר בשביעית, אם לא מוקדם יותר. התהליך הוא לא רק הנושאים שכתבת בהודעה אחרת עם כל הגרעינים. התהליך הוא הבאת החניך להכרה שהוא משמעותי, שבידיו הכח, שהוא יכול לשנות גם אם זה מעט ולפתוח את עיניו למצב במדינה.

אני רוצה להיות מרל"צניקית!!!

זה נישמע כל-כך כיף!!!! והם גם מעורבים בכל טיול שיש, והם מרימים לנו את הספארי צופיות... זה כ"כ שווה!!!! נועה.

היי עפר../images/Emo13.gif

קוראים לי לימור,ואני מדריכה בכיתה י"א,ועוד שנייה מתחילה להתעסק בנושא של שנת שירות (גרעינים,מגזרים וכו'), אז יש לי קובץ ממש טוב שמסביר בדיוק את כל הגרעינים השונים שיש בתנועת הצופים לשנת שירות היום,ואפילו לו"ז שבו מתואר תהליך ההכנה לש"ש. אני ממש אשמח אם תספר לי איך מתנהל העניין אצלכם כי זה ממש מעניין אותי! (אתה יכול לשלוח לי אי מייל,לכתוב כאן בפורום,וכיד הטובה עלייך..) קריאה נעימה! לימור נ.ב.-איפה זה קן רמתיים?

אני אכתוב כאן.

ככה: מסלול הנח"ל והגרעין של הנוע"ל הוא די שונה מהמסלול של הצופים אבל נראה לי שגם די דומה בתרומה לחברה. ככה היציאה לגרעין בעצם מחילה בצורה לא פורמלית בי"א שבסביבות פסח-שבועות מתכנס הגרעין לראשונה, הוא מורכב מכמה קבוצות "אם" אשר התגבשו בקינים השונים במהלך השנים בתנועה (הן בשכבה הצעירה והן בבוגרת) הגרעין מורכב מקבוצות שונות על ידי נציגים מהקבוצות במהלך איזו שהוא ועידה שנקראת "מועצת שבעיות". אחרי שהגרעין נפגש במשך ה9 חודשים לאחר מכן ועובר פעולות סמינרים וטיולים הוא חותם את מה שנקרא "חתימה ראשונה" טאז בעצם נכנסים למסלול נח"ל וגרעין, השנה לפני הצבא נקראת בפי אנשי התנועה "חוות הכשרה" מתוך תפיסה של המשך חיי שיתוף ושיוויון עם הגרעין במהלך השירות הצבאי ולאחריו. במהלך השנה הזו כל גרעין מקבל על עצמו אחריות למחוז מסויים ביחד עם עוד גרעין בדר"כ שבייחד מתעפלים קינים מועדוניות התנדבות לעמותות הקמת פרויקטים קהילתים ותנועתיים עבודה למען תחזוק ה"חווה" ועוד... לגרעין אין מתרה מוגדרת אלא הוא יוצא דרך חבריו למספר מוקדים בו זמנית. קן רמתיים נמצא בהוד-השרון, שליד כפר-סבא, בעיר נמצא קן נוסף של התנועה (גיל עמל) וכן שבט "איתן" של הצופים וסניף של בני-עקיבא

אני יודעת איפה זה הוד השרון

אבל תהיתי מה השם הזה "רמתיים" ושמעתי שבהוד השרון יש נוע"ל חזק מאוד... (זה מה שהחבר'ה מ"איתן" אומרים) בכל אופן-עדיף נוער בתנועת נוער (כלשהי!) מאשר לא. ואני מנחשת שאתה קומונר אני צודקת? ד"א-אני גרה ברעות ובמודיעין שזה ממש לידנו יש קן של הנוע"ל,אבל הם ממש מסכנים כי הם בקרוואנים מתפרקים והם סובלים.. אבל שטויות,כל סניף/שבט/קן עובר את זה מתישהו..

פרה גאה

New member
רמתיים ...

לפי מה שהבנתי זה בגלל שהקן הוקם ברמתיים שזה אזור בהוד השרון וזה היה לפני הוד השרון ובנוע"ל בד"כ הקנים נקראים לפי המקומות שבהם הן נמצאים (קן קרית אונו, קן בית שמש) ולכן זה ניקרא קן רמתיים... אבל יכול להיות שאני טועה .... והוא מש"צ

חחחח איזה מצחיק זה שבעיר 1 יש רק

שבט 1! חחחחחחחחחחחחחחחחח אם אני אעשה שנת שירות אני לא רוצה מרל"צ שונאת צופיות מעשית

dudu_zar

New member
דבר חשוב מאוד להבנה

הוא ההבדל בין ההגדרה של גרעין בנוער העובד לבין ההגדרה של גרעין בצופים. בנוער העובד, למיטב ידיעתי, אין יותר מדי מגוון של שנת שירות. התבנית היא קבועה, גרים במקום כלשהו ברחבי הארץ 15-20 אנשים ומשם כל אחד יוצא או לקמנור של קן באזור או לעבודה. אני משער שכל אחד יכול לעשות בנוסף דברים שמעניינים אותו (לחנוך ילד, להתנדב בפנימיה וכו') אבל בגדול זאת המסגרת. כל קבוצה כזאת מוגדרת בנוער העובד גרעין. לעומת זאת בצופים המגוון הוא רחב מאוד. וכל גרעין הוא בעצם מגזר שנת שירות, כלומר התמקדות בקהילה שונה, דרך עבודה שונה, ואופן חיים שונה בקומונה. כל גרעין הוא בעצם גוף המאחד תחתיו מספר קומונות הפועלות באותה הדרך אך במקומות שונים. אשמח לענות על עוד שאלות, מתן גולדמן בוגר שבט "איתן" הוד השרון ש.ש בשבט "דקל" נצרת עילית - הר יונה

למעלה