אתה צודק ../images/Emo45.gif
אני אספר נושא שהוא קצת שונה ממה שהבנתי שהתכוונת, אבל מתקשר לנושא. בכיתה שלי התחיל לפני כמה זמן דיון בשיעור אזרחות. המורה הקריאה לנו מקרה על אב שמת ובצוואה הוריש חלק מרכושו לאחד מבניו, כמו שאת שאר הרכוש הוריש לאנשים אחרים. אבל אותו בן שינה את מינו, והאב לא ידע מזה גם במותו, וכאן מתעוררת הבעיה: האם עדיין מגיע לבן, שעכשיו הוא בעצם בת, לקבל את הרכוש שהובטח לו? כי ייתכן שלו האב יודע שזו בת, השיקולים שלו היו אחרים.. ילד אחד בכתה שלי שידוע כ"אטום בדיעותיו הפרימיטיביות" (ופעם פלט איזה משפט קצת מטומטם, לא בהכרח גזעני, אך שגרם למורה להתעצבן ולהתחיל לשטוף לו את המוח על אמירות גזעניות, ולכל הכתה לדפוק על השולחנות ולקרוא "גזען! גזען! גזען!". המקרה הזה לא שיפר את איך שרואים אותו אנשים כמוני, לדוגמה.) הוא הרים יד ואמר שלדעתו בכלל לא מגיע לבחורה לקבל את הרכוש שרשום בצוואה. המורה ענתה, אוקיי. ומאיפה לך שהאב מפלה בחלוקת הרכוש בין בניו לבנותיו? והוא ענה, שזה בכלל לא קשור לבן או בת. זה קשור לזה שהבנאדם הזה (לדבריו) "קוקסינל", ולכן בכלל לא מגיע לו כלום בלי קשר. הוא אמר שאם האב היה יודע שהבן שלו "קוקסינל" אז... (משהו נוראי, לא זוכרת מה). אני חושבת שאם תלמיד אחר היה אומר את זה, ובצורה יותר רגועה, זה היה נשמע הרבה פחות רע. כלומר, תלמיד שאינו ידוע כאטום בידעותיו הפרימיטיביות. באמת. פי כמה אם התלמיד היה בעל נטיות בלתי סטרייטיות... ברצינות