יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

אומנם עדיין לא הצטרפתי למעגל "נשואים טריים" (החתונה ב"ה ביוני), אבל אשמח לשמוע את דעתכן - האם לשנות את שם המשפחה או להוסיף
מצד אחד, אני בת יחידה לאבי וחשבתי להוסיף כדי לשמר את שם המשפחה. מצד שני, אני חוששת שזה יהיה ארוך ומסורבל... מה דעתכן
תמר

bluemoth

New member
בדיוק באותה בעיה...אשמח לשמוע עיצות

הבעיה היא מה קורה כאשר בן הזוג מעוניין שתחליפי את שם המשפחה...ואת לא ממש מעוניינת, כאשר גם צירוף שניהם הוא די "קילומוטרז´"...

אתי@

New member
אני החלפתי כי חשוב לי שלילדים יהיה

שם אחד והרגשה שאנחנו משפחה (ולשם יש משמעות מסוימת בעיני). דרך אגב, אחרי שהחלפתי את השם תחושת המשפחתיות התחזקה אצלי עוד יותר! (אבל כמובן שזה עניין אישי, וזה לא מה שחייב לגרום לתחושת משפחתיות.)

Ronnie*

New member
גם אני החלפתי, בערך מאותה סיבה

התלבטתי המון לפני שעשיתי את זה, אבל הגעתי למסקנה ש"כבד" לי מדי לסחוב שני שמות באופן יומיומי, וגם רציתי שיהיה שם אחד לכולנו (לי, לבעלי ולילדים העתידיים).זה לא היה צעד שנעשה בקלות ראש, והיה לי מאוד קשה להתרגל (בעיקר לזה שאני כביכול "לא חלק מהמשפחה" של ההורים שלי), אבל אני עדיין סבורה שעבורי (אישית) זה היה צעד נכון. אני משערת שבמקרים מסוימים אני אשתמש בשני השמות.

rona25

New member
אני הוספתי ועכשיו אני ממוקפת

אבל לילדים יהיו שאת שם המשפחה של בעלי בלבד

צוקה

New member
אצלנו שינינו לגמרי לשם חדש, אני ממש

לא אהבתי את שם משפחתו של אמיר וגם הוא לא במיוחד היה קשור אליו, ובגלל ששני שמות זה ארוך ומסורבל בעינינו, החלטנו על שם קצר וישראלי המשלב בתוכו אות משם משפחתו ואות משם משפחתי.

אני הוספתי את השם שלו לשלי

אבל הילדים יהיו רק עם השם שלו. זה פשוט נבע מכבוד להורים שלי

Hadar p

New member
אני החלפתי אבל היה לי קשה עם זה

אבל אני מתחילה להתרגל! את יכולה להוסיף את השם שלו ושלך. אבל לדעתי..הילדים יהיו רק על השם שלו....אחרת גם להם יהיה עוד יותר מסובך!

רחלילי

New member
אני הוספתי ומתכוונת להוריד

ולהשאר עם השם החדש בלבד. זה מאד אישי, אבל לי זה עושה תחושה של מסורבלות וקצת של "פלצנות" להיות עם שני שמות משפחה ובכל מקרה אני חותמת רק בשם החדש. אגב, לקח לי זמן עד שהוספתי את השם החדש.

פוקית27

New member
דעתי היא...

יש לי שני אחים ואחד מהם כבר נשוי עם ילד ואילו השני אפילו אשה לא מצא, אני יודעת שאם היינו רק בנות או שלאחי לא היה ילד הייתי שאירה את שם המשפחה שלי שתמשך השושלת של השם , ועל כן במקרה של בת יחידה על אחת כמה וכמה הייתי שומרת על שם נעורי.

שקמי

New member
אני ממש לא בעד להחליף שם.

מהסיבה הפשוטה - בתעודות חדשות לא כתוב לאום אלא *****. לפי דעתי זה נוראי, ככה שעדיף להשאיר את השם הקודם ולהשאר עם לאום! אם הייתי יודעת שככה תראה התעודת זהות שלי, בלי לאום, לא הייתי מחליפה שם משפחה. אישי רצה לתקן את השם משפחה, לתקן טעות שנמצאת שם מאז שהוריו עלו ארצה, אבל הוא הבין שאין סיכוי...לפחות שאצלו ישאר לאום. איזה מדינה זו בלי לאום??? וכן, אני הפסיכית שעמדה במשרד הפנים וצעקה "אני בהלם, אני רוצה את התעודה הקודמת!!" ולא, זה לא עזר לה. עכשיו במקום לאום יש לי 5 כוכביות. אל תשנו את שם המשפחה!!!

צוקה

New member
וואלה!!!!! עד עכשיו לא שמתי לב לזה

אני גם שיניתי את שם משפחתי וגם לי מופיעות כוכביות!!! מה עושים עם זה? אני כבר לא יהודיה???

נופר30

New member
את יהודיה רק שבג"ץ החליט

שגם כאלו שהתגיירו גיורים אחרים יהיה רשום להם יהודי בתעודה וזאת הדרך של משרד הפנים לעקוף את בג"ץ פשוט מפסיקים לרשום בתעודת זהות ורושמים רק בתעודת לידה

Silvi k

New member
עדין אני שואלת

מה זה משנה מה רשום? האם את מגדירה את עצמך לפי מה שמשרד הפנים או הרבנות או כל אחד אחר רושם לך באיזו תעודה?

יעלי2

New member
לא ביקשת לקבל את ת.ז. הקודמת?

לי הם גזרו את הפינה ונתנו לי אותה למשמרת לבקשתי.

שקמי

New member
לא חשבתי על זה מההלם.

פשוט עמדתי מול הפקידה בשוק, צועקת "הם לא נורמלים..איזו מדינה זו בלי לאום......הם יצאו מדעתם".....בעוד אישי אט אט קובר את עצמו באדמה מהפאדיחה......עד הרמזורים מחוץ למשרד הפנים אני עוד צעקתי בעוד הוא גורר אותי רחוק כמה שיותר מאנשים.

למעלה