יש לי שאלה...

יעלי2

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifאיזה תיאור מבדח../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

תודה לכולן על העצות

נתתן לי מס´ כיוונים לחשוב עליהם ויש לי 5 חודשים (וקצת) להתלבט. לגבי תעודת הזהות - נאלצתי להוציא חדשה, לאחר ששלי אבדה, ולצערי גם התעודה שלי מעוטרת בכוכביות - חבל שאף אחד לא טורח להתחשב ברצונות שלנו ופשוט קובעים באופן שרירותי שמעכשיו הלאום שלנו יהיה "כוכבית". אני יהודיה גאה, לא כוכבית
שוב
לכולכן. הפורום מקום נחמד להיות בו ואשמח לקחת חלק, גם אם (בינתיים) אני לא נשואה טרייה...
תמר

אני ממוקפת (שני שמות)

גם בגלל הפמיניזם, וגם בגלל שאני בת יחידה והשם שלנו עוברת ולכן נושאים אותו רק הורי ואנוכי. הייתי רוצה שגם הילדים יהיו עם שני שמות אבל בן זוגי טוען שזו התעללות. אולי הוא צודק. אז גם הוא בינתיים לא שינה. לגבי הלאום - ממש לא אכפת לי. מה זאת אומרת "מדינה בלי לאום"? במדינה הזו יש כמה לאומים.

אמיקה

New member
שלום תמר ../images/Emo13.gif מוסיפה בכ"ז את דעתי

לגבי השם - אני הוספתי את שלו לשלי, אני ממוקפת (זכויות שמורות על המינוח המשעשע לרינת?), ילדי ישאו את שם המשפחה המשותף שלנו בלבד. השיקולים- גם מקצועיים וגם אישיים, משולב: אני עו"ד כבר שנתיים, בשם נעורי, במשרד שנושא את שם נעורי (בקיצוץ - משרד משפחתי
), ככה שבחינה מקצועית מתאים לי, וזה גם לא חריג בתחום - לשאת שני שמות משפחה. (כן, טיפה פלצני..
) מעבר לזה מאחר ואני דור שמיני בארץ מצד אבי, אז יש גם "כבוד" בשם נעורי, ואני גאה לשאת אותו ולהיות "הבת של/הנכדה של/יוצאת חלציו של.." וכו´. קצת מוזר לשאת שני שמות, בעיקר כשמזדהים : "שלום מדברת עו"ד ____ - ____
, אבל מסתדרים. לגבי הכוכביות - מדובר בהחלטה, לטעמי האישי, נאורה מצד בג"צ ולכן אני גאה להיות בת ללאום "הכוכבי". אל דאגה - ביום מן הימים יתחלף שר פנים והלאום יוחזר. בדיוק באותו רגע - ניתן יהיה להחליף את התעודה המכוכבת..

הילית*

New member
אני שמרתי על השם שלי והוספתי

את השם של בעלולי. למעשה עשיתי זאת רק לפני חודש ובאיזשהוא מקום זה ריגש אותי. אני לא בטוחה שבעתיד לא אחליף לשם של בעלולי בגלל הילדים אבל כרגע זה מה שהכי מתאים לי

keren1877

New member
הי תמרי...

אז גם אני בלבטים, קודם כל משום שאבי נפטר, ואחותי כבר לקחה את שמו של בעלה, ואז שמו של אבי ייעלם, ודבר שני, אני לא כ"כ מתה על שם משפחתו על המיועד. הבעיה היא ששם משפחתו הוא משהו מאוד מיוחד (הם המשפחה היחידה בארץ עם השם הזה), והמיועד, מטעמי כבוד לאביו (שלו זה נורא חשוב), לא מוכן אפילו לשקול לשנות את השם לשם משותף וחדש של שנינו, אז נראה לי שאני אאמץ, בסופו של דבר את השם שלו, כי להיות ממוקפת זה נוראי (יש לי שם נורא ארוך וגם של המיועד לא ממש קצר...) אם רועי שלך יהיה מוכן, הכי יפה, לטעמי, זה ליצור שם אחד משותף של שניכם, ככה זה מבטא הכי הרבה את יצירת הבית החדש והמשפחה שלכם...

סמיילי22

New member
אני הוספתי את שלו לשלי

וזה ממש לא מסורבל לי ואפילו כייף (עשיתי פרזנטציה של עבודת מחקר שלי לפני שבועיים והיה לי כייף לכתוב "מאת מיכל _____ - ______ .). אנשים מעקמים את האך אבל אני שמה פס! לגבי הילדים? אני מאוד רוצה שהם ישאו את שני השמות, לפחות בתעודת זהות. לא תהיה לי בעיה שישתמשו רק באחד מהם, אבל שיזכרו מאיפה הם באו - לא רק מאבא שלהם!

nonaa

New member
אצלנו קצת דומה , אבל הפוך ...

לי יש שם משפחה יחסית ארוך וגלותי ואני הבכורה מבין 3 בנות. לבעלי יש שם עוד יותר ארוך וגלותי עם הגיה מאוד מסובכת... ואביו נפטר לפני מס´ שנים. הוא משוכנע שזה מאוד היה חשוב לאביו שהוא לא יעברת את השם (למרות שאמא שלו לאו דוקא חושבת כך) כך ש- עיברות לא בא בחשבון ואיחוד שמות זה כבר התעללות לשמה ... אז שיניתי את שמי ....

פלוציקה

New member
אנחנו יצרנו שם משפחה משלנו

אות ראשונה של שם משפחה שלו ואות ראשונה של שם משפחה שלי... וכמובן שעברתי לשם משפחה החדש שלנו

shelycat

New member
.............

האמת שמאז שנישאנו כל אחד שמר על שם משפחתו בלי להוסיף את השם של השני, זאת היתה החלטה מודעת ודאגנו גם בשרד הפנים לדאוג שיעודכן שנישאנו ושלא שינינו את שמותינו (כך שרק הספח שונה). בעתיד לכשנחליט להוסיף ילדים למשוואה נעשה אחד מהשניים או שכל אחד מאיתנו יוסיף את שמו של השני ונהיה זוג עם מק, או שנחבר את שתי השמות לשם אחד (שתי האותיות האחרונות בשמי הן האותיות הראשונות בשמו כך שזה מתחבר טוב) בכל מקרה לשנינו ברור שהילדים שלנו ישאו גם את השם שלי(ולכן גם בעלי יחליף/יוסיף שם כשאני אחליף/הוסיף) ולא יקרה מצב שלילדי ולי אין את אותו שם המשפחה (לפי החוק הילדים מקבלים אוטומטית את שמו של האב ואז אם האם נושאת שם שונה או כפול אין לה אותו שם כמו לילדים שלה). בינתיים טוב לנו כל אחד בשמו המקורי והיחיד.

למעלה