יש לי שאלה...

yakul

New member
יש לי שאלה...

על איזה מערכת משחק בסגנון ימי הבניים/פנטזיה המבוסס על מערכת SKILLS ולא מערכת CLASS אתם ממליצים? אני לא מתמצא בסוגי המערכות השונות...

yakul

New member
אני מעוניין במערכת טובה...

לא הבנתי אם יש בWHITEWOLF ספר חוקים בסיסי לשקחן או לשה"מ כמו ב DND. בכל מקרה, הקמפינג הספציפי של העולם עצמו פחות מעניין אותי, יותר מאשר חוקים טובים ונוחים לתפעול משחק תפקידים עם כיוון לעולם פנטזיה/ימי הבניים. LOW TECH קסמים ומפלצות.

shadowfax

New member
תלוי

ישנם את השיטות הידועות GURPS וHERO . ישנו את ROLEMASTER . ישנה את MYTUS (אבל היא טיפה מסובכת). לא חסר

shadowfax

New member
שוב מה הסיגנון שלך?

GRUPS היא שיטה פשטנית משהו. HERO לא יצא לי ליבדוק. ROLEMASTER היא שיטה נחמדה מאוד (ערן היה נהנה). MYTUS היא העדיפה מבחינתי אבל קשה לימצוא אותה ויותר קשה להבין אותה, אבל היא נחמדה ובעלת שיטת הקסם הכי טובה והכי מציאותית שקראתי. מה רע בD&D?

yakul

New member
פשוט...

אני לא אוהב שהדמויות מבוססות על "קלאסים". אני מעדיף מערכת שמבוססת על SKILLS. ראיתי גם שיש מערכת חדשה ונחמדה המבוססת על LORD OF THE RINGS. אין בה "קלאסים". הROLEMASTER מצא חן בעיני.

shadowfax

New member
לROLEMASTER

יש את MERP שהוא גירסה מופשטת יותר הבנויה בעולם הארץ התיכונה. אני יכול להמליץ לך ליפנות לערן בן סער האיש האגדה והשיטה (האהובה עליו) אין כמו לילמוד מהמסטר במיוחד בשיטה כמו ROLEMASER

Gilgam69

New member
גם ב-Rolemaster

יש Classes, ומיליונים מהם. אומנם שם באמת השיטה בנויה על Skills שלמעשה כל Class יכול ללמוד את כל היכולות אבל שם אתה בוחר Class אחד בלבד שאתה משחק ולפי סוג ה-Class אתה קובע כמה "יעלה" לך לשפר כל Skill. ושם ה-Class שאתה משחק נשאר איתך לכל החיים. בגלל שכל דמות יכולה ללמוד כל דבר, אין אפשרות שאתה יכול להחליף או להוסיף Class. אתה Fighter ורוצה ללמוד קסם, אתה לא יכול להחליף או להוסיף Class של Magician אלא אתה "קונה" את יכולת הקסם במחיר אסטרונומי שעולה ל-Fighter.

yakul

New member
נו טוב, זה כבר התקדמות.

אבל מה שאהבתי לפי התיאור של הספר זה שהדמויות לא צוברות נק"פ כמאט בלי הגבלה, אלא שהנק"פ שלהם הוא בהתאם לגודל הפיסי של הדמות. וגם שיש היתחשבות בהתקפות שונות ובפגיעה במקומות שונים, ולא שהנפת חרב מורידה כך וכך נק"פ.

BluePrint

New member
מה שאתה רוצה...

מזכיר לי מאד את מערכת החוקים ששוב הפסקתי לבנות. רעיון כללי: אין סוגי דמויות, וכל דמות יכולה ללמוד את כל סוגי המיומנויות. נק"פ אינו נק"פ אלא ייצוג מספרי של בריאות הגוף המשתנה בין דמות לדמות ל"מפלצת" רק ביחס לגודל. והשאר... צריך עוד הרבה עבודה. אבל מכיוון שכנראה שמערכת הזאת אף פעם לא תצא לפועל, תמשיך לחפש כי בטח יש משהו כזה שכבר מוכן.

shadowfax

New member
תראו

בכל שיטה שקראתי השחקן צריך ליבחור מסלול כל שהוא כדי ליצור איזון בין הדמויות, כך שלא יצא לוחם אם קסמי כוהן ולחשי קוסם ויכולות של גנב במחיר נמוך. הרעיון הוא שיש טבלאות לכל סוגי הנשק לפי סוגי השיריונות כך שראפייר יגרום להרבה נזק לדמויות עם שיריון פשוט אבל ידגדגו דמויות עם שיריון כבד. שיטה נחמדה, שוב עדיף לילמוד ממישהו שמכיר את השיטה והראשון שאני מכיר הוא ערן בן סער (תוכל למצוא פרטים בגילדה). עם השיטה הייתה יותר ברורה הייתי ממליץ לך לנסות MYTHUS אבל סיוט לקרוא אותה וסיוט יותר גדול להבין אותה אבל ברגע שמבינים, אוהבים אותה. זו שיטת מיומנויות גם כן ושם לדוגמה יש הפרדה בין סוגי המכות ושיריון נימדד לפי נקודות באותו סוג של מכה ז"א לשיריון לוחות יש נגיד 30 נקודות כנגד סלאשינג 15 נגד פירסינג ו20 נגד קראשינג וממול כל נשק מוגדר לפי סוג הנזק (חרב סלאשינג, פטיש קראשינג וכו´) כך שנשקים מסויימים יעשו יותר נזק כנגד שיריון מסויים.

shadowfax

New member
ערן לא עשה כלום להפך יותר מידי

למעשה הוא מנדב עצמו בקביעות כדי להעביר נפשות אל ROLEMASTER שיטתו האהובה, והיות וROLEMASTER היא שיטה מרובת חוקים וטבלאות ללא עזרה קל לאבד עניין בשיטה וחבל (חבל על כל שיטה).

למעלה