עיצות
יש לי כמה עיצות בשבילך - חשבתי עליהן בזמן קריאת השירשור : 1) ברזומה שלך עדיף לא להזכיר בכלל את עניין הפרופיל והצבא , במקרה שלך. 2) אם זה מנחם אותך - בעוד כמה שנים ( ובפרט בגלל שאת בחורה ) להסתיר את הפרט הזה בקורות חיים יהיה אפילו קל יותר . מי ממש סופר שנים כדי לבדוק אם יש התאמה בול בול בול על הנקודה ( ז"א - לא יצא להם ששירתת שנתיים - אבל מי ישב לספור . ) 3) אני במקומך כבר הייתי מעדיף לומר שלא שירתתי כלל על פני שירתתי והשתחררתי אחרי חצי שנה . למה ?! כי אם השתחררת אחרי חצי שנה , השואל יראה בזה סוג של אי-התאמה למסגרת. אם לא התגייסת מלכתחילה - יש לזה מליון סיבות אחרות למה זה קרה . 4) כמדומני - אסור להם לשאול אותך על כל הפרק הצבאי , ולא רק על הפרופיל. אבל - אם וישאלו אותך על "מה עשית בצבא" , תמיד תוכלי לעשות את אחד מהדברים הבאים : - תעני תשובה קצרה ולעניין , שמשמתמע ממנה משהו נכון ומשהו לא נכון. אבל לא משהו שהוא באופן מוחלט שקר . למשל : "קיבלתי פטור מסיבות בריאותיות" . שאלה : מה הייתה הבעייה ? ( חוצפנים - זה בטוח אסור לשאול ) תשובה : לא עניין נפשי ! , והבעייה לא קיימת היום !! ( נראה לי שהם כבר יבינו את הרמז וירדו מקו השאלות האלו ) 5) נקודה אחת לרעתך במקרה הזה - זה שלא שירתת בצבא זה חיסרון בהשוואה למועמדים אחרים ( במדינה הזו זה חיסרון - אין מה לעשות ! ). זה אומר שאת כבר צריכה יתרון אחד יותר מהאחרים כדי לפצות . 6) 4 נקודות לזכותך - -1- יש לך תואר. את זה , אף אחד אבל ... א ף - א ח ד לא ייקח ממך !! -2- כשתצברי ניסיון משמעותי באחת החברות, לאף אחד כבר לא יהיה ממש איכפת מהשירות שלך. אז יש לך רק רף אחד ראשוני בלבד שאת צריכה לעבור פעם אחת ! -3- עוד שנה .. אולי שנתיים , משבר ההי-טק יעבור יחלוף לו , ואז כבעלת תואר במדעי המחשב , לאף אחד כבר לא יהיה איכפת מה עשית בצבא , ובתנאי שהוא צריך עובדים , ודחוף. -4- יש הרבה מעסיקים ( במיוחד בחברות הגדולות יותר ) שמסתכלים על פטור משירות אצל גברים ( נו - אז זה לא כל-כך משנה במקרה שלך , אבל רשמתי ) כעל יתרון , מכיוון שהם לא צריכים לשרת 30 ימי מילואים כל שנה . וזה כך במיוחד בחברות הגדולות יותר , שם גם ככה לא איכפת להם מה עשית אם בכלל בצבא . 7) ועוד עיצה אחרונה - צאי מהלחץ , זה יעזור לך . אם תגיעי לראיון עבודה , כשאת חסרת ביטחון בנגע לנקודה הספיציפית הזו - הלך עלייך. את תשדרי שמשהו לא בסדר ושיש לך משהו להסתיר בנושא, הוא יחשוש להעסיקאותך מחשש לפאקים בהמשך. אם לעומת זאת תגיעי מתוך עמדת חוסר אכפתיות מוחלטת לשאלה הנ"ל , ותשדרי ביטחון בנוגע לשאלה בתחום , גם השואל יבליג וימשיך הלאה ! שיהיה לך בהצלחה פלטרון