יש לי שאלה..

הדס7

New member
יש לי שאלה..

עצם זה שלא עשיתי צבא ( יצאתי על פרופיל 21 נפשי - ולא , אני לא חולת נפש ) עשויי לפגוע בי בקבלת עבודה ? בהנחה שיש לי למשל תואר ראשון במדעי המחשב ... מה בכלל אני צריכה לרשום בקורות חיים , האם בכלל להזכיר את השירות הצבאי שלי , והאם הם שואלים ? אני בת 22 דרך אגב... תודה .

אי שרות בצבא

החוק אוסר על מעסיקים לבקש מידע על הפרופיל הצבאי שלך. משום כך בטפסים למינהם למועמדים לעבודה לא תמצאי שאלה על הפרופיל. מצד שני בהחלט תשאלי האם שרתת בצבא , משך השרות וכו´. בראיון בהחלט את עשויה להשאל על הרקע לאי שרות. היחס לאי שרות יכול להשתנות ממעסיק למעסיק, אבל בדרל כלל נקודות זה לא מוסיף...

הדס7

New member
נקודות לטובה או לרעה ...?

האם הנקודות שאת\ה אמרת הם נקודות לטובה ( נקודות בונוס אם הייתי עושה צבא - " בדרך כלל נקודות טובות זה לא מוסיף " ) , או לרעה ( "בדרך כלל נקודות רעות זה לא מוסיף " ).... כן אני יודעת שזו שאלה טיפשית אבל הייתי מעוניינת לדעת . אבל יש לי עוד שאלה..... אם אני רושמת בקורות חיים שלא עשיתי שירות מלא ( יצאתי אחרי חצי שנה ) , ויש לי נגיד תואר במדעי המחשב , אז האם בכלל יקחו אותי לראיון מלכתחילה ??? תודה !

אי שרות בצבא

אי שרות אינו מוסיף נקודות לזכותך, זו היתה הכוונה. כאשר מעסיק עובר על אוסף קורות החיים של מועמדים שהציגו מועמדות למשרה, הוא מביא בחשבון שורה ארוכה של שקולים ולא רק שרות בצבא ותואר. אם ישנן פניות רבות של מועמדים לרוב עושים הליך מיון ראשוני. היינו רק על סמך קורות חיים נותנים תשובה שלילית לחלק, והאחרים מוזמנים להמשך תהליך. בהליך המיון הראשוני יכולים להכנס שקולים שונים כמו למשל: - נסיון עבודה- נניח מחליטים שמי שיש לו נסיון של פחות מ- X שנים יפסל. - תואר -מי שאין לו תואר מסוים הנדרש, יפסל. - ידע מוכח- נניח מי שלא שולט ב- C++ יפסל. לרוב ענין השרות בצבא אינו נכלל כגורם פסילה במיון ראשוני. הוא עשוי להשפיע יותר בהליך מתקדם יותר. לראיונות או מבחני מיון מוזמנים מספר מועמדים, ובהליך מיון זה ענין השרות יכול להיות גורם עבור חלק מהמעסיקים.

הדס7

New member
אני יודעת ש....

נקודות זכות זה לא יוסיף..... אבל האם בדרך כלל השירות הצבאי זה שיקול ? אני יודעת שממעסיק למעסיק זה משתנה.... אבל האם בדרך כלל מסתכלים על השירות הצבאי אם אני מביאה להם נתונים למשל שיש לי תואר ראשון והמלצות ממשרה קודמת ? תודה...

10נעמה

New member
../images/Emo105.gif איזה קרפדה!

גם השתחררת בלי להיות משוגעת לטענתך, גם את מנגסת פה ורוצה תשובה שתהייה לך נוחה, וגם להגיד תודה את לא יודעת.

הדס7

New member
למה את מדברת ככה ?

דבר ראשון אני לא חושבת שאני מנגסת ..... דבר שני , מה זה " תשובה נוחה " ? אני רוצה תשובה אמיתית... והנא אני אומרת....( למרות שכבר אמרתי..) ... תודה !

H20

New member
הדס...

זה גם משתנה מבן- אדם לבן-אדם. אם תבואי עם תואר עם ממוצע גבוה, נסיון וכשרון ותדעי ל "הציג" את עצמך, השירות הצבאי לא כ"כ ישנה . תעבדי על הנקודות האלה... כמובן, ככל שמצב השוק יהיה יותר טוב, המעסיקים יגלו יותר נכונות להתפשר.

אי שירות ואי- כשירות../images/Emo122.gif

אני השתחררתי לפני הזמן מסיבה מסוימת שאני לא אפרט כרגע, ואני חייבת לציין שאותה הסיבה שהקשתה עליי לתפקד כראוי בזמן השירות (על אף שהייתי בדרגה מסווגת גבוהה) עדיין מהווה קושי עבורי במציאת עבודה. לא, אין לי בעיה לעבור ראיונות קבלה...אני אף מקבלת הצעות מאנשים שמכירים אותי ומורשמים מיכולותיי השכליות והחברתיות...הבעיה היא שאני לא מרגישה שעדיין התמודדתי כראוי עם הקשיים שלי (בייחוד הקושי להיות במסגרת יום-יומית) ולכן השאלה שנשאלה כאן תמוהה בעיני...מי שמסוגל לתפקד בחיים האזרחיים באופן רגיל יכול גם לעשות צבא...ומי שיש לו סיבה אמיתית, קושי אמיתי, לא צריך לשחק אותה בת יענה ולהתעלם מקושי זה מפני שהוא יצוץ גם במקום העבודה, לא רק במסגרת הצבאית. לכן לפני שאת בכלל חושבת מה תאמרי בקשר לשירות הצבאי- חישבי שוב- האם את מסוגלת להתמודד עם התפקיד שאת רוצה? האם לא הצלחת להתמודד עם השירות אבל תצליחי להתמודד עם משרה מלאה? לימודים זה דבר שונה לגמרי- גם לי יש תואר- האמיני לי אני מדברת מנסיוני האישי בלבד... שלכם, נטשה אוהבת

פוגטיב

New member
גם אני לא שררתי בצבא

ואני מאמין שהדבר בהחלט לא יכול להוסיף וברוב המקרים להזיק. עליך לדעת לשווק את עצמך בצורה טובה ולענות בביטחון לגבי עניין הצבא. אם את טובה באמת ירצו אותך בכל מקרה. מעסיק שלא יקח אותך רק בגלל אי שירות- לא היית רוצה לעבוד אצלו. יש דברים חשובים מאלה.

פלטרון

New member
עיצות

יש לי כמה עיצות בשבילך - חשבתי עליהן בזמן קריאת השירשור : 1) ברזומה שלך עדיף לא להזכיר בכלל את עניין הפרופיל והצבא , במקרה שלך. 2) אם זה מנחם אותך - בעוד כמה שנים ( ובפרט בגלל שאת בחורה ) להסתיר את הפרט הזה בקורות חיים יהיה אפילו קל יותר . מי ממש סופר שנים כדי לבדוק אם יש התאמה בול בול בול על הנקודה ( ז"א - לא יצא להם ששירתת שנתיים - אבל מי ישב לספור . ) 3) אני במקומך כבר הייתי מעדיף לומר שלא שירתתי כלל על פני שירתתי והשתחררתי אחרי חצי שנה . למה ?! כי אם השתחררת אחרי חצי שנה , השואל יראה בזה סוג של אי-התאמה למסגרת. אם לא התגייסת מלכתחילה - יש לזה מליון סיבות אחרות למה זה קרה . 4) כמדומני - אסור להם לשאול אותך על כל הפרק הצבאי , ולא רק על הפרופיל. אבל - אם וישאלו אותך על "מה עשית בצבא" , תמיד תוכלי לעשות את אחד מהדברים הבאים : - תעני תשובה קצרה ולעניין , שמשמתמע ממנה משהו נכון ומשהו לא נכון. אבל לא משהו שהוא באופן מוחלט שקר . למשל : "קיבלתי פטור מסיבות בריאותיות" . שאלה : מה הייתה הבעייה ? ( חוצפנים - זה בטוח אסור לשאול ) תשובה : לא עניין נפשי ! , והבעייה לא קיימת היום !! ( נראה לי שהם כבר יבינו את הרמז וירדו מקו השאלות האלו ) 5) נקודה אחת לרעתך במקרה הזה - זה שלא שירתת בצבא זה חיסרון בהשוואה למועמדים אחרים ( במדינה הזו זה חיסרון - אין מה לעשות ! ). זה אומר שאת כבר צריכה יתרון אחד יותר מהאחרים כדי לפצות . 6) 4 נקודות לזכותך - -1- יש לך תואר. את זה , אף אחד אבל ... א ף - א ח ד לא ייקח ממך !! -2- כשתצברי ניסיון משמעותי באחת החברות, לאף אחד כבר לא יהיה ממש איכפת מהשירות שלך. אז יש לך רק רף אחד ראשוני בלבד שאת צריכה לעבור פעם אחת ! -3- עוד שנה .. אולי שנתיים , משבר ההי-טק יעבור יחלוף לו , ואז כבעלת תואר במדעי המחשב , לאף אחד כבר לא יהיה איכפת מה עשית בצבא , ובתנאי שהוא צריך עובדים , ודחוף. -4- יש הרבה מעסיקים ( במיוחד בחברות הגדולות יותר ) שמסתכלים על פטור משירות אצל גברים ( נו - אז זה לא כל-כך משנה במקרה שלך , אבל רשמתי ) כעל יתרון , מכיוון שהם לא צריכים לשרת 30 ימי מילואים כל שנה . וזה כך במיוחד בחברות הגדולות יותר , שם גם ככה לא איכפת להם מה עשית אם בכלל בצבא . 7) ועוד עיצה אחרונה - צאי מהלחץ , זה יעזור לך . אם תגיעי לראיון עבודה , כשאת חסרת ביטחון בנגע לנקודה הספיציפית הזו - הלך עלייך. את תשדרי שמשהו לא בסדר ושיש לך משהו להסתיר בנושא, הוא יחשוש להעסיקאותך מחשש לפאקים בהמשך. אם לעומת זאת תגיעי מתוך עמדת חוסר אכפתיות מוחלטת לשאלה הנ"ל , ותשדרי ביטחון בנוגע לשאלה בתחום , גם השואל יבליג וימשיך הלאה ! שיהיה לך בהצלחה פלטרון

a_goa

New member
אני מאוד מקווה שיהיו לך

הרבה בעיות לגבי עתידך רק בגלל שלא שירתת בצבא זה לא פייר שיש את ה"פרייארים" שעושים צבא ויש תא המשתמטים המסריחים כמו החרדים שאני מתעב וחלק מהחילונים שלא עושים צבא "כי לא נוח הם" הם יצאת מהצבא בגלל באיות רפואיות ראי הודעתי לגכייך כמבוטלת אני עשיתי צבא ואני חושב שכולם צריכים לשרת ולתרום למדינה אבי

פלטרון

New member
התכוונת אליי או אל הדס

קודם כל - לא הבנתי אם התכוונת אלי או אל הדס . אם התכוונת אלי - אז רק דע לך ששירתי בצבא - ושאחרי חודש שיחררו אותי על סעיף " נפשי " . תרשה לי להסביר - לדעתו של הצבא אני פסיכי כי חתמתי על עתודה - אז שיחררו אותי אחרי חודש של טירונות כדי שאני אשלים את הלימודים שלי ואחזור לשרת בצבא יותר ממה שאתה אי פעם שירתת ( הסתברותית ) -
אתה כותב - "אם יצאת מהצבא בגלל בעיות רפואיות" . אני מבין למה התכוונת , ובכל זאת, חושב שגם בעייה נפשית היא בעייה רפואית. בוא נסכים על דבר אחד - מי שסדר את המערכת כדי לא לשרת בצבא , אם ע"י קב"ן , או סתם המציא בעייה בריאותית שלא קיימת - תגיד עליו מה שבא לך . מי שלא שירת בצבא , נפשי או לא נפשי , בגלל בעייה אמיתית וקיימת - בוא נאחל לו רפואה שלמה , והצלחה בכל דרכיו . פלטרון

dreamt

New member
אני שונא

את אלו שישר קוטלים על אלו שלא שירתו בצבא, מי אתה שתשפוט? היא אמרה פה משהו על אלו שכן שירתו? ירדה עליהם? אתה הבנת מהדברים שלה שהיא אנטי צבא?! ההפך, היא ארמרה שהייתה לה בעיה. לא כל אחד שמשתחרר על 21 נפשי, הוא בעל פיצול אישיות.. יש אנשים שהצבא מכניס אותם לדיכאון(כמוני למשל) - זה עושה אתי פסיכי? לא! זה רק אומר שאני לא מתאים לגרת הצבאית. למה לתקוף אותה? ומה תגיד על אלו שלא עשו שירות צבאי ועושים שירות לאומי אפילו שהם לא דתיים (כמוני למשל) זה רק מוכיחש אני ן מעוניין לתרום ומכיר בעובדה שזה שאני לאמ תאים לצבא לא פותר אותי מתרומה? מה תגיד על זה?:))

למעלה