יש לי שאלה

KבתאלK

New member
יש לי שאלה

מה עושים נגד דיכאון? איך מחלימים? אשמח לתשובה

אופירA

New member
מנהל
יש לדרוש ברופאים ובחכמת הרפואה

הקב"ה נתן רשות לרופא לרפא, ויש לקוות ולייחל שתמצאי שליח טוב. היות שרפואת הנפש היא דבר לא פשוט, אני ממליצה על תהליך פיתוח מודעות עצמית עמוק, באמצעות שיחות טיפוליות (שהן אחד הכלים החשובים ברפואת הנפש כריפוי לדיכאון) - במטרה להכיר את מלוא כוחותייך הפנימיים, ולחבר את הקשר שלך לעצמך, קרי הקשר בינך לבין בורא העולם. רצוי למטופלת לעשות את השיחות עם מטפלת אשה ולא עם מטפל גבר, וכן ראוי שתהיה זו מטפלת עם יראת שמים.

אופירA

New member
מנהל
מסוכן מאוד - בגלל שיש הרבה בלבול

ומצוי ביותר שדווקא אנשים שסובלים בחולשת הנפש התבלבלו נוראות מכל מיני רעיונות וקבוצות המזוהות כ"ברסלב", והרבה אנשים אינם מוכשרים כלל לזהות את רגישות נפשם של הסובלים מחולשת הנפש, ומבלבלים אותם ומחמירים מאוד את מצבם הנפשי! סכנה. עדיף קודם לחזק את הנפש ככל האפשר, שתהיה מוגנת מהסכנות הרבות שבעלייה רוחנית שאינה תחת ביקורת נכונה. ואז אפשר להתקרב ליהדות במסגרת עם ביקורת וסדר, ולא בכל מקום שאינו מודע לסכנת הנפשות.

אופיר היקר

אין לי מושג על מה אתה מדבר ועל איזה חולשות נפש אתה מדבר שיש לחסידי ברסלב... אני יכול להגיד לך שכאחד שמכיר טוב את תחום הרפואה ואת חסידות ברסלב. מה שאני מכיר זה הרבה מאוד אנשים שניצלו מהתאבדויות ומנפילות נפשיות קשות. אני מכיר הרבה מאוד רבנים ואנשים או ת"ח שמנסים להסתיר את הדרך של רבנו ולדעתי זה חבל מאוד והסתר גדול מאוד וזה הבילבול עצמו. אני מציע לך לבדוק גם כן את דרך רבנו ולראות שיש בה הרבה יותר טוב ממה שאתה חושב. יום טוב ושבוע טוב טל כהן

אופירA

New member
מנהל
לא לחסידי ברסלב יש חולשה

לאנשים יש חולשות נפש, ומסגרות שאינן מודעות לסכנת הנפשות אינן מתאימות להן. בחסידות ברסלב בימינו יש הרבה מאוד בלבול, ולא טוב למי שאינו מתמצא היטב בבלבול לפתוח את דרכו ללימוד המצוות ולהכרת היהדות דווקא בקבוצה שיש בה הרבה בלבול. דרך רבנו היא דרך קדושה ומעולה, יקרה וחשובה, רק שבימינו רבים המבולבלים בה, וממי הנחל יש לטעום בנחת, בצורה מסודרת ומוגנת ולא במקום שזרימתו שוצפת וסוערת, ועלולה להטביע יקרים וטובים.

אני לא כ"כ מסכים איתך

אני שוב לא מבין על איזה בילבול אתה מדבר בדיוק, כיוון שלא מצאתי דבר כזה. תכל חסידות ובכל דרך קיים בילבול, תמיד יהיו כאלה שיגדו א ויהיו כאלה שיחלקו עליהם. בכדי להכנס לחסידות ברסלב צריך לבקש מבורא עולם זכות. לא פשוט להכנס לחסידות באופן כלל סתם ככה. ובוודאי שלא להכנס לדת ולכן נאמר עשה לך רב. מי שמעוניין לבדוק את החסידות כמו שצריך מוזמן ליצור עימי קשר ואוכל לעשות בס"ד ניסיון ולקשר אותו לאנשים טהורים ונכונים שיעזרו לו להבין את דרך רבנו עד כמה שאפשר. זוהי דרך מדהימה שמקלה על האדם את החיים בדת, ביהדות. נפלאה... יום טוב טל כהן - 050-4454946

asaf2000

New member
מה הקשר בין ברסלב לדיכאון?

בשביל דיכאון יש פסיכולוגים ואנשי מקצוע.

צודק אבל אני מכיר את הרופא הטוב בעולם

רופא כל בשר - ואני בטוח שרק הוא יכול לרפא. בשביל זה צרך לבקש ממנו ובכדי לבקש ממנו צריך להתבודד ובכדי להתבודד צריך להגיע לזרם הנכון והזרם הנכון הוא ברסלב (אף על פי שהרבה מאוד זרמים התחילו להתחבר לעניין ההתבודדות עקב כך שכל רבותינו הקדושים היו נוהגים בכך). בכל מקרה, יש חובה גם ללכת ולהבדק ולכן יש גם אמת בדברך. אני אישית לא מאמין בפסיכולוגים ולכן אולי אמליץ על פיסיכאטריה.

אופירA

New member
מנהל
כולנו מכירים את רופא כל בשר

גם הרמב"ם הכיר אותו. גם גדולי ישראל בכל הדורות, כולל אלו החיים עמנו בדור הזה. היהדות אינה רפואה למחלות. במחלות יש לדרוש ברופאים ולמצוא את השליח שדרכו רוצה הקב"ה לרפא את החולה. הקב"ה גזר שהחולה יבקש רפואה דרך הרופא, ושהרעב יעשה השתדלות לפרנסתו, ושהרווק יחפש ככל יכלתו את זיווגו, אע"פ שהוא כבר נקבע מראש עוד טרם שנולד. את מצוותיו של הקב"ה יש לקיים, בכל זרם שמשתייכים לו. אין זרם נכון יותר! תפילה צריך לשאת כל יהודי לבוראו, כמיטב יכולתו, באשר כך כתוב בתורה. מעומק הלב על כל יהודי להגיע לתפילה הנרגשת ביותר שהוא יכול, בכל זרם שהוא משתייך אליו. יהודי שנמשך לזרם ברסלב נמשך לזרם זה בלי קשר לחובותיו כיהודי לבוראו, ואם אין הוא נמשך לזרם זה, אין שום מצווה שמחייבת אותו להשתייך לזרם הזה! הרי לך אחד הבלבולים שרווחים בזרם ברסלב. בלבול נוסף - שמבלבלים בין המושגים "ייאוש ודיכאון" שמופיעים במאמרי ברסלב לבין הייאוש והדיכאון שבאים כתוצאה מנפש פגועה, ועושים סלט שלם ומזיקים לאנשים חולים. עד כמה שידוע לי, מי שסובל מדיכאון מתקשה מאוד להתפלל, גם אם הוא גדול ישראל, ובלי שום קשר לאיזה זרם שהוא משתייך. רפואה שלמה לכל עם ישראל.

שוב, יש אמת בדבריך... אבל ..

כנראה שאתה לא מצליח לרדת לסוף דעתי. נפש פגועה מגיעה מבעיה כזו או אחרת ... נפש פגועה לא באה סתם ככה לעולם. נפש פגועה מגיעה בגלל עונותיו של אדם ולא בגלל שככה פתאום קרה. בהחלט יש לעשות השתדלות וללכת לרופא או ללכת לשדכן. אין כאן שום בילבול בין חסידות ברסלב לבין השיחה מול בורא עולם, פשוט לא מצויים זרמים נוספים שמדברים ומדרבנים אנשים לעשות את זה. אני לא יודע על איזה נזקים אתה מדבר שחסידות ברסלב גרמה לאנשים שפגועים נפשית, אני מכיר רק מקרים בהם אנשים רבים ניצלו מבעיות קשות ואף מניסיונות התאבדות רבים. אני חושב שלשנינו יש היבט שונה ודרך שונה ולכן רצוי שכל אחד ימשיך בדרכו לפי שורש נשמתו. מה שכן, רבי נחמן מברסל זי"עא הבטיח שבסופו של דבר כולם יילכו בדרכו והאש שלו תוקד עד ביאת המשיח ... אני בטוח ששנינו מסכימים על זה שלפחות הוא היה צדיק יסוד עולם שלא יגיד דברים שלא יודע על מה הוא מדבר. בכל מקרה מספיק לי לשמוע את מה שאמר, לקרא ליקוטי מוהר"ן ולראות איזה דיבורים אדירים וקדושים הוא הכניס בעולם. עד כאן. שבוע טוב טל כהן.

אופירA

New member
מנהל
אני יודעת טוב מאוד על נזקים

על נזקים שנגרמו לאנשים פגועים בנפשם אצל קבוצות לומדי תורה בלתי מאוזנות, שהתעלמו לחלוטין מהפגיעות הנפשית, ושטפו לאנשים האלו את העניין של התחזקות בתורה ובמצוות ובתפילה וברוחניות - בניגוד הפוך לחלוטין למה שנחוץ לאנשים הללו, שהוא דווקא מתינות וזהירות באימוץ כוחות הנפש. אני יודעת על הרבה נזקים כאלו, בצורה שיטתית. אנשים באים עם דיכאון, עם הפרעות קלות שיש כמעט לכל האוכלוסיה - נופלים בידי קבוצות לא אחראיות של אנשים מהסוג שאומר "אינני יודע איזה נזקים יכולים להיגרם", ויוצאים משם עם מצבים פסיכוטיים - מצבים בלתי הפיכים לכל החיים. טירוף! הזרמים האחרים ביהדות בוודאי ובוודאי ובוודאי ובוודאי שמדברים על שיחה עם בורא עולם, גם אם אתה לא יודע על כך. וכשאדם פגוע נפש מגיע לעבודה עם זרמים שמבינים בעבודה עם פגועי נפש, מלמדים אותו לא להכביד על נפשו, לא למתוח את כוחותיה, לעשות כל מה שעושה לו טוב, לדבר כמה שהוא רוצה וכמה שבא לו וכמה שהוא יכול עם בורא עולם, לא להרגיש שום רגשי אשמה, ולעבוד עם הכוחות שלו. אחרי שחוזרים לו הכוחות שלו, הוא יכול ללכת עם הלב שלו לאן שטוב לו ללכת, ורצוי תמיד עם קבוצה מאוזנת, כי תמיד יכולים לבלבל אותו מחדש, ומבולבלים לא חסרים. כל מסגרת שמשדרת סופר יציבות - זה בשבילו, אם הוא רוצה להתחזק ביהדות בד בבד עם ההשתדלות ברפואה. כל מסגרת שמודיעה לו: בריאות הנפש קודמת להתחזקות ביהדות - זה בשבילו. כל דבר אחר - בפירוש לא בשבילו. רבי נחמן מברסלב צדיק יסוד עולם שאמר דברים קדושים מאוד, והחסידים שלו עושים לזה פרשנויות מוזרות שה' ירחם ויושיע ויציל. הוא באמת יודע על מה הוא מדבר. אבל הרבה חסידים שלו בני ימינו - לא כ"כ יודעים על מה הוא מדבר... יש מתי מעט בימינו, שקל מאוד לספור אותם, שיודעים על מה הוא מדבר... אין שום סיבה, בשם דבריו הקדושים של הרב הקדוש, להגיד לאדם שסובל מדיכאון: תצטרף לחסידות ברסלב. זה לא כוונתו של הרב הקדוש כלל וכלל! ובימינו, כיוון שאין מסגרת יציבה למתחילים בשום קבוצה של חסידות ברסלב, ויש בחסידות ברסלב כמה וכמה קבוצות לא יציבות ומבולבלות - יש כל הסיבות להגיד לאדם שסובל מדיכאון או מבעיות נפשיות אחרות - כל עוד לא הבראת, אל תצטרף לחסידות ברסלב!!! לך לשם רק כשמצבך יהיה יציב!!!

אופירה

עזבי כעת את החסידים. האם אי פעם שמעת כיצד מדריך הרב אליהו גודלבסקי (אחד מרבני ברסלב) את תלמידיו? אגב. שמעתי מהרב שלי ששמע מהרב ברלנד (אחד מהמנהיגים הגדולים של ברסלב), את המשפט הבא (ציטוט לא מדויק): "יש באפשרותי לארגן כנס באיצטדיון גדול ולגרום להמון אנשים לרצות לחזור בתשובה, אלא שיש בעיה. מי ידריך אותם אח"כ? מי יחנך אותם? איפה ילמדו?" אם זו הגישה של הרב... וככה את מדברת על החסידות שלו - מסתבר שאת מדברת על מה שאת לא מכירה. כתבת בהודעתך האחרונה שהדרך הנכונה היא: "וכשאדם פגוע נפש מגיע לעבודה עם זרמים שמבינים בעבודה עם פגועי נפש, מלמדים אותו לא להכביד על נפשו, לא למתוח את כוחותיה, לעשות כל מה שעושה לו טוב, לדבר כמה שהוא רוצה וכמה שבא לו וכמה שהוא יכול עם בורא עולם, לא להרגיש שום רגשי אשמה, ולעבוד עם הכוחות שלו" זה בדיוק האופן בו ידריכו אותו בברסלב, אלא שיוסיפו לו עוד כמה עצות מדהימות להתמודדות.

אופירA

New member
מנהל
כך ידריכו את בר המזל שיגיע לידיים טובות

אבל מניין יידע המתחיל בדרך התשובה לדעת איזה ברסלב זה ידיים טובות ואיזה מהם זה הקבוצות הלא יציבות? איך יבחין? איך לא יתבלבל? תאמר - ובצדק - וכי בישיבה ליטאית או אחרת אין סיכון שהסובל מבעיות נפשיות ייפול לידיים לא טובות שלא יידעו להדריכו נכונה? אכן, יש סיכון. ולכן הנכון הוא לא לשלוח אותו לשום מקום לחזרה בתשובה - לא ליטאים ולא ברסלב ולא שום דבר - אלא לשלוח אותו לאסוף את כוחותיו הנפשיים ולרפאם. יהודי זקוק לכוחות נפש יתרים כדי לעבור תהליך של עלייה רוחנית ולימוד יהדות והמהפך הנפשי הכרוך בלהפוך מחילוני לשומר מצוות במדינת ישראל. על אחת כמה וכמה שמי שיש לו מינוס בכוחות נפש - שזקוק ליתר כוחות יתרים על ידידו החזק בנפשו.

ליייבלה

New member
אני בטוח ללא ספק

שכל תנועת החסידות וכל הזרם הליטאי ועוד הרבה נספחים לא ילכו בדרכו של רב נחמן אין ספק בדבר. כי היו הרבה צדיקים יסודי עולם לפניו ואחריו למה שאני לא אהיה חסיד של הרשב"י? ושל רב נחמן כן?זה שאתם בטרנס ואני לא יודע למה זה לא פוסל אף צדיק שאתם כן אומרים רב נחמן ותו לא השאר בררה.

דב בער

New member
תשמע איש אתה וברסלב שלך

השנה נסע יהודי חסיד ברסלב חולה סרטן לאומן כי הוא וחבריו היו בטוחים ששם המחלה תעלם מעצמה.הסוף ידוע הוא נפטר. החסידות הזאת היא הטירוף בהתגלמותו. אל תתן עצות אחיתופל לתמימים ומסכנים אתה אדם חסר רגישות שבטוח שברסלב זה הכל יותר מכל ואין משהו אחר. החיים והמוות ביד הלשון.שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו.

???

על סמך מה אתה קורה לי אדם חסר רגישות ולמה אתה מוציא עליי לשון הרע ??? זו דעתי וזכותי להביע את דעתי. וכן, אני חושב שברסלב זו חסידות גדולה מאוד מכל הבחינות ואני נתתי את עיצתי. מי שלא מעוניין לא חייב. וברוך השם עכשיו אני מבין הרבה דברים שאמר רבנו על אותם אנשים שנוגדים את עיצותיו, כנראה שלא סתם נכנסתי לפורום הזה. אין צורך לענות לי, אני מוחל לך בלב שלם (גם על זה שאמרת מה שאמרת עליי ועל חסידות ברסלב) ... תחזור בתשובה יהודי יקר. המשך שבוע טוב ורגוע טל כהן

דב בער

New member
לא עונה לך אתה לא שווה תשובה

ברסלב זה הזיה טירוף של אלפים שחזרו בתשובה בגלל המהות והטירוף של החסידות הזאת. א טויטע חסידים של פעם מתהפכים בקברם לראות מה נהיה מהחסידות הזאת. רבנו ורבנו ורבנו וכן הלאה וכן הלאה..........................

Blackpanter1י

New member
מזה קשור אם הוא מת לחסידי ברסלב?

ולא ראית אנשים שהולכים לבית חולים לעשות ניתוח (ובטוחים שהוא יצליח) ובסוף הבן אדם מת? אז מה לא ללכת אף פעם לבית חולים יותר?

למעלה