יש לי שאלה

sa6

New member
אולגה

מה עניינים? אני רואה שקיבלת את ההמלצה שלי להיכנס לפורום :) אז ברוכה הבאה, ותירשמי כדי שאני אוכל לשלוח לך מסרים....

היא לא אולגה קילנגר במקרה,נכון?

תאה

New member
יש לי שאלה

או קיי אני בי"ב עשיתי פסיכו קיבלתי 690 ונראה לי שממוצע הבגרות שלי יהיה בסביבות 105 יש לי סיכוי להתקבל לעתודת משפטים???????????? ואם יש פה מישהו שהוא כבר בעתודת משפטים תגידו לי כמה קיבלתם בפסיכו בזמנו? ומישהו יודע כמה אנשים מתקבלים?. טוב יצאו לי הרבה שאלות....... תודה מראש

sa6

New member
אני מקווה מאוד שלא...

כי אז זה אומר שטעיתי בזיהוי... למרות שאני בספק...

יוסי99

New member
צא מהלחץ קודם כל

לא כדאי להגיע במצב הזה לשנה א´ משפטים - גם ככה כולם לחוצים כמו .. הסיכוי שלך להכנס למשפטים הוא די וודאי (מה לעשות המקצוע במצב על הפנים). הפסיכומטרי שלי - 745. אבל זה לאו דווקא הממוצע בפקולטה (הרוב בסביבות +-650). מתקבלים - תלוי, היו מחזורים של 7 ומחזורים של 40. בגדול הציונים מספיק טובים, אם תעבור את קינן שפי -מכון מיון לפני שאתה שואל- (לא בטוח, לפי רמת הלחץ), בד"כ אין סיבה שלא תתקבל. אתה נראה לי מאד "פעור" בנושא העתודה בכלל ומשפטים בפרט. מאד מאד מאד מאד מאד ממליץ לך להתחיל להתאפס טוב טוב על משמעות הדברים- מה הוא המקצוע, מה לומדים (שונה למדי מהפרקטיקה), ובעיקר מה משמעות מסלול העתודה. שיהיה בהצלחה

תאה

New member
תודה

ואני בת............. דווקא אני לא כל כך לחוצה ........... אני עדיין שוקלת אם בכלל ללכת לעתודה מה היית ממליץ?

יוסי99

New member
הייתי ממליץ

לקרוא בפורום די הרבה אחורה על עתודה באופן כללי. ואז לעשות חיפוש על ההודעות שלי בפורום הספציפי, ולמצוא הסבר על הכדאיות של עתודת משפטים. בגדול - לבחורה עתודה זה ממש לא כדאי, לדעתי. הרווח הוא לא מספיק גדול (בגיל 20 אפשר להתחיל ללמוד). מצד שני, במשפטים ספציפית המצב הוא כזה: א) השוק על הפנים - משכורת של 8000 (בקבע) נחשבת לטובה +, ביחס לגיל ולוותק. ב) הניסיון והיוקרה של הפרקליטות שווים הרבה. ג) סייג לב´: יש בעיה עם זה, כי אם למשל את מתעניינת דווקא בתחום שאין בצבא (משפט מסחרי למשל), אז הניסיון בפרקליטות שווה פחות מניסיון באזרחות. ד) לצורך זה, צריך להבין שאמנם יש תחומים חופפים, אבל בגדול כל תחום הוא תחום נפרד, ועורך דין לענייני משפחה זה עבודה לגמרי שונה מעו"ד של חברות, ששוב שונה לגמרי מעו"ד של תביעות ביטוח, מתובע פלילי בפרקליטות, וכן הלאה. ה) בנוסף, יש מצב ש 4-5 תחומים שהצבא מציע, הם תחומים שדווקא לא יעניינו אותך. ו) יש לזכור שבניגוד לשאר המקומות, בעתודה את למעשה "מרוויחה" שנה של סדיר, שהיא מקבילה לסטאז שעושים בחוץ. ז) עוד יותר בעייתי לשלב מקצוע נוסף (כיוון שאתה תתעסק רק באחד מהם בצבא) ח) היתרונות הרגילים של העתודה ידועים: לא צריך להלחם בשביל סטאז, לא צריך להלחם כדי למצוא עבודה, אפשר ללמוד בשקט יחסי לתואר שני, לצבור ניסיון כשהפאשלות הן "על חשבון הצבא" במידה מסויימת ולא על חשבון הלקוחות המשלמים, וכמובן העובדה שמשלמים לך שכ"ל היא חלק מרכזי מההחלטה של הרבה אנשים. קשה לומר אם זה כדאי, בגדול לבת זה מאד מאוזן, מאד תלוי באופי שלך ובשאיפות בחיים. אם אני הייתי בחורה, הייתי מוותר כנראה.

ramil

New member
בואי אלינו, אלינו, אלינו לים

סתאאם. לפרקליטות הצבאית אין שיר, ואפילו צוות הווי אין
- אבל הווי יש בשפע. לעצם העניין - קיבלתי פסיכומטרי 709, בגרות 108, והתקבלתי. זה היה לפני 6 שנים, ומאז הרף ירד בצורה משמעותית מאוד. לעניין הכדאיות - אין לי אלא לומר "אמן" אחרי יוסי99, ולהוסיף שהשירות מאתגר ומספק, בגלל התרומה המדידה והמשמעותית ברמה הלאומית (ואני לא מגזים!), ובגלל המימד הערכי הברור של העבודה.

למעלה