הייתי ממליץ
לקרוא בפורום די הרבה אחורה על עתודה באופן כללי. ואז לעשות חיפוש על ההודעות שלי בפורום הספציפי, ולמצוא הסבר על הכדאיות של עתודת משפטים. בגדול - לבחורה עתודה זה ממש לא כדאי, לדעתי. הרווח הוא לא מספיק גדול (בגיל 20 אפשר להתחיל ללמוד). מצד שני, במשפטים ספציפית המצב הוא כזה: א) השוק על הפנים - משכורת של 8000 (בקבע) נחשבת לטובה +, ביחס לגיל ולוותק. ב) הניסיון והיוקרה של הפרקליטות שווים הרבה. ג) סייג לב´: יש בעיה עם זה, כי אם למשל את מתעניינת דווקא בתחום שאין בצבא (משפט מסחרי למשל), אז הניסיון בפרקליטות שווה פחות מניסיון באזרחות. ד) לצורך זה, צריך להבין שאמנם יש תחומים חופפים, אבל בגדול כל תחום הוא תחום נפרד, ועורך דין לענייני משפחה זה עבודה לגמרי שונה מעו"ד של חברות, ששוב שונה לגמרי מעו"ד של תביעות ביטוח, מתובע פלילי בפרקליטות, וכן הלאה. ה) בנוסף, יש מצב ש 4-5 תחומים שהצבא מציע, הם תחומים שדווקא לא יעניינו אותך. ו) יש לזכור שבניגוד לשאר המקומות, בעתודה את למעשה "מרוויחה" שנה של סדיר, שהיא מקבילה לסטאז שעושים בחוץ. ז) עוד יותר בעייתי לשלב מקצוע נוסף (כיוון שאתה תתעסק רק באחד מהם בצבא) ח) היתרונות הרגילים של העתודה ידועים: לא צריך להלחם בשביל סטאז, לא צריך להלחם כדי למצוא עבודה, אפשר ללמוד בשקט יחסי לתואר שני, לצבור ניסיון כשהפאשלות הן "על חשבון הצבא" במידה מסויימת ולא על חשבון הלקוחות המשלמים, וכמובן העובדה שמשלמים לך שכ"ל היא חלק מרכזי מההחלטה של הרבה אנשים. קשה לומר אם זה כדאי, בגדול לבת זה מאד מאוזן, מאד תלוי באופי שלך ובשאיפות בחיים. אם אני הייתי בחורה, הייתי מוותר כנראה.