יש לי שאלה...

נמחקת

New member
יש לי שאלה...

אני מממש רוצה להקליט שירים שלי על המחשב אבל אין לי מושג איך....אני יודעת שצריך איזה כרטיס קול מיוחד (איזה?) ותוכנה (?),מיקרופון (?) אמממ....זה חייב להיות גיטרה שמתחברת למחשב (חשמלית? או שאפשר גם בקלאסית?) כמה כל זה יעלה לי??

nofar858

New member
../images/Emo68.gif

שלום כולם!!! אני מקווה שנכנסתי לפורום הנכון..... אני מחפשת אנשים שמלחינים מקצועי וכאלה.... כדי שילחינו לי שירים שכתבתי+תמורה כספית בהתאם אם זה חשוב.... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Somebody needs someone somewhen Needs your help to going through Somebody needs you now somereason And what you need is somebody too

אני אעשה את זה בשמחה!!

יש לי כישרון, באמת. רק תני לי אולפן! מקום לעבוד בו... כלים לעבוד איתם. זה כל מה שחסר לי...
אם היו לי כלים משוכללים, כאלה שאני אקנה יום אחד, כשאני אהיה מיליונר, אז אני באמת אפרח.

baduist

New member
הנה תשובה

תלוי מה את רוצה להקליט ובאיזה רמה. אני אתן לך שתי דוגמאות קיצוניות לכאן ולכאן:- 1. חובבני- אם מספיקה לך הקלטה חובבנית המינימום זה פשוט לקחת מחשב רגיל לחלוטין (אל אם כן הוא מאוד ישן) ולקנות מיקרופון, לחבר לכניסה של הכרטיס קול, ולהתקין תכנה להקלטות. 2. מקצועי - את יכול להפוך חדר לאולפן מבוסס מחשב, עם השקעה כספית שנחשבת לקטנה מאוד בתחום האולפנים, אבל זה בפועל די הרבה כסף על מחשב חזק+כרטיס קול+מיקרופונים מקצועיים+רמקולים מקצועיים ("מוניטורים") ועוד. בקיצור, תני יותר פרטים - מה את רוצה להקליט, לאיזה מטרה וכו´. כולל איזה סגנון, כמה ואיזה כלי נגינה, כמה תקציב את מוכנה להשקיע, איזה מחשב יש לך וכו´.

נמחקת

New member
קודם כל תודה :)

דבר שני אני רוצה להקליט חובבני יש לי מחשב טוב אבל אמרו לי שצריך כרטיס קול חזק (כמה זה יעלה לי?) ותוכנה, וכל אלה..? ואיך אני מחברת את הגיטרה למחשב?

קלימרו

New member
בשבילך יש משהו טוב...

קריאייטיב XTG 5.1 עולה כ800. זה בהחלט יספיק לך.

אני דווקא הייתי משקיע כל פעם קצת

אבל בציוד לכיוון המקצועי. כלומר, עוד טיפה לכרטיס קול שיספק אותך גם בהמשך. מהסוג שאפשר לקנות בחנויות מוזיקה.

baduist

New member
דגעקשע´עשקעשקרעשקערשקעשעש

הכרטיסים המומלצים ביותר, לחובבנים, שהם מספיק רציניים בשביל להוציא תוצאות ממש טובות, הם כל הכרטיסים מסדרת הSOUND BLASTER LIVE, של CREATIVE. כל כרטיס מהסדרה הזאת יספיק לך, הייתי מציע לך פשוט לבחור לפי המחיר. מעבר לזה, פשוט קני מיקרופון פשוט. הייתי משקיע סכום של...אה...בסביבות 200 ש"ח ככה. את יכולה לחבר אותו ישר לכרטיס קול, לכניסת המיק´. הלאה, את צריכה גם אוזניות, גם פה הייתי משקיע באיזור ה150, כששיקול העיקרי הוא אוזניות גדולות שמכסות את האוזן וייתנו לך ווליום ואטימות, כדי שיהיה לך נח להקליט. אפשר לקנות כאלה גם ב20 שקל, אבל הן יחזיקו שבוע, לשיפוטך.:) ודבר אחרון זה תכנה. את צריכה תכנה שמקליטה בערוצים (MULTI TRACK). הייתי הולך על אחת מהתוכנות הבאות:- (מסודרות לפי מחיר, מהזול ליקר) N-TRACK - פשוטה מאוד, מספיקה. SAMPLITUDE - פשטות מצד אחד, שכלולים מצד שני, קצת פחות פשוטה אבל הרבה יותר טובה. CUBASE\LOGIC - תוכנות מקצועיות שמיועדות *גם* להקלטה. לא פשוט, אבל הכי טוב שיש, בתחום הזה. ------------------ לחלק מהן יש גרסאות דמו ברשת, שאפשר להוריד. ------------------ וזהו, למעשה, זה כל מה שאת צריכה בינתיים, רק שתי דברים לסוף:- 1. אם את מתכוונת מתישהו "לעבור" להיות יותר מקצועית, מומלץ פשוט להתחיל בצורה מקצועית שלב שלב, כמו שמישהו המליץ פה. 2. אם יש עוד שאלות - בעיות וכו´, אנחנו כאן:)

baduist

New member
איזה גיטרה?

סה"כ גיטרות נהוג להקליט עם מיקרופון, כך שאין צורך לחבר למשחב בהכרח. אבל זה תלוי בכל מיני דברים - איזה גיטרה, לאיזה מטרה וכו´.

למעלה