יש לי שאלה

יש לי שאלה

אני כרגע בחור ישיבה חסידית שבחודשים האחרונים דוגר באינטרנט על כמויות של חומרים בנושא אמונה ואתאיזם, מה שבהחלט הביא לערעור כל השקפת העולם שגדלתי עליה. אבל גם אם תיאורטית אני לפעמים מגיע למסקנה שהיהדות לא נכונה, בתכל'ס אני לא מסוגל לבצע דברים שאין מהם דרך חזרה, כמו חילול שבת, לא להניח תפלין, וגם דברים יותר קטנים כמו ברכת המזון. השאלה שלי היא (ואולי היא קצת בנאלית, אבל בכל זאת) מה היה הרגע אצלכם שבו הייתם מסוגלים לשלוח יד למתג בשבת, והאם הייתם שלמים עם ההחלטה גם רגע אח"כ? אשמח לתשובות כנות.

Sonic hedgehog

New member
מהרגע שהגעתי למסקנה שאני לא מאמינה באלוהים

לא היה לי ממש רתיעה לחלל שבת וכדו' אבל תן לעצמך את הזמן, אל תעשה דברים שאתה לא מרגיש שלם איתם.

גמני חושב שאין לאן למהר.

גמככה (לעניות דעתי) זה לא שבעולם החילוני יש יותר אמת או פחות חוקים מהעולם שלתוכו נולדנו.
בכל העולמות יש קושי ואם מודדים מספרית את המעשים שאתה עושה למרות שאינך רוצה או נמנע מלעשות למרות שאתה רוצה-אין הבדל מהותי בין האדם העובד לאדם הלומד (תורה)

ובעניין ה'הסתתרות' וה'זהות הבדויה' שנאלץ ה'אנוס' לתחזק. גם המלצרית מתחזקת זהות של בחורה שמחה וחייכנית בלי קשר לתחושותיה הפנימיות. בקצרה אסכם; זה לא שהעולם החרדי הוא שקרי, אלא שהעולם שקרי.

בכל זאת, אם אתה לא מאמין באלוהים ובתורה, מומלץ לצאת בשאלה לאט ובזהירות (ובעזרת ה.ל.ל) ולבנות אי קטנטן של חברים אמיתיים שתומכים בכל מצב (נפשי-רוח-כלכלי!) זה לעניות דעתי אתגר החיים האמיתי. בהצלחה בכל אשר תפנה(-;

Sonic hedgehog

New member
אני חושבת שבהכללה גסה יש פחות חוקים

והרבה מהחוקים החברתיים הקיימים הם נוקשים פחות עם פחות סנקציות למי שלא עומד בהם. יש גם מגוון רחב יותר של קבוצות השתייכות מה שגם גורם לפחות נוקשות.

מהמשפט שכתבת

״אבל גם אם תיאורטית אני לפעמים מגיע למסקנה שהיהדות לא נכונה״ נראה שעדיין אינך בטוח באי-אמיתות היהדות / האלוהים. אם כך אולי מוטב לך להמשיך לחקור ולבדוק עד שתגיע למסקנה מסויימת ולפיה תפעל. אצלי ראיתי שאחרי שהגעתי למסקנה, למרות שעדיין פחדתי מ״חילול״ שבת - ידעתי לגמרי שאין בזה שום בעי אמיתית. וכמאמר הגמרא ״כיון שעבר אדם עבירה ושנהה - הותרה לו״. הפעם הראשונה היתה מפחידה למרות הידיעה שהפחד אינו נכון, כשתדע מה באמת אתה חושב, מה אתה יודע, מה אתה רוצה --- אז תפעל. כי אם תחליט להישאר בדרך היהדות הקלוקלת יהיה לך קשה לחיות עם חילולי השבת ושאר העבירות. והיה ותחליט לצאת... ברוך הבא!!!

כולנו שונים ולכן זה לא בהכרח אותו גורם או רגע

שגורם לנו ל"חטוא" בפעם הראשונה.

אני הגעתי לאט לאט למסקנה שגם אם יש אלוהים (או כח עליון) ממש לא סביר שאיכפת לו אם אני מניח תפילין, מתפלל ושומר כשרות. למדתי איך נוספו במשך הדורות עוד ועוד סייגים ותקנות ונערמו לערימת ענק של שטויות במיץ. המשכתי להעמיד פנים עוד שנים בגלל ההורים והמשפחה. פשוט לא היה לי לב לשבור את אמא. עברתי את מבחן השלטר בשבת והתיקרה לא צנחה עלי.

תעשה מה שנוח לך ואל תיתן לאף אחד ללחוץ עליך - לכאן או לכאן. סע בקצב שלך. אלה החיים שלך ואתה תחליט עבורך. זוהי החלטה רבת משמעות שתשנה את חייך לחלוטין - אז תתכנן את זה טוב :)

תמשיך לברר, מה הלחץ

כשאני הגעתי לשלב שחיללתי שבת כבר הייתי כל כך בטוח בדרך שלי, שזה בכלל לא היה אירוע בעל משמעות מבחינתי, ועד היום אני לא יודע מתי בכלל חיללתי שבת לראשונה.

אצלי

ברגע שהחלטתי שעזבתי את הדת - לא היתה לי כל בעיה לחלל שבת, לאכול ביום כיפור, לאכול חמץ בפסח, לאכול בלי ברכה, לא להניח תפילין ולא להתפלל וכו'.

דבר אחד לא הייתי מסוגל, ועד היום מאוד מאוד קשה לי - לאכול לא כשר. זה משהו נפשי, לא דתי. נדמה לי שזה בעיקר מין מחשבה שמה שכשר עבר איזשהו פיקוח שאפשר לסמוך עליו, ואילו הטרף - לך תדע. למרות שזה שטויות...

Sonic hedgehog

New member
לדעתי זה בדיוק כמו

שמי שלא בא מתרבות שאוכלת חרקים, רגלי צפרדעים או תרנגולות נוטה לראות בלאכול את זה משהו מרתיע או מגעיל. באוכל הרבה אנשים נוטים להשאר עם המוכר והידוע.

באופן אישי אני חושבת שהעובדה שאני די הרפתקנית באוכל ולא נרתעת מדברים חדשים היא בגלל שהתגברתי על הרתיעה מלאכול לא כשר (או שזה ההפך והרתיעה הזו לא היתה חזקה מלכתחילה בגלל שאני יותר הרפתקנית באוכל, מי יודע)

נכון, פגשתי הרבה גויים שלא יגעו

ב"פירות ים" כגון צדפות (אויסטרים)ת סרטנים ושאר שרצים בגלל שזה מגעיל אותם.

הנה לינק לקטע משעשע מהסרט של מר בין על החוויות שלו במסעדה בצרפת בגלל אי ידיעת צרפתית. רב המלצרים מציע לו לקחת מגש של פירות ים והוא אומר "כן" מבלי לדעת על מה מדובר. המגש מגיע ומכוסה בקרח ועליו מגוון שרצים ממיטב פירות הים. שווה צפיה.

http://youtu.be/p-2isH-SgHA

Sonic hedgehog

New member
כן, כי העולם מחולק ליהודים וגויים

מי שלא גדל על אכילת פירות ים (או חלזונות, או צדפות חיות או כל דבר אחר) יש לצפות שזה יגעיל אותו. רק למקרה שלא ידעת יש שלל תרבויות בעולם לא כולם אוכלים אותו דבר ומה שמקובל באחת לא מקובל באחרת.

קליט

New member
אני ממליץ לך על האתר יהדות מזוית שונה

מאת הרב מרדכי נויגרשל

Sonic hedgehog

New member
אני ממליץ לך ללכת לשיחה עם הרב נויגרשל

ולהוכח א. חוסר היכולת שלו לענות על שאלות באמונה
ב. כמה לא מזיז לו לנסות לשכנע כשהוא לא בפני קהל

למעלה