יש לי שאלה..

יש לי שאלה..

בעצם השאלה היא בכל לא שלי..אלא של מישהו אחר שטען שהוא מרגיש ריחוק מברסלב בגלל שזה מטריד אותו.. אני מצידי ניסיתי קצת לענות אבל הידע שלי הוא לא רב.. ולכן אני פונה אליכם אולי תוכלו לתת תשובה לאותו אחד.. ושוב אני אומרת שהמטרה בשאלה היא רק לשם בירור ולא בתור ויכוח הוא משהו כזה.. הוא אמר שהוא שמע בהרצאה כלשהי על המסע של רבינו לארץ ישראל..ועל איך שהוא עזב את אישתו לתקופה ממושכת מאוד והוא טען שבליקוטי מוהר"ן גם כתוב שאישתו לא תמכה בזה שנסע לזמן כל כך ארוך.. והוא אומר שהמעשה הזה מרחיק אותו מרבי נחמן כי איך זה יכל להיות שהוא ככה "נטש" חו"ש את אישתו ? מה עם התחייבויותיו בכתובה? ניסיתי להגיד לו מה שאני יודעת וקודם כל שמי אנחנו שנשפווט כזה צדיק גמור שהתפקיד שלו בעולם שונה ושהוא בא כדי לתקן אחרים ובנסיעה הזו הוא תיקן המון דברים ואישתו הייתה גם צדקת ענקית ובכלל הרי משה רבינו גם פרש מאישתו וזה מעבר להבנתנו מה התפקיד של אותם צדיקים.. אבל.. הוא עדיין רוצה לקבל הסבר על המעשה הזה של פרישה לתקופה ממושכת מאישתו ולכן אני שואלת כאן כדי שחו"ש הוא לא ימשיך להרגיש ריחוק מרבינו.... שנזכה להתקרב... שבת שלום! סיון.

כרפולי

New member
הרבה ידע איו אבל ננסה לענות בע"ה

אף אחד אחר לא ענה {עדיין} אז בע"ה.. מס דברים: דבר ראשון לא סתם קוראים לאנשים רבינו אנשים שקוראים להם רבינו יש להם אחריות רבה ותפקידים רבים אז כך שאנו לא יכולים לדעת מאיזו סיבה רבינו נסע לישראל לתקופה ארוכה. אגב אני שמעתי שהוא עשה בארץ ישראל 4 צעדים וחזר לאוקאינה זה נכון? אם כן אז מה שאמר אותו בחור יתבטל כליל. דבר אחר שאפשר להבין מעצם השאלה זה שהבחור לא קורא ספרים של ברסלב ולכן אינו מבין{לא באשמתו} את גדולתו ומעלתו של רבינו ואותה שאלה ששאל היא לא השאלה היחידה שיש לו על ברסלב. דבר אחרון אולי שהבחור יקרא קצת ביאוגרפיה על רבינו קורות חיים וכו אולי אז יבין קצת יותר מי היה הבנאדם האדיר הזה שכמעט כל דבר שנגיד עליו יוריד מערכו. נ.ב:אני מציע שמישהו שיש לו יותר ידע בעניין יענה. שבוע טוב

גם אני אמרתי...

לו על כל גדולתו של רבינו ועל איך זה שכל התיקון שלו היה רק לתקן ולקרב אנשים ולא רק בחייו אלא אפילו עכשיו אחרי הסתלקותו הנה המון אנשים מתקרבים לקב"ה בזכותו וכו וכו בכלל אין גבול למה שאפשר להגיד בשבחו... אבל הוא רצה תשובה ספציפית לשאלה... ולי לא ממש הייתה כזאת לפחות לא כזאת שתספק אותו.. אני גם מנחשת שזה פשוט נובע מחוסר ידע אבל אם הוא מרגיש שזה מה שמרחיק אותו מרבינו אז אני מרגישה חובה שיקבל על כך תשובה.. ותודה רבה אייל על התשובה.. שיהיה שבוע טוב ומבורך לכל עם ישראל!

רגע רגע .....

מה עם אמונת צדיקים ? להאמין שכל מה שהוא עושה זה מצוות ה´ ? אני לא חושב שכל מה שירצו הסבר עליו , ראוי להסביר . חוץ מזה , רק מהסיפור על משה רבנו שפרש מאשתו ומה שקרה למי שהרהר אחריו , היה צריך אתו אחד לרעוד מפחד ! אמנם , ראוי לקרב את מי שרוצה , אולם גם לדעת היכן הגבול . אני לא מדבר דווקא ספציפית על המקרה שלפנינו אבל ישנם הרבה אנשים שקשה להם להשליך את מה שרבנו רוצה שנשליך , אז הם מחפשים תרוצים כגון אלו ...

אתה לגמרי צודק...

זה ברור שאמונת צדיקים זה הבסיסי להתקרב לרבינו ובכלל.. אבל אני יכולה להעיד על עצמי שאם לא הייתי לומדת קצת מתורתו ושומעת מהדברים של רבי נחמן לו הייתי יכולה לרכוש שום אמונת צדיקים .. ואתה צודק שצריך גבול..אבל עדיין גם אם זה תירוץ לא עדיף קודם לנסות להוציא לו מהמוח את התירוץ הזה כדי שיפתח לו אולי הלב? זה לא התפקיד שלנו? לנסות לקרב? מהניסיון הקצר שלי כאן בעולם הזה אז לפעמים גם אם מישהו לא רוצה להתקרב צריך להמשיך לנסות..אי אפשר לדעת כמה כל מילה שלנו בעניין עוזרת..ומתי הקב"ה יחליט לפתוח לאותו אדם את הלב.. אימא שלי הייתה צריכה לחכות 27 שנים עד שאבא שלי חזר בתשובה ומה אתה חושב שהוא רצה? לא הוא לא אבל היא זרקה פה מילה ושם מילה ובסוף זה נכנס לו ללב...ב"ה.. אז מה אתה אומר שכדאי לי לוותר ככה מלכתחילה?

את צודקת במאה אחוז ../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif

לא התכוונתי לוותר על קירוב הבן אדם עצמו אלא על הנסיון לענות על הקושיה שלו .... אפשר להפנות אותו לכל הסיבות האחרות (ולא חסר ..) מדוע הוא צריך להתקרב לרבי נחמן . מצידי , אותו אדם היה מקבל ממני התייחסות לנושא אך ורק בהפניה לסיפור משה רבנו שהזכרת מקודם , לא מילה יותר . ישנם דברים שהדיון עליהם הוא עבירה בשבילי ...ואני משתדל לא לעבור עבירות ...

ושוב אנחנו מסכימים...

אני אראה מה אני יכולה לעשות בעיניין.. באולפנה אנחנו לומדים שיעורי מחשבת ישראל-והנושא שלנו עכשיו זה תפילה..בקיצור למדנו שיעור שעבר על המשמעות של הנוסח הקבוע של התפילה והרבה בנות התלוננו על זה שהן מרגישות שהן צריכות גם משהו משלהן ולא רק להגיד את המילים וכל זה.. אז הרב הסביר שחז"ל קבעו את זה כדי שבאמת נתפלל ונדע מה להגיד ולבקש גם על כלל ישראל וחוץ מזה אפשר גם להתפלל תפילה אישית.. והן אמרו- למה חז"ל לא קבעו שגם צריכה להיות תפילה אישית?" ואני כל כך רציתי להגיד להן- הלווו יש כזה דבר תפילה אישית ואם אתן רוצות למה אתן לא עושות את זה?" אבל לא אמרתי כי ידעתי שזה סתם יוביל לויכוח שאני לא מעוניינת בו.. בקיצור מה שבאתי להראות בסיפור הזה זה דוקא שאנשים פשוט לא מכירים את הדרך של רבינו וזה באמת רק מתוך תמימות וצריך איכשהו רק להראות לכולם את זה וללמד אותם מי היה רבי נחמן ושהוא אמר גם דברים אחרים חוץ מאין שום ייאוש בעולם.. בקיצור אני אנסה לדבר עם אותו אחד ..ותודה לך היהודי על העזרה..!

אצלנו יש מינהג של תפילה אישית ....

בדומיה שמשתלבת במהלך התפילה הרגילה,כמה דקות שבן אדם עוצם עינים ומתיחד עם אלוהים ועם עצמו, שוטח לפני הבורא את מחשבותיווריגשותיו,לפי דעתי זה דבר נהדר שכל חכמי ישראל בכל המקומות הכירו בצורך הכל כך חשוב הזה של יהודי להיות גם עם עצמוכאשר הוא מתקרב לאלוהיו. שלך חנה גונן

להיות עם עצמו?

חנה- אני בטוחה שכבר שמעת פה את המושג של התבודדות וגם היהדות מעודדת את הצורך התפילה אישית מעומק הלב שיהודי עוצם את העיניים ומתייחד עם הבוקר ומדבר איתו... אבל התפילה הזאת היא לא מן תרפיה מסויימת שעוזרת לי להתקרב לעצמי..לפחות זזו לא המטרה שלה המטרה שלה זה לדבר עם הקב"ה במילים שלי בהבנה שלי וליצור איתו קשר אישי יותר מיוחד יותר כל אחד לפי הדיבורים שלו וככה מגיעים לקירבה מאוד מיוחדת עם ה´ שהוא בעצם שותף פעיל בחיים היומיומיים שלנו ולא איזו יישות שמתבוננת מהצד ושמדברים איתה בשעות קבועות ביום כי חייבים.. אם אני רוצה להיות עם עצמי זה משהו אחר..לפחות לפי הראיה שלי...

מה פתאום תרפיה?

נכון אנחנו עושים את זה בתפילה אבל באופן כללי כמו שאתה אומר כל אחד עם עצמו יכול לפתוח סידור ולתפוס לו את הדיבור שלו עם אלוהים(לנו יש סידור בבית ואני עושה את זה הרבה) אתה יכול להיות רגוע לרגע לא חשבתי שאצל אלוהים צריך להרשם מראש. שלך חנה גונן

מצטערת היתה פה פשוט אי הבנה..

אני חשבתי שאת מתכוונת שהתפילה האישית צריכה להיות ביני לבין עצמי כדי להכיר ולגלות את עצמי ולא שתהיה מופנית לקב"ה.. פשוט הבנתי לא נכון את דברייך.. ודרך אגב אני בת... ומה פתאם לא צריך להירשם מראש..הוא זמין עשרים וארבע שעוץ ביממה

אריה17

New member
ספר "נסיעות הר"ן"

זה סיפור ארוך ודי מוזר שמעתי שיש ספר שנקרא "נסיעות הר"ן" שמדבר על הנסיעה לארץ ישראל (הספר מדבר רק על הנסיעה הזאת) אני לא הצלחי להשיג את הספר..רבינו שהה בארץ ישראל בין יום לשבועיים ויש מחלוקת בנושא הזה אבל הוא שהה תקופה מאוד ארוכה בתורכיה - עד כמה שאני יודע תקופה של כמה חודשים..ומה אני אגיד לך הדעה הזאת של מי ששאל את השאלה היא נכונה ובמקום ובמיוחד אחרי מה ששמעתי על אותה הנסיעה השאלה צודקת ויש מקום לברר אותה..

אין שום מחלוקת !

רבי נחמן הגיע לא"י בליל זכור ברית (ערב ראש השנה) לעיר חיפה . אחרי שהיה בצפת , מירון וטבריה , אולץ רבנו ע"י הישמעאלים בעצם שבת זכור בעיר עכו , להיכנס לספינה לתחילת מסעו בחזרה לביתו . הסיפור המדויק ביותר הוא הסיפור משבחי הר"ן שנכתב ע"י רבי נתן תלמידו .

אריה17

New member
תגובה

גם הספר "נסיעות הר"ן" נכתב על ידי רבי נתן..הספר עוסק בהרחבה רק בנסיעה הזאת-ואני חושב שלפני שאתה עונה על משהו כדאי שתלמד אותו ותדע את כל הסיפור..אני מקוה שלא פגעתי בך חס וחלילה זאת לא היתה המטרה פשוט לפני שאתה אומר שזה הסיפור המדויק אולי תבדוק על הספר הזה ותנסה ללמוד אותו...

עד כמה שאני יודע .....

והספקתי להכיר בעשר השנים האחרונות , ר´ נתן לא כתב שום ספר בשם הזה ....

אריה17

New member
תשובה

זה שאתה קורא ולומד כבר עשר שנים לא אומר שאתה יודע הכל ושמעת הכל אני לא בא למתוח עליך ביקורת הורסת אולי אם תחפש וזה קשה כי גם אני מחפש אולי אם תחפש ותשאל אולי תשמע על זה ולא תענה בצורה מתגאה כאילו כבר קראת ולמדת הכל ואתה יודע שאין ספר כזה...זה שלא שמעת עליו לא אומר שהוא לא קיים

עוד דבר קטן ....

אריה , אני לא חושב שלהגיד לך את אשר אני יודע ושמנהלנו אישר שגם הוא יודע כנ"ל , זו גאווה . גם חתימתך נראית לי שהיא מהספר שאתה מדבר עליו .....עד עכשיו זה צרם לי והנה ההזדמנות להעיר . הכל ברוח טובה חבר .

אריה, אין ספר כזה. נקודה.

היהודי צודק. נסיעתו של רבינו לא"י מתוארת בספר "שבחי הר"ן". יכול להיות שמישהו כתב ספר בשם שאתה מציין, אבל מעולם לא נתקלתי בו בשום קטלוג ביבליוגרפי ובשום חנות ספרים, חילונית או דתית.

למעלה