יש לי שאלה..

אריה17

New member
תשובה

זה שלא מצאת אותו לא אומר שהוא לא קיים-אני אנסה לברר ממי שסיפר לי עליו איך אני יכול להשיג אותו ומי כתב אותו... היהודי לגבי הציטוט עניתי על זה כבר לפראזניק-זה ציטוט שהרב שלמה קרליבך זצ"ל ציטט את רבי נחמן..

אריה17

New member
מצטער-טעיתי

ברירתי עם אותו אדם והתברר שהוא התבלבל - אני מצטער על המהומה שעוררתי כאן-טעות שלי מצטער היהודי-ולגבי הציטוט עניתי לך..

ויכוח מצחיק

עשר שנים, עשרים שנה - אין שום ספר בשם "נסיעות הר"ן" שכתב רבי נתן תלמיד רבינו. אריה חביבי, בוא תפרגן לנו שאנחנו מכירים (לפחות בשמם...) את כל הספרים שכתב רבי נתן. והעובדות שציינת כלל לא נכונות. רבינו לא שהה בתורכיה חדשים, ואין שום מחלוקת כמה זמן הוא היה בארץ ישראל. תזמין מהיהודי ספר "שבחי הר"ן" ותקרא שם את כל הסיפור, כולל תאריכים. חג שמח (אחי היהודי, איך היה באומן? לא סיפרת).

אריה17

New member
אז ככה

טוב אז ככה יש לי את הספר לא מזמן התחלתי לקרוא/ללמוד בו-לגבי השהיה בתורכיה אני יודע שזה נכון ולגבי הזמן ששהה בא"י כן יש דעות שונות בין יום לשבועיים..

אופס ....רק הרגע ראיתי את שאלתך ...

הייתי בירושלים , יומיים שלמים מול שריד בית מקדשנו . נא לא לדאוג ! כבר הייתי באומן 4 פעמים בחיי . באחת מהן אפילו סחבתי את אבי מורי , ה´ ישמרהו ויחייהו . אז איך היה ? היה טוב , כמה שאפשר לומר את זה על יום הדין . שיהיה לנו חג סוכות שמח .

רבי נחמן לא אמר את זה !

אני לא קראתי את זה בשום ספר. אם פרזאניק שאל כנראה שגם הוא לא קרא . וכנ"ל גם ליהודי. לא שאני גאון כזה גדול אבל אם רבנו היה אומר דיבור כזה אני מאמין שלא רק הרב שלמה היה מכיר. אח יקר אולי תבדוק טוב את הדבר ואני מבטיח לך שאתה תהיה מופתע.

נסיון להסביר את הציטוט הזה

כולנו יודעים שאין דיבור כזה של רבינו. זה כנראה תרגום מאנגלית של איזה דיבור של ר´ שלמה קרליבך ז"ל ש"מאלתר" על דיבור של רבינו שהשמחה זה החיות של האדם. תתייחס לזה בתור ציטוט של ר´ שלמה, לא של רבינו... בכל מקרה המסר נכון וחשוב, לא?

oams1

New member
נסיעת ר´ נחמן לא"י

הייתי רוצה לדעת איך אפשר להשיג את הספר הזה ועוד ספרים בנושא נסיעת רבינו לא"י אני עוסקת בעבודת חקר על הנושא ואני זקוקה לחומר בתודה מראש סטודנטית

תשובה לשאלה בענין נסיעת רבינו

כפי שציינו כאן, יסוד אמונתנו בצדיקים הוא שכל מעשיהם אינם מנוגדים להלכה ולאמת, ואם אנחנו לא מבינים - הבעיה היא איתנו. אמנם, גם על פי ההלכה הפשוטה מי שעולה לא"י ואשתו מסרבת הוא יכול להתגרש ממנה בלי לתת את כתובתה, וזאת משום המעלה העצומה של ישוב א"י [שו"ע אבן העזר סימן ע"ה ד´]. אמנם במקרה של רבינו היה מדובר בנסיעה רגילה שכרגיל באותה תקופה ארכה כמה חדשים. גם בספרי ברסלב מצוין שלמרות שדרכו של רבי נחמן היתה לבלי להתעקש על שום דבר, רק בענין הנסיעה הוא התעקש לנסוע למרות תלונות בני משפחתו, כי היה ברור לו שאם לא ישבור את המניעות האלה הוא לא יזכה להגיע לא"י, וחשיבות נסיעתו היתה לכל הדורות ולכל הנשמות, ואין אלה דברים פשוטים כלל. לגופו של ענין, אני מתקשה להאמין שצערה של אשת רבינו כל כך נוגע לליבו של השואל עד כדי כך שזה דווקא מה שמונע ממנו להתקרב לרבינו...

jack0

New member
קושיות על צדיקים

צריך לדעת כאשר יש לנו קושיה על צדיק אמת, עלינו לתלות את הקושיה בנו עצמינו בחוסר הבנתינו ולא בצדיק עצמו. אותו הדבר גם הקושיה ששאל חברך על רבינו איך יתכן שנסע לא"י וזנח את אשתו למספר חודשים, הגם שגם בשכל הפשוט אפשר להבין שנסיעת רבינו לא"י היתה עניין גבוה מאד, כפי שרבינו העיד בעצמו לאחר שצעד ארבע אמות בא"י הגיע לדרגות והשגות גבוהות ביותר, ולכן השיקולים של הצדיק בעניין כזה שהוא תיקון וטובה נצחית עבור כלל ישראל, עולים על שיקולים אישיים משפחתיים.

דבר ראשון...

תודה רבה לכולם על התשובות.. עופר וג´ק- אני מסכימה עם מה שאמרתם בלב שלם ואני גם מניחה שזו לא הסיבה היחידה שאותו אדם לא מתקרב לרבינו.. בכל אופן אני מרגישה עכשיו לא נעים...איכשהו איבדתי את הקשר לאותו אחד ששאל את השאלה כנראה טעות שלי אבל אני אנסה איכשהו ליצור איתו שוב קשר כדי שלא ייצא שסתם פתחתי את השירשור הזה.. בכל אופן- המון תודה על התשובות והעזרה ..ה´ ייתן לכם את שכרכם..

למעלה