יש לי שאלה

• פותח הנושא ast1
  • פורסם בתאריך

ast1

New member
יש לי שאלה

מיהו או מהו יהודי (אם קיים דבר כזה בכלל)

begone

New member
הגעת למטיף הלא נכון

אני מפנה אותך ל - www.hitler.org שהרי הנאצים הם שליחי האלוהים, על פי הרב עובדיה.

Lu Tze

New member
הי שופר, אל תפנה את הבנאדם

לאיזה אתר שבא לך! הוא בא לפורום חופש כדי לקבל את דעתם של מי שמסתובב כאן ולא את הדעה של אמנוני שלך, אם הוא היה רוצה לעשות את זה הוא היה הולך ישר לאתר הזה אם אתה שואל אותי, קודם כל חשוב לציין שיש הבדל בין יהודי בדת ויהודי בלאום, יהןדי בלאום הוא מי שהלאום הזה חשוב לו והוא חש הזדהות איתו. יהודי בדת זה יותר מסובך.. יש כמה דעות בנושא לדעתי כל מי שעבר גיור (ולא משנה אם זה היה גיור רפורמי או קונסרבטיבי או חרדי) הוא יהודי וכמו כן גם מי שאחד מהסבים שלו או יותר היה יהודי ולא בחר בדת אחרת (וזה כולל גם אתאיזם)

ast1

New member
אם ככה

למה אי אפשר להיות גרמני - אנגלי ואפשר להיות יהודי - אנגלי אם יהדות היא לאום. "לאום- עם,אמה, קיבוץ גדול של בנ"א המתיחסים על מוצא אחד,על גורל משותף בתולדותיהם, ועל פי רוב גם על לשון מדוברת אחת ועל ארץ מושב עיקרית אחת." (אבן שושן) לפי ההגדרה הזו אפשר והערבים הישראלים שייכים לאומה היהודית... (גורל משותף-פיגועים, מוצא אחד-אברהם, לשון מדוברת- עברית, ארץ-ישראל)

קפקא

New member
חצי תשובה

קיים גם קיים! אני חושב שכבר הכרת את התשובה שיהודי הוא ילד של אמא יהודיה. ולפי כלל האינדוקציה מוכחת יהדותם של כל הצאצאים מאברהם אבינו שהיה היהודי הראשון עד היום. אבל מכיוון שלא לזה התכוונת אתן לך את תשובתו של החסיד הראשון - בכל יהודי ישנו ניצוץ שמבדיל אותו וניצוץ זה נותן לו את סיבתו לחיים. יהודי הוא אחד שמכיר בניצוצו.

התשובה שאני עונה תמיד

יהדות היא דת, לא סוג דם, לא לאום, לא שום דבר חוץ מדת יהודי הוא אדם המאמין בדת להגיד שמי שנולד לאמא יהודיה הוא יהודי זה ליהיות נאצי. "אתה יהודי ואין לך מה לעשות בקשר לזה כי נולדת לאמא יהודיה"

ast1

New member
מהו הניצוץ?

זו הגדרה מאוד חמקמקה אם מחר יבואו העובדים הזרים שעובדים בארץ ויגידו שיש בליבם ניצוץ יהודי (אחרת הוא לא היה מגיע לפה) אז נאזרח אותם? הרי מיסדיי המדינה רצו להקים מדינה יהודית. בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל....

גוססי

New member
הניצוץ היחיד שאני מכיר...

הוא זה של סטיבן קינג בכיכובו של ג´ק ניקולסון. האם הניצוץ היהודי הוא משהו דומה?

קפקא

New member
חבל על הזמן

הבעיה הגדולה בויכוחים דתיים היא שאף פעם הצדדים לא מדברים באותה רמה. לא אוכל להסביר "ניצוץ" מהו מכיוון שאינכם הקהל שיכול ורוצה לשמוע על זה. אגב זו אחת הבעיות כאשר משדרים את דברי עובדיה יוסף - דבריו נועדו לקהל מסויים ולקהל מסויים בלבד. לכן מתברר לי שאינכם הקהל שרוצה וצריך לשמוע על דברים אלו. תורידו את מסכת הציניות והזלזול לפני הכל ואז אולי נדבר באותה רמה. כרגע הרמה שלכם מאוד רדודה. ציניות היא מחלת הקדמה. זאת הגאוותנות של האנשים הקטנים. וכשאנשים קטנים עושים צל גדול סימן שהשמש שוקעת.

zazaza

New member
הבעיה

בדבריו של עובדיה יוסף היא לא הבנה ולא כי הם מכוונים לקהל מסויים. פשוט כי הוא פרימיטיב טיפש, בור ורשע.

גוססי

New member
בודאי שאינך יכול להסביר

מי שאינו מבין את דבריו שלו בודאי לא יכול להסביר אותם לאחרים. ניצוץ? שטויות במיץ. ניצוץ הוא התפרקות של מטען חשמלי באויר או בריק, וכל נסיון להצמיד למילה זו מונחים עמוסי "רוחניות" נידון מראש לכשלון. אף אחד לא יודע מה הוא הניצוץ שאתה מדבר עליו, אבל אף מאמין לא יעז להודות שאין לו מושג ירוק על מה מדובר.

begone

New member
אין תשובה לשאלה הזאת

כל אדם ייתן לך תשובה אחרת. ה´יהדות´ זו הגדרה מופשטת לחלוטין. אין שום אפשרות למדוד את זה או להעריך את זה בצורה אובייקטיווית. קל להגיד מי אזרח ישראלי ומי לא - הולכים לפי תעודת הזהות. קל להגיד מי אדם ומי לא - לבני-האדם יש תכונות פיזיות משותפות. קל להגיד מי זכר ומי נקבה - על פי אברי המין. קל להגיד מי צעיר ומי מבוגר - על פי תאריך הלידה. אבל אי אפשר להגיד מי יהודי ומי לא. זה מופשט לחלוטין. בדיוק כפי שאי אפשר להגדיר מי ´ליברלי´ ומי לא ליברלי, ובדיוק כפי שאי אפשר להגדיר מי ´נחמד´ או ´לא נחמד´.

ast1

New member
פעם חשבתי

שכל מי שהוא עלול להרג בגלל היותו יהודי הוא יהודי גם בחיים,,, אבל אם יהודי זו הגדרה חמקמקה כמו איכות, יופי או טעם אז יהדות היא תכונה?

begone

New member
בדיחה!

"פעם חשבתי שכל מי שהוא עלול להרג בגלל היותו יהודי הוא יהודי גם בחיים" אם נוצרי אדוק יוצא מן הבית בלבוש של חרדי וחוטף מכות רצח מניאו-נאצים, זה הופך אותו ליהודי?
"אם יהודי זו הגדרה חמקמקה כמו איכות, יופי או טעם אז יהדות היא תכונה?" יהדות איננה תכונה. יהדות היא אלמנט מופשט לחלוטין, שאי אפשר לומר שהוא לאום ואי אפשר לומר שהוא מוצא אתני ואי אפשר לומר שהוא דת ואי אפשר לומר שהוא תרבות. יהדות זה מושג מופשט לחלוטין, שאין מאחוריו שום בסיס מדעי, פיזיולוגי או ביולוגי. בגלל זה חוק השבות תמיד יהיה בעייתי, גם אם ישנו אותו 1000 פעם מדי יום.

vegi force 1980

New member
מיהו יהודי

יהודי הוא מישהו שמאמין בדת היהודית על כל שקרייה יהודי זה לא לאום.....רק כאן הדתיים מנסים לעשות את זה לאום בשום מקום בעולם לא כתובה הדת בת.ז. ורק עכשיו ניזכרו בארץ הזאת להוריד את הסעיף הזה כאן לומר יהודי הוא מישהו שאמא שלו יהודיה זה שקר גס כי אם נולדתי להורים יהודים אבל התאסלמתי או התנצרתי אז מה אני עכשיו? יהודי הוא מישהו שמרגיש יהודי מישהו שמרגיש שייכות לדת הזאת אני לא יהודי!.......(ולא נוצרי ולא מוסלמי ולא שייך לשום דת אחרת)

כל מסקנותיך מוטעות כמובן

קל לדעת מי ישראל ,לפי ת.זהות? יופי לילד בן 6 אין ת.ז אז הוא לא ישראלי. "קל להגיד מי אדם ומי לא - לבני-האדם יש תכונות פיזיות משותפות" גם לשימפנזים ובני אדם יש תכונות פזייות משותפות זהות של 98% בגנים צורת מוח דומה אז גם הוא בעצם מעין בן אדם נכון ביגון? (אולי גם ניתן לו ת.ז ישראלית?) שלא לדבר על כך שבני אדם שהיו קיימים מלפני מיליוני שנים דומים הרבה יותר לשימפנזים מאשר לבני אדם של ימינו. קל להגיד מי זכר ומי נקבה?(עע´ "משחק הדמעות") ישנם כאלו שנולדים עם איברים משותפים, ישנם זכרים שנולדים עם איברים נשיים ולהיפך כך שקל זה לא. וכמובן קל לדעת מי צעיר ומי מבוגר ,הבעיה שישנם ילדים בני 10 כרונולגית שמבחינה ביולוגית ומבחינת מראם הם בני 60 לכל דבר ובגיל 15-20 ימותו מזיקנה! אז מי יותר מבוגר הבן 15 שמת מזיקנה או המבוגר בן ה50 הפעיל מאוד? וככה בידיוק אפשר להגיד מי יהודי ומי לא זה כל כך קל

begone

New member
כדאי להפעיל את השכל מדי פעם

"קל לדעת מי ישראל ,לפי ת.זהות? יופי לילד בן 6 אין ת.ז אז הוא לא ישראלי" הבורות נוזלת ממך - כל ילד ישראלי מופיע בתעודת הזהות של הוריו, תחת הנספח. אין גבול לחוסר ידיעותיך! "גם לשימפנזים ובני אדם יש תכונות פזייות משותפות זהות" עוד לא נולד בן האדם שאיננו מסוגל להבדיל בין שימפנזה לבין בן-אדם. "שבני אדם שהיו קיימים מלפני מיליוני שנים דומים הרבה יותר לשימפנזים מאשר לבני אדם של ימינו" חשבתי שאנחנו חיים היום, ולא לפני מליוני שנים. "קל להגיד מי זכר ומי נקבה?(עע´ "משחק הדמעות")" דווקא במשחק הדמעות היה קל מאוד לקבוע שמדובר בזכר, כיוון שברגע שאותו בן-אדם הופשט נתגלתה האמת. קלי קלות, ילד. "ישנם כאלו שנולדים עם איברים משותפים" אחד מתוך מליון? אכן, יש טעויות גנטיות בטבע. זה כמו לומר שמכוניות לא נוסעות בגלל שראית פעם מכונית ללא מנוע. "שישנם ילדים בני 10 כרונולגית שמבחינה ביולוגית ומבחינת מראם הם בני 60 לכל דבר ובגיל 15-20 ימותו מזיקנה!" ועדיין אתה יודע במדויק את תאריך הלידה שלהם. "וככה בידיוק אפשר להגיד מי יהודי ומי לא זה כל כך קל" עובדה: משחר ההיסטוריה ועד היום, אין הסכמה על המושג ´מיהו יהודי´. אי אפשר לקבוע את זה, ואף אחד לא מסכים עם אף אחד אחר.

למעלה