יש לי שאלה

• פותח הנושא ast1
  • פורסם בתאריך

קפקא

New member
איפה היית כשאלוהים חילק

את השכל? "משחר ההיסטוריה ועד היום, אין הסכמה.... בלה בלה בלה..." סליחה ידידי היהיר והחכם, "מיהו יהודי?" השאלה נולדה לפני כמה עשרות שנים במוחם של כמה יהודים הזויים שהחליטו להתעלם מן ההיסטוריה היהודית הקצרה בת ה-4000 שנה. אתה כממשיך דרכם מצהיר בגלוי שאינך יהודי אך מצהיר בגלוי גם שהדת לא רלוונטית, סליחה, מי הסמיך אותך???? שלח אלי את הרב הזה ואני אסביר לו יהדות מהי.

begone

New member
אלוהים לא חילק כלום - אין אלוהים

"השאלה נולדה לפני כמה עשרות שנים במוחם של כמה יהודים הזויים" לא ברור לי איך אתה קובע שהם היו הזויים. "שהחליטו להתעלם מן ההיסטוריה היהודית הקצרה בת ה-4000 שנה" במונחי כדור הארץ, 4000 שנה זה כמו מחצית השנייה. "אתה כממשיך דרכם מצהיר בגלוי שאינך יהודי" מעולם לא טענתי דבר כזה. אתה משקר. "אך מצהיר בגלוי גם שהדת לא רלוונטית" מעולם לא אמרתי דבר כזה. אתה משקר. "סליחה, מי הסמיך אותך?" אף אחד. אין לי סמכות. "שלח אלי את הרב הזה ואני אסביר לו יהדות מהי" אין לי רב. יש לי מוח פעיל. וכמובן שאני יכול לשאול אותך את אותה השאלה - מי הסמיך אותך, מר קפקא? אף אחד, וזה שורש העניין.

קפקא

New member
בזבוז זמן

לפחות אינך מתווכח עם העובדה שהשאלה נולדה לפני כמה עשרות שנים ובזה תמו טיעוניי. אינך מבדיל בין בלבולי שכל ורצינות לכן אינך ראוי לתגובה.

קפקא

New member
לא מוטרד

לא אגן על כבודי משום שזהו בזבוז זמן. ויכוח ילדותי כמו שהיה פה אינו שווה את התגובה. סלח לי על שהתיימרתי לחשוב שיש כאן עם מי לדבר. תמשיכו לחיות בבואה בה אתם חיים, ורק תקוו לכך שילדכם יזכרו מי היו הוריהם.

zazaza

New member
אנחנו

נמשיך לחיות "בבואה" שלנו (אפילו עברית אינך יודע...). ומה זה אמור להיות : "ורק תקוו לכך שילדכם יזכרו מי היו הוריהם" שוב מתדרדרים לאיומים מרומזים ? מתאים לאדם ברמתך...

begone

New member
תברח, תברח, תברח

אני אמשיך לחיות ב´בואה´ (בועה!), והילדים שלי יזכרו מי היו הוריהם גם אם רב תאב-בצע לא חתך להם את הפין בגיל שמונה ימים.

דת+לאום

היהדות היא דת לאום. נכון, אין כזה דבר בכל העולם, אבל גם אין דת אמיתית בכל העולם חוץ מהיהדות. יהודי הוא זה שאמו יהודיה, או אדם שהתגייר וקיבל עליו את אורח החיים היהודי.

begone

New member
נא להפעיל כמה תאים אפורים

"אין דת אמיתית בכל העולם חוץ מהיהדות" תסלח לי, אבל אתה והמציאות לא מחוברים זה לזה. אנא פקח עיניים, תטייל בעולם ותלמד על קיומן של אלפי דתות אחרות. ולא רק זה, אלא שהדת היהודית שאבה השראה מדתות רבות אחרות. "יהודי הוא זה שאמו יהודיה" זה טיעון מעגלי. איך יודעים שאמו יהודיה? זה כמו להגיד: אדם שחור הוא אדם שצבע הגוף שלו הוא שחור. אבל מה זה ´שחור´? "או אדם שהתגייר וקיבל עליו את אורח החיים היהודי" מהו אורח החיים היהודי? איזה גיור תקף? לא ענית על השאלה. מי קובע מהו גיור יהודי? ומי קובע מהו אורח חיים יהודי? תשובתך מבהירה היטב את העובדה שליהדות אין הגדרה מוסכמת, בגלל שאין שום קשר עובדתי בין היהדות לבין המציאות.

למעלה