יש לי שאלה...

kaizer souza

New member
יש לי שאלה...

כנראה שבשבילי התשובה תהיה קצת מאוחר מדי... אבל בכל מקרה בטח היא תעזור לאחרים. אני מועמד לעתודה אקדמית ובנוסף עשיתי אתמול מבחנים לממר"מ. לפני המבחנים איזה בחור הסביר קצת על תפקידים. יש תפקידים עם קבע: תוכניתן ומפעיל מערכות מחשב (שאותם הרוב מכירים) אבל עוד כמה תפקידים כמו כותב לומדה, מפעיל מחשב, ועוד כל מיני דברים לא משהו, אבל בלי קבע. לפי מה שהבנתי אם הייתי רושם בהעדפות (תראו מה זה! תוך 10 דקות מהצגת התפקידים כבר צריך לבחור מה רוצים) תפקידים בלי קבע והייתי עובר ת´בחינות (משיג תוצאה שמתאימה לתפקיד) והצבא היה מחליט לשים אותי שם - לא הייתי יכול לשנות עוד את דעתי ! ואפילו לא הייתי יכול להגיד שאני לא רוצה ממר"ם אלא עתודה ! האם זה הולך ככה? אפילו לברר היטב לא הצלחתי... שני מוזמנים שהיו שם כנראה נבהלו כבר בהתחלה, ועוד לפני המבחנים חתמו ויתור. בכל מקרה, בסוף רשמתי בהעדפות רק מפעיל מערכות (כל השאר רשמתי שאני לא רוצה), בגלל שיש בו קבע (של שנה) - ועל כן ניתנת לי אפשרות לוותר עד תחילת הקורס. חוץ מזה, חבר´ה, מה עדיף לדעתכם - הנדסת מחשבים בעתודה או מפעיל מערכות ?

A Pig in a Cage

New member
תשובה, והסבר

לדעתי לרשום שאתה רוצה מפעיל מערכות רק בגלל שלדעתך תוכל לוותר על זה בזמן זה דבר לא נכון בכלל. תחשוב מה אתה רוצה מבחינה מקצועית, ולא האם תוכל לצאת משם לעתודה. אבל אם אתה מחפש מפלט לעתודה, הקבע לא קשור לזה בכלל. תוכל לוותר על כל אחד מהקורסים עד הגיוס, או כך נראה לי, אבל לאחר הגיוס גם את תוותר עליהם לא תוכל ללכת עתודה, כי כבר תהיה מגוייס. הקורס היחיד שכן מאפשר דבר כזה הוא תיכנות, שכן הקורס מועבר כקד"צ ולכן אם תפרוש במהלכו תוכל ללכת לעתודה שכן עדיין לא תהייה מגוייס (מישהו מהקורס שלי עשה את זה בלי בעיה). כנראה התבלבלת קצת, אבל לקבע אין משמעות כאן.

TAFD

New member
היית בוחר תכנות

ככה אם היית מצליח במבחנים היית מתקבל לתכנות ואם היית רואה שזה לא מתאים לך או שאתה לא רוצה קבע היית יכול לחתום ויתור (אפילו לאחר תחילת הקורס - עד שלב מסויים בו שכבר מתחייבים לקבע). אם לא היית נמצא מתאים לתכנות היית מקבל מפעיל מערכות מחשב. וגם אם אתה מתאים לתכנות ולא רוצה תכנות, תוכל אולי לבקש לעבור למפעיל מערכות מחשב, זה שביקשת להיות מפעיל מערכות כבר חסמת לעצמך אפשרות אחת ואם היית בוחר תכנות היית משאיר את 2 האופציות פתוחות (לפחות עד שיגיעו תוצאות המבחנים). ובקשר לשאלה, אני לא יודע מה יותר טוב, אני לא בקיא במה שלומדים בעתודה.

m88m

New member
אותו מצב

לפני קצת פחות עמדתי בדיוק באותו מצב שלך היה לי תאריך התחלה ללימודים באוניברסיטת ת"א במסגרת עתודה. בזמנו עשיתי כל מיני מבחנים ובין היתר עברתי את מבחן מקצועות המחשב לתוכניתן אבל ויתרתי על זה לטובת עתודה... ממש שניה לפני הסוף (תחילת שנת הלימודים האקדמית) החלטתי שכרגע אני לא ממש בשל ללימודים אקדמאיים אז עזבתי את זה והצבא אישר לי "לחזור" לקד"צ תיכנות, השלמתי עם העובדה שלמעשה ביזבזתי חצי שנה מן החיים שלי בגלל הענין שדיחתי את הקורס הקודם בגלל רעיון העתודה והצטרפתי לקורס שהתחיל בינואר השנה. בדיעבד זו הייתה ההחלטה הכי טובה בחיים שלי, מכל מיני סיבות שלא אפרט כאן אבל הקורס של ינואר היה יותר טוב מן הקורס של יולי 2001. אגב תוכניתים רבים "עושים" תארים במהלך השירות שלהם ... אם אני לא טועה אם זה בזמן הסדיר אז יש מעין סיבסוד כזה של 30 אחוז ואם זה בקבע אז 50 אחוז כמו כן יש כל מיני קורסים שלא צריך לגשת אליהם מפני שהאונבירסיטה מכירה בתכנים שמועברים בקורס התיכנות אז זהו... שיהיה לך בהצלחה :)

kaizer souza

New member
לא בחרתי תכנות כי...

אני לא ממש שלם עם זה... אני גם לא מתכנן ללמוד מדעי המחשב, שזה למעשה מה שמתאים לתכנות. אני חושב יותר על משהו בכיוון של הנדסה (ההתלבטות שלי היא בעיקר הנדסת מחשבים או הנדסת חשמל). זה לא שאני ממש סולד מתכנות, פשוט אני חושב שאני מעדיף את הכיוון של הנדסה או משהו משולב של הנדסת ומדעים. לכן גם לא בחרתי תכנות, ואני ממש לא בטוח לגבי מה שאמרת שאפשר מקסימום לעבור מזה למפעיל מערכות...

np equals p

New member
מדעי המחשב

זה ממש לא רק תכנות זה הרבה יותר תיאוריה של מדעי המחשב, מדע מאוד מענין לדעתי אם אתה מאוד אוהב מתמטיקה, ואת היישום שלה , לך על זה

למעלה