ממר"ם...
קב"א: אני מניח ש-54 ומעלה, אבל זה רק כדי לקבל את זה ברשימת התפקידים. יש מבחנים שצריך לעבור, "מבחני מיון והתאמה לאשכול מקצועות המחשב" (שלי ב-15 לאוגוסט). מי שעובר את המבחנים האלה, (ובחר להתגייס, בניגוד לאלה שהתקבלו ובחרו בעתודה) עושה קורס קד"צ של 6 חודשים, משרת את שירות החובה, ומשרת שירות קבע נוסף של שנתיים וחצי. אגב, אף אחד לא מבטיח שאם אתה תוכניתן תשרת בממר"ם. ממר"ם זו יחידת מחשבים אחת מני רבות. אין טעם לפרט מהן האחרות, כיוון שזה כבר מודיעין וכמה שמפטפטים פחות יותר טוב. דרישה לפרופיל: הדבר הכי לא ג´ובניקי שאפשר לעשות בתור תוכניתן זה לשחק counterstrike ברשת, או משהו כזה. אם יש לך אצבעות, ואתה יכול להזיז אותן, אתה יכול להיות תוכניתן (מהבחינה הפיסית של התפקיד). ובקשר ל"האם תוכניתן זה תפקיד טוב": מה אתה מגדיר תפקיד טוב? תפקיד "רע" זה לא, אבל מבחינתי (ושים-לב, אני לא הולך לתחום המחשבים ואני חושב כך, ומי שהולך לתחום המחשבים חושב אחרת. בגלל זה זו שאלה לא טובה, ודורשת תשובה מאוד לא אובייקיבית) תוכניתן זה הפועל של תחום ההיי-טק. אתה נחשב חכם ואינטילגנטי, אבל חסר סמכויות כמעט לחלוטין. הקורס הוא יוקרתי ונחשב, אבל זה לא תואר אקדמי. לעומת זאת, אולי אני טועה והעובדה שסיימת את המסלול והשירות תיתן לך הרבה קרדיט באזרחות. לא התחום שלי... בכל אופן, שיהיה בהצלחה! יובל