יש לי שאלה...

uv1234

New member
אוקיי...

כן, גם המבחנים שלי הם בשלישות ברמת-גן... בעתודה אני מועמד ל"פסגות" בעדיפות הראשונה, ובעדיפות השנייה, איך לא, למדעי-המחשב.

Fat Cat

New member
כן. ביום ראשון.

תקבל כרטיס תודה וירטואלי. אולי גם גלידה וירטואלית.. בקשה תפרט כמה שאתה יכול.

Fat Cat

New member
בתור מה?

הכוונה הייתה לפירוט של כל היחידות, או לפחות אזכור. סתם זרקתי מספרים. עשיתי תואר במדעי המחשב באופן עצמאי ואני חושב להעזר במדור עתודה לשיבוץ בצה"ל. רציתי לבוא מוכן. כל מי שמכיר יחידות מחשבים, שיזרוק שם ותיאור. תודה רבה.

D a n n y b o y

New member
180 יחידה טובה.

חבר שלי, תוכניתן משרת שם והוא ממש נהנה. הוא מרגיש שזו היחידה הכי טובה בשבילו. הוא גם אמר שתנאי העבודה שם ממש מצויינים.

shuki2

New member
איפה עשו כתבה על 8200 ?

אני רוצה לראות אותה מישהוא יכול לתת לי קריאת כיוון ?

Hawk17

New member
המממ, גם אני......

יש לי ב15. דרך אגב, כדאי מאוד שתילך למרות הכל, כדי להשאיר לך אופציות פתוחות, למקרה שלא תתקבל למה שאתה רוצה עכשיו, ואם לא מקצועות המחשב האלטרנטיבה מבחינת הצבא תהיה הגשת קפה..

D a n n y b o y

New member
קבלו קטע מסריח...

במנילה נתנו לי אפשרות לתכניתן, אז כמובן בחרתי את האפשרות הזו. שבוע אחר כך אני מקבל הודעה מהצבא בסגנון: "Don´t call us, we´ll call you", אז למה לעזאזל נתנו לי את האפשרות הזו אם הם לא צריכים עוד תוכניתנים ולא רצו להזמין אותי למבחנים מלכתחילה?

הייתי מתחיל לזרוק לך,אבל זה בזבוז

זמן...אתה חושב שישאלו אותך לאיזו יחידה אתה רוצה להגיע?!?! מקסימום יגידו לך לדרג את שלושת החילות שאתה הכי רוצה להגיע אליהם,וגם בזה הם לא ממש מתחשבים.

M a c c a b i

New member
יש לי שאלה...

מהם הדרישות לממר"ם? כלומר מה הקב"א הדרושה, ומהו הפרופיל שדרוש? ועוד שאלה יש לי: האם תכניתן זה תפקיד טוב?

שמש27

New member
דני - יש לי משימה בשבילך...

אני צריך שתצא למצוא את אהובתי הבלתי-מושגת מעבר להרי החושך. יש לך ממני 5 מיצובישי פג´ארו דנדשים ועליך לקחת עימך 10 בחורים חסונים -זה המספר שנמסר לי ע"י הנשר הגדול שדאה מסביב למגדל - כמספר הלוחמים המינימלי לשחרור אהובתי. כמה בחורים אתה מזמן למבדקי "מסע הרי החושך 2003" ? עשרה בדיוק ? קצת יותר ? כמה יותר ? ואולי תצטרך אחד ספייר לדרך ? אולי אחד יפרוש ממש בבוקר היציאה למסע ? ו... תיסע בזהירות, תעשה לי טובה, עלו לי הון הג´יפים....

Fat Cat

New member
לפי מה שהבנתי

ישלחו אותי לראיונות בכל מיני יחידות, ואז יתחשבו במה שאני רוצה. אבל אני לא יודע מה אני רוצה.. אולי שתיים שלוש שממש כדאי להגיע אליהן?

לא הבנתי משהו...

אתה מתגייס יום ראשון?? ולמה אתה חושב שמדור עתודה יעשו הפקה פרטית של יום ראיונות בשבילך?? אם אתה סגור שיהיה לך יום ראיונות סבבה,אם לא אז חבל סתם לרשום לך דברים לא רלבנטיים. בכלל,אם אתה מתגייס יום ראשון-זה לא מאוחר מדי בשביל בירורים על היחידות?

Fat Cat

New member
לא יודע

מה זה יום ראיונות? כל ראיון עושים בנפרד לא? לפי מה שהבנתי זה לא מאוחר מידי. כי אני צריך עוד לעשות טירונות וקורס קצינים גם ככה. אמרו לי שביום הגיוס אני צריך לפנות למדור עתודה, ושהם יושבים בבקום והם כבר יודעים מה לעשות.

ממש לא מובן אתה...

מאיפה אתה בטוח שאתה יוצא לקק"צ??יש הרבה תוכניתנים שלא יוצאים לקצונה. ולדעתי,ביום הגיוס זה יהיה מאוחר מדי לפנות למדור עתודה ,שכן כבר יחליטו לאיפה אתה הולך.אם אתה מתגייס ביום ראשון,זה אומר שכבר אתה סגור באיזה יחידה כלשהיא... אתה לא סגור על מה שהולך איתך,תתקשר למדור עתודה.

Fat Cat

New member
לא כל עתודאי יכול לצאת לקצונה?

אני כרגע משובץ בתותחנים. כי לא עשיתי את התואר דרך העתודה האקדמאית אלא בזמן בית ספר. התקשרתי למדור עתודה והם אמרו שביום הגיוס להגיד לקצין המיון שיש לי תואר והוא יפנה אותי אליהם. לא עונים לי שם. אני מתקשר כל הזמן 7377938 ואף אחד לא עונה.

jonyMan

New member
../images/Emo166.gifתתקשר בלי הפסקה..

בעיקר בבוקר, בסוף תשיג אותם. יש המון יחידות מחשבים,מהיכרות עם אנשים מהיחידות השונות ומקראיה מקיפה בפורום אני יכול להגיד לך את זה: א. חיל מודיעין בהחלט המקום שכדאי לך להגיע אליו(..למרות שכדאי שתדע ששם גם "טוחנים" הכי הרבה --אל תגיד שלא אמרנו) מטעמים ברורים לא אפרט את היחידות אבל בגדול כדאי ומאוד. ב. חיל האוויר :למיטב ידיעתי 2 יחידות גדולות לא אציין שמות כי אני באמת לא יודע איפה עובר הקו האדום של מה שמותר/אסור להגיד ומישהוא חכם אמר לי פעם שאם אני לא יודע איפה עובר הגבול לקחת קילומטר מהמשוער(..או משהו כזה). בכל מקרה אחת לוגיסטית- תפקידים סבירים מההתרשמות שלי:לא משהו בכלל. יח´ שניה היא היח´ הטכנולוגית מפתחים שם הרבה נשמעת לי מאנשים שנמצאים שם ממש טובה. ג. חיל קשר :המון יחידות -לוגיסטית -בסדר המון DATA BASES,הייתי מוותר. כ"א כנ"ל.. ממר"ם -שם גדול בת´כלס לא מקום שאתה רוצה להגיע אליו אלא אם אתה ממש אוהב סיסטם.. שו"ב נשמע מקום טוב וכך גם מ"אמ ועוד יח´ שברח לי השם שלה. חיל הים וכל השאר- לא מכירהרבה אנשים משם לא נשמע לי מדהים-אני הייתי מתרחק. ואחת קטנה לסיום: להבא כדאי שתתפוס ראש קצת יותר גדול, עצה בגרוש --גדולה לחיים. זהו, מקווה שעזרתי לך ואולי לעוד כמה, שיהיה לך גיוס נעים, ואח"כ תחזור לספר לח´ברה...

Fat Cat

New member
תודה רבה רבה

עוד משהו - איך מסווגים התפקידים? כל אחד שבוגר מדעי המחשב נהיה תכניתן? יש עוד תפקידים? אולי חלק יותר לכיוון פיתוח ופחות תכנות? רשימה של תפקידים אפשריים תעזור לי מאד. מה הכוונה ביחידה לוגיסטית?

uv1234

New member
ממר"ם...

קב"א: אני מניח ש-54 ומעלה, אבל זה רק כדי לקבל את זה ברשימת התפקידים. יש מבחנים שצריך לעבור, "מבחני מיון והתאמה לאשכול מקצועות המחשב" (שלי ב-15 לאוגוסט). מי שעובר את המבחנים האלה, (ובחר להתגייס, בניגוד לאלה שהתקבלו ובחרו בעתודה) עושה קורס קד"צ של 6 חודשים, משרת את שירות החובה, ומשרת שירות קבע נוסף של שנתיים וחצי. אגב, אף אחד לא מבטיח שאם אתה תוכניתן תשרת בממר"ם. ממר"ם זו יחידת מחשבים אחת מני רבות. אין טעם לפרט מהן האחרות, כיוון שזה כבר מודיעין וכמה שמפטפטים פחות יותר טוב. דרישה לפרופיל: הדבר הכי לא ג´ובניקי שאפשר לעשות בתור תוכניתן זה לשחק counterstrike ברשת, או משהו כזה. אם יש לך אצבעות, ואתה יכול להזיז אותן, אתה יכול להיות תוכניתן (מהבחינה הפיסית של התפקיד). ובקשר ל"האם תוכניתן זה תפקיד טוב": מה אתה מגדיר תפקיד טוב? תפקיד "רע" זה לא, אבל מבחינתי (ושים-לב, אני לא הולך לתחום המחשבים ואני חושב כך, ומי שהולך לתחום המחשבים חושב אחרת. בגלל זה זו שאלה לא טובה, ודורשת תשובה מאוד לא אובייקיבית) תוכניתן זה הפועל של תחום ההיי-טק. אתה נחשב חכם ואינטילגנטי, אבל חסר סמכויות כמעט לחלוטין. הקורס הוא יוקרתי ונחשב, אבל זה לא תואר אקדמי. לעומת זאת, אולי אני טועה והעובדה שסיימת את המסלול והשירות תיתן לך הרבה קרדיט באזרחות. לא התחום שלי... בכל אופן, שיהיה בהצלחה! יובל

למעלה