אהלן
דבר שהרבה מאד ווקאליסטים ומתופפים שוכחים ללמוד (וממש לא בצדק) זה תיאוריה מוסיקלית בסיסית. מוסיקה (בדומה לכל שפה) מורכבת מסט של חוקים בסיסים שניתן לעוות ולשנות במגוון דרכים בשביל ליצור ניבים מוסיקליים שונים. והקדמה קצרה זו באה בעצם לומר, מומלץ ללמוד תיאוריה בסיסית בשביל להבין את המשמעות של גרוב\פרייזינג\מתח, תת מתח והרפייה\מרווחים... היכן תווים נכנסים בכל זה, ויותר חשוב, איפה אתה נכנס בתוך כל זה. בנוגע לשאלתך, אז ככה: אני מניח שאם אתה כמוני, אתה קרוב לוודאי קורא את ההודעה הזאת בראש שלך ובעצם ''שומע'' את עצמך מדבר. אם תנתח את 'מה שאתה אומר לעצמך', אתם תשים לב שיש לך טון דיבור, קצב דיבור, הגייה פונטית, וצלילים שונים לחלק מהאותיות. בדומה לקול שאתה קרוב לוודאי שומע בראש (אם לא מקודם אז עכשיו בטוח כן), למוזיקה יש סט זהה של פרמטרים שמדבר בעיקר על ארטיקולציה (אופי הפקת הצליל). והנה העיקר - בכך שאמרו לך להקשיב לכל צליל\תו שאתה מפיק, אני מאמין שהתכוונו לכך שבעת השירה תשים לב לכך שכל הגייה שיוצאת מפיך היא הגייה ברורה, הגיונית\מובנת ובפיטצ' הנכון כפי שהיית שופט את עצמך בעת גמגום או דיבור מהיר. אני מקווה שמה שכתבתי מובן אם כי יש לי הרגשה קלה שרצת נסחפתי, בכל מקרה אשמח להסביר בשנית אם יש בעייה. עד אז, שבוע טוב