יש לי שאלה....

inbardaf

New member
גם אצלנו הודיעו על קיצוצים

'לאור המצב במשק'. אז אין ימי כיף בכלל. גם לא ארוחות מיוחדות לרגל חג וכד'. וגם לקחו לנו את ימי החופש - השתתפות במצב..
לא משנה שחברה שלנו דווקא מרוויחה ולא רע, כי מה לעשות, אנחנו עובדים בעיקר עם התעשיה הצבאית/אווירית ומסתבר שפצצות צריך תמיד
(אני יכולה לספר בגאווה שיש לנו חלק בפרוייקט כיפת-ברזל שאמור להגן על עוטף עזה.
) ואנחנו גם עושים את התשתית של רכבת ישראל (מכונות הכרטיסים, לוחות הזמנים וכו') ולא מזמן הוחלט לשדרג את המערכת - עוד כמה מיליוני יורו.. כנ"ל לגבי מכונות הכרטיסים באוטובוסים.

inbardaf

New member
../images/Emo6.gif

חוששני שהלוח הדיגיטלי שיש שם - הוא לא באחריותינו (אני אברר ליתר ביטחון - סתם מתוך סקרנות) אנחנו כן אחראים, על לוחות הזמנים עצמם (ה-DB שלהם והאירגון שלהם וכו'..) אם יש לך בעיה עם מכונות הכרטיסים - יש לך את הטלפון שלי - זכית לשירות VIP

את לא יודעת כמה חששתי מהשייט

כי גם לי יש בטן רגישה. ואפילו קניתי כדורים הומאופטיים נגד בחילות. אבל מה, הספינה כל כך גדולה, שגם התנודות שלה, איך שהוא הצלחתי להסתנכרן אליהם ויצא שפשוט הייתי הולכת כמו בריקוד, יחד עם התנודות של הספינה. אמנם לקח לי יומיים להתרגל, אבל זה יצא מעולה. בימים הראשונים של הדיסקוטק הייתי נאלצת להפסיק לרקוד וללכת לשבת כי לא הצלחתי לרקוד יחד עם התנודות של הספינה - הלכתי "נגדן" במקום "איתן" וזה עשה הרגשה ממש לא טובה בבטן
גם אצלינו מצמצמים פה ושם. אבל דווקא את הגיבוש לקבוצה שלי לא קיצצו והוא היה לפני שבועיים, על חוף הים. עם כל מיני הפעלות של טמבלים, אבל היה מצחיק

inbardaf

New member
ועל זה נאמר:

התאבכות הורסת או התאבכות בונה.. אני מבינה שבהתחלה הלכת על ההורסת ובסוף תפסת את הפאזה הנכונה והלכת על הבונה

../images/Emo45.gif בדיוק!

את יודעת שלא הצלחתי לקלוט את פיזיקה מודרנית עם כל הגלים והגלגלים שלה? בקושי את התאבכות הורסת ובונה הבנתי - וזה כבר היה יותר מידי בשבילי. אבא שלי בסוף התייאש ולימד אותי 10 ימים לפני הבגרות זרם חילופין. עברתי, ואפילו בציון טוב! כל הכבוד לאבא'לה!!!!!!!!!!!!

inbardaf

New member
אני ראיתי שאפשר ללמוד הרבה על החיים

מהבנה של תהליכים בטבע. הקטע הזה עם ההתאבכות ההורסת והבונה למשל, הוא קטע טוב. תחשבי על כל דבבר שלא הולך לך בו ותנסי לשנות פאזה. כמובן שפאזה, לגבי כל דבר, היא מטפורה שונה. במקרה של האוניה - זה נראה לי היה ממש פיזיקה, אבל זה עובד גם ברעיון הכללי. ויש לי עוד הרבה כאלה.

מקמיקא

New member
../images/Emo45.gif

פיזיקה חוקרת את העולם האמיתי - והתהליכים שהיא מתארת חוזרים על עצמם כל הזמן. כשמבינים אותם, לומדים איך להתמודד עם החיים יותר טוב! אני דווקא חושב שהדוגמא עם האוניה תקפה. תנועת האוניה היא גל אחד, והתנועה שלה מתאימה את עצמה לגל דמיוני, שאם הוא באותו הקצב של האוניה - הכל בסדר (התאבכות בונה), אבל אם לא, אז מועדים הרבה ולא מרגישים טוב (התאבכות הורסת)

inbardaf

New member
לא אמרתי שהיא לא דוגמא תקפה

הרחבתי ואמרתי שבניגוד לדוגמא הזו, שבה זה פיזיקה ממש, אני לוקחת את הנושא כמטאפורה לעוד הרבה תחומים. בתחומים אחרים הגלים השונים יהיו ארועים מתנגשים והפאזה תהיה גישה, למשל חשיבתית שונה. כל מקרה לגופו. פשוט נסיתי לומר שאפשר לקחת את זה גם כרעיון מופשט ולא רק בצורה הפיזיקאלית שלו.

queen helen

New member
אממממ.... שייט...

ביום העצמאות יצאנו להפלגה מול חופי הארץ (לראות את הזיקוקים בלי כל הפיכס מסביב), היה תענוג ולא הקאתי בכלל , למרות שמסביבי הקיאו בלי הפסקה. כנראה שיהיה שווה לשרת בחיל הים. :)

המיטה היא המרכזית והעיקרית בקשר

אבל לאו דווקא ככה. יש לי ידיד טוב שסובל כבר זמן רב משברון לב (אהובת לבו זרקה אותו כבר לפני זמן רב ומאז הוא עוד לא התאושש מזה ולא הצליח למצוא מישהי אחרת שתתאים למה שהוא מחפש, שזה ממש לא רק סקס, אגב) והוא כל הזמן אומר לי "את לא יודעת כמה אני מקנא בך על כך שיש לך עם מי ללכת לישון ועם מי לקום בבוקר". הרבה יותר משחסר לו סקס, חסרה לו בת זוג. ואני יודעת שיש הרבה גברים מהזן שסקס זה הדבר היחיד שמנחה אותם, אבל יש גם הרבה שלא. הרבה שבאמת מחפשים הרבה יותר בקשר, ורואים בסקס משהו שהוא חלק מהקשר ולא הדבר העיקרי, אלא חלק אינטגרלי בדיוק כמו החלקים האחרים שחשובים להם לא פחות. לפעמים קשה למצוא אותם, לפעמים צריך לדעת איפה לחפש... אבל הם קיימים, בחיי. פגשתי לא מעט כאלה בחיי.

inbardaf

New member
הם קיימים כמו שא-מיניים קיימים

אחוז קטן ולא מורגש.. וכמו בא-מיניות, אין לי ספק, שיש לא מעט גברים שמתנהגים כך מתוך נורמה חברתית ולא כי הם עצמם בהכרח כאלה.. (בהשוואה לא-מיניות התכוונתי שיש א-מיניים שלא מודעים לנושא ומנסים להתנהג כמו החברה המינית) חבל..

ממש ממש לא.

א- מיניים הם 2%? משהו כזה; גברים כאלה יש לפחות 50% אני מעריכה (את בקושי מכירה כאלה, אני מכירה כמעט אך ורק כאלה, זה מתאזן). אלה שלא כאלה, שחיים בשביל סקס פשוט עושים יותר סקס וגם הרבה יותר רעש, אבל זה לא אומר שהם הרוב.

inbardaf

New member
../images/Emo31.gif

בחלומות שלך יש 50% גברים כאלה. כמות הגברים שאני פוגשת ופגשתי בחיי גדולה עשרת מונים מזו שאת פגשת. לכן, לחלק את זה לחצי בגלל שאנחנו שתיים - זו טעות גדולה! רוב הגברים המיניים כאלה. וא-מיניים, לדעתי, הם יותר מ-2%. הם פשוט לא מודעים לזה..

אם זו רוח הדברים, לא מתחשק לי להמשיך בדיון

"בחלומות שלך"? "כמות הגברים שאני פוגשת ופגשתי בחיי גדולה עשרת מונים מזו שאת פגשת"? כמה התנשאות וזלזול בהודעה אחת! לא מתאים לך בכלל. סליחה, אבל מנין לך לדעת כמה גברים פגשתי בחיי? את מכירה אותי אישית שאת יכולה לצאת בהצהרות כאלה בכזו נחרצות? אנחנו בתחרות מי מכירה יותר גברים ולמי יש יותר גדול? את פגשת הרבה גברים מסוג א', אני פגשתי הרבה גברים מסוג ב'. אף אחת מאיתנו לא ערכה מחקר מדעי בנושא, כך שבכל מקרה מדובר בהתרשמות אישית ע"ס ניסיון חיים. אגב, גם אם רוב הגברים המיניים הם כאלה, נגיד, אז הרוב יכול להיות 60%, מה שעדיין משאיר אחוז נכבד ביותר של גברים "נורמלים" לבחור מהם. אני מצטערת שחייך הביאו אותך להכיר הרבה גברים שרק מין יש להם בראש, אני שמחה שגורלי שפר עליי בנושא, אבל זה שאת מכירה בעיקר כאלה לא אומר שנשאר קומץ קטן של גברים מהסוג האחר. ולגבי א-מיניים, עדיין אין מחקר כזה, כך שגם כאן ניתן רק להעריך. באותה מידה שאת אומרת שהרבה לא יודעים שהם כאלה, אני אומרת שיש הרבה שלא מעוניינים במין (או נרתעים ממנו) מהרבה סיבות שונות ומגוונות שאינן קשורות בהכרח ל-אמיניות.

inbardaf

New member
אוקי

האמת שפשוט נמאס לי מהוויכוחים איתך על הנושא הזה ולכן איבדתי קצת עשתונות. אם את בקטע של מחקרים, אז מה לעשות, דווקא המחקרים תומכים בדעתי לגבי גברים. מחקרים / ספרים / סרטים / בדיחות וכו'. כל דבר שמשקף את המציאות הרווחת מתיחס לגברים כאל אנשים שמים הוא מרכז חייהם. נכון שלא רק אבל בהחלט מרכזי. לגבי הא-מיניים אין מחקרים ואין מודעות ואני מודע שבנושא הזה, זו הערכה שלי בלבד. והיא נשענת על מה שאני רואה בחיים ובעיקר כאן בפורום. ואני לא מתכוונת לאלו שפעילים כאן. אני דווקא יותר מתכוונת לאורחים. לכאלה שמתלוננים על בני זוג וכאלה שמספרים על חברים.

לגבי הא-מיניים

א. אלה שמתלוננים הם סיפור יד שנייה, כך שאנחנו (או את) לא מקבלים את המידע מגוף ראשון, וזה מן הסתם עובר דרך פילטר של מי שמספר לנו, איך הוא חווה, איך הוא מרגיש ומפרש את הדברים. אי אפשר באמת לדעת שמדובר במישהו שהוא א-מיני אלא אם אותו אדם בא ואומר "כן, זה באמת ככה". ב. הרבה מהתלונות האלה הן של אנשים שמספרים שזה לא תמיד היה ככה אלא נהייה מנקודה מסוימת, כלומר, בתחילת הקשר כנראה הייתה יותר תשוקה וחשק, ועם הזמן דברים השתנו. ג. אנחנו לא יודעים מהן הסיבות שמובילות את אותם אנשים להתנהגות עם סממנים א-מיניים. יכול להיות שהם יהיו מיניים מאוד עם בן/בת זוג אחר, למשל... ד. כפי שאת בעצמך אומרת, מיניות היא סקאלה, ואני מוסיפה ואומרת (לא שזו דעה מקורית שלי...) שאין מיניות אחת ויחידה. למיניות יכולים להיות הרבה ביטויים וגוונים. אז יכולים להיות אנשים עם חשק מיני נמוך שבעיני בני זוג עם חשק מיני גבוה, ייראו כ-אמיניים, אבל הם לא לגמאי "א", הם לא "0", אלא פשוט עם תיאבון קטן יותר. זה לא אומר שהם בצום מוחלט... ה. בסופו של דבר חשוב לזכור שהפורום הזה מורכב מלא יותר מ-30 משתתפים קבועים (אפילו פחות, למעשה) וגם כמות האורחים שנכנסים לפה היא לא גבוהה במיוחד, כך שמדובר במספרים קטנים. מובן שיש הרבה שלא יודעים על הפורום או סתם לא נכנסים, ועדיין, אלא מספרים קטנים מדי כדי להיות מייצגים. ו. גם אם מדובר בכמות כפולה, אפילו 4%, נגיד, עדיין זה מיעוט קטן מאוד לעומת הנושא הקודם שנדון כאן (ואני לא אחזור אליו כי באמת מיציתי).

inbardaf

New member
חפשתי לך כמה מחקרים

ובמקרה עליתי על המאמר הבא שעוסק בחוסר חשק מיני אצל גברים שהוא מעניין גם בגלל העובדה שמוזכרת בו תופעת הא-מיניות. שימי לב לדבר לציטוט הבא מהכתבה: "כולנו יצורים מיניים, יש בנו מערכת שלמה של הורמונים, חומרים כימים בגוף וחיישנים במוח שיכולים בקלות לשנות את מצב הרוח המיני שלנו, כך שנוכל לנוע בין יצר מיני גבוה לנמוך. הורמון הטסטוסטרון שמופרש אצל הגבר באופן קבוע וברמה גבוהה יגרום לו להיות יותר מיני מהאישה שנעה בשינויים הורמונלים במהלך המחזוריות החודשית. רוב הגברים מלינים כי הנשים שלהם פחות מיניות מהם, אבל במאמר זה נדבר בדיוק על המצב ההפוך בוא הגבר אומר במפורש "היום לא בא לי". גבר זה סובל ממה שנקרא: חוסר חשק מיני אצל גברים." מיניות היא אכן סקאלה. ואנשים שמגדירים עצמם א-מיניים לא בהכרח בעלי העדר חשק מיני בכלל אלא יכולים להיות גם כאלה שהם בעלי חשק מיני נמוך עד אפסי כך שביחס לממוצע באוכלוסיה הם יחשבו ללא מיניים. אם נתיחס לעובדה שנשים מניות מעוניינות בסקס אבל גברים מיניים יותר מנשים, אז קצרה הדרך מהלגיע למסקנה שגברים הם ברובם מאוד מיניים. נכון, זו הכללה. אבל הוויכוח שלנו היה על כמות האחוזים. ולא אני המצאתי את המשפט: גבר מחפש זיון טוב, אישה מחפשת אבא טוב (לילדים). ולא אמר את המשפט אזה פרחח. אמר את זה איש אקדמיה. ונכון שהמשפט מתאר את הדברים בצורה שיטחית וקיצונית. ונכון שגברים ברובם מחפשים יותר מזיון. (ואישה יותר מאבא טו בלצאצאיה) אבל זו דרך פשוטה לתאר את האבולוציה האנושית. וזה שמגיעים לכאן נשים, רק בגלל שנמאס להם מגברים שדוחפים למיטה מהר מידי ולא בגלל שהן א-מיניות, מלמד משהו גם. במיוחד שזו תופעה ידוע ללא קשר לפורום הזה שאכן דל במשתתפים כדי לקבוע סטיסטיקה. אני נשענת על העולם שסביבי. ונכון שכולנו סובייקטיבים. אבל בנושא הספציפי הזה, ערכתי מחקרים נרחבים. קראתי ה-מ-ו-ן. ודיברתי על זה (לא רק נפגשתי עם גברים) עם גברים ונשים כאחד בכמות שלא תבייש אף מחקר מדעי. לא ברור לי על מי את מנסה לגונן בזמן שהגברים עצמם מודים שהם כאלה. ושוב, אני לא נכנסת לשאלת הטוב והרע. אני כרגע עסוקה במציאות. זה שיש גברים (ולא מעטים) שיודעים לרסן את עצמם (את היצר שלהם) זה רק מעיד על חינוך טוב ולא על התכונה הטבעית הבסיסית שלהם. כולי תקווה שהמודעות לנושא תעלה וחינוך של הגברים ישתפר ונזכה לשמוע פחות ספורים על גברים שרוצים להשכיב אותך כבר בפגישה הראשונה. עד אז - בעיני לפחות (ואני יודעת בוודאות שלא רק בעיני), את חיה באשליות. ואשריך שלא נאלצת להתקל בגברים כאלה. למען האמת, רוב הסיכויים שנקלת, אבל לא היית מודעת לזה. אם בגלל שהם לא טרחו להחצין את זה לידיך בגלל אופי הקשר ביניכם, ואם מפני שפשוט בחרת להתעלם מזה במודע או שלא במודע..

למעלה