יש לי שאלה

shimonthecat

New member
יש לי שאלה

אם אני עושה את התואר עם התמחות במיקרו וננו אלקטרוניקה (בטכניון), איפה אחרי זה אפשר למצוא עבודה בתחום?

Danielovich

New member
כמה תשובות

ראשית אתה צריך 3 התמחויות כדי לסגור את התואר. נשים לב שההתמחות נאנו-מיקרו מתחלקת לכמה חלקים, תכן מעגלים למשל VLSI נכנס בפנים, מצד שני יש לך את כל החלק הפיזיקאלי, לייזרים של מלמ,מצק מוצק, קוונטית וחבריהם....... ז"א השאלה היא גם מה מעניין אותך בתוך ההתמחות הזו? אהבת מל"מ ובגלל זה אתה ממשיך? או שאהבת מיתוג? אם אתה עתודאי, אז זה בכלל לא משנה(בראיונות לא אכפת מה ההתמחויות שלך), פשוט תלמד מה שאתה אוהב ותפלל לה'....

shimonthecat

New member
יש לי רק 2

אני חשמל פיסיקה. כן, עתודאי, אבל בדיוק בגלל הסיבה הזאת (של להתפלל לה') אני שוקל לעזוב. אני פשוט שואל, בשביל להיות בטוח יותר שבתעשיה אני כן אמצא משהו שיתאים לי, כי בצבא, לפי שמועות.. אם אני נופל על תחום שאני לא אוהב, פשוט נדפקתי, גם אם השיבוץ נחשב במקצוע. אני יותר בקטע של פיסיקה, קוונטים, מצב מוצק וחבריהם כמו שאמרת. מל"מ היה נחמד (עד כמה שקורס בחשמל יכול להיות נחמד) , מיתוג עדיין לא עשיתי. יש לך תשובות יותר מפורטות לגבי איזה חברות מתעסקות עם זה, ומה בערך עושים שם? באופן כללי..

Danielovich

New member
לא ממש

כל הכבוד על זה שאתה שוקל לעזוב. בקשר לשאלה שלך אין לי ממש תשובה כי אני לא עובד בתעשייה, אלא אני עובד במעבדה בפקולטה(אלקטרודינמיקה, אצל לוי שכטר). אבל אם הקטע שלך זה יותר תאוריה אולי המשך הדרך שלך צריכה להיות באקדמיה(ואז גם עתודה זה לא מתאים). בנוסף מיקרו-נאנו לא היה בהתמחויות שלי, אז אפשר לחכות לתשובה ממישהו שכן עשה אותם

shimonthecat

New member
או קיי.. ועוד משהו

יש לך מושג אם יש משהו לעשות עם זה בצבא? (במקרה שאני אשאר בסוף, בהנחה שאני מגיע למשהו בתפקיד.. עם פסגות...) כי בדרך כלל אנשים משובצים בכל מיני עיבוד אותות ודברים כאלה..

Danielovich

New member
לא חושב שיש מה לעשות עם זה בצבא

המקומות הכן מקצועיים מתעסקים לרוב בתקשורת ועיבוד אותות. יש נגיעות קטנות של אלקטרואופטיקה. בכל מקרה שיהיה בהצלחה

למעלה