יש לי שאלה...

gun the LOVE

New member
יש לי שאלה...

מעניינת אותי המון זמן... אבל לא שאלתי מתי היו דינוזאורים? לפני התנך או אחרי?

הרבה לפני

אולם למען האמת, התנ"ך נמצא במישור אחר לגבי היוצרות העולם. ישנה תפיסה הגורסת כי סיפור בריאת העולם אינו אלא לסבר את האוזן, מפני שאי אפשר להבין בהגיון את היווצרות החיים יש מאין. התנ"ך לא בא לומר לנו מתי נברא העולם והתנ"ך אינו ספר הסטוריה. אין סתירה בין התנ"ך לבין המדע מפני שהם נמצאים במישורים אחרים זה לעומת זה...

כן ולא

אם מישהו מנסה לקבל את התנ"ך כאמת היסטורית פשוטה, בוודאי שיש סתירה. למיטהב ידעתי רק פנדמנטליסטים נוצריים דגלו בגישה כזו

סוריאל

New member
ובכן כך

בהנחה שהתכוונת לשאול האם דינוזאורים חיו לפני כתיבת התנ"ך או אחריו, ובהנחה (או תקווה?) שאתה מצפה לתשובה בהתאם למקובל כיום בתחומי הארכיאולוגיה, הפליאונטולוגיה והפילולוגיה - זה המצב: הדינוזאורים האחרונים נכחדו לפני כששים וחמישה מליון שנה (בלבד). תקופת האבות, ז"א התקופה המוקדמת ביותר המתוארת במקרא בעלת ערך היסטורי ממשי, מתוארכת למחצית השנייה של האלף השני לפני הספירה (כלומר לפני כשלושת אלפים וחמש-מאות שנה, פלוס מינוס). בהנחה שמדובר בתקופה היסטורית, כמובן. מועד כתיבת התנ"ך נתון במחלוקת גם בעולם המחקר. ככל הנראה חלקיו הקדומים נוצרו בתקופת הבית הראשון, ז"א ראשית האלף הראשון לפנה"ס, אולם ייתכן שהוא מבוסס על מסורות - אולי כתובות - קדומות יותר. אתה ודאי מודע לכך שמרחב הדתי היהודי (והנוצרי) יהיו רבים שיחלקו על הטענות דלעיל.

masorti

New member
גם במרחב המדעי יחלקו עליך...

תקופת האבות מתוארכת למחצית הראשונה של האלף השני לפנה"ס, ויש אף המקדימים יותר. (וזאת בלי קשר לשאלה האם האבות עצמם היו דמויות הסטוריות או מיתיות.)

סוריאל

New member
והרי כתבתי:

פלוס מינוס. בינינו, מה זה שלוש מאות-ארבע מאות שנה לכאן או לכאן?

eyalnadav

New member
הגענו לפרשת בראשית

ענין כמה זמן קדמות העולם כבר מוכרע ממקומו. לפי חז"ל העולם נולד בוגר ולא ילד - כשם שאדם הראשון שנוצר היה בחור ולא תינוק בגיל שנה. החוקרים צודקים בכך שאם העולם היה ילד -אז הזמן היה אמור להיות כך. מלבד זאת חוסר ההסכמה לגבי זמן בין החוקרים מעיד על השקר בענין ( איך אומר הרמב"ן לענין עדות- "הרוצה לשקר ירחיק עדותו כמה שאפשר") , יש חוקרי מדע שמודים לזמן היהדות בענין. העולם קים ה תשס"ח שנה 5768 שנה בלבד. הרשב"ם כותב כחלק מההסבר למה מתוארים חיי האנשים בפרשת בראשית ונח וגם אח"כ - הוא כדי שנדע כמה זמן נברא העולם והשתלשלות הזמנים

ואם בכלל ?

אם ריינר פרוטש פון זיטן, לשעבר מנהל המוסד לאנתרופולוגיה וגנטיקה אנושית באוניברסיטת ’פרנקפורט’, התגלה כזייפן חסר תקנה, וכמו כן צ’ארלס דוסון, מה מאוד קשה לעמוד על אפיים של הממצאים. וימים ידברו האם בכלל היו דינוזאורים, או שמא ייתגלה שכל הממצאים בכלל מזוייפים.

מותר לפעמים להשיב ברצינות

למרות ששנה ופירש קשה מכולם, אין זה אומר שעליי לאכול כל לוקש רק מטעם שאינו מאפיין איזשהו סממן דתי. ואילו יכולתי הייתי מקשר לתגובתי בפורום אתאיזם, בו ציטטתי בעבר פרק שלם מספר בני מנינו למרווין האריס בנושא זה. ובפשטות הסתבכתי בנבירת נבכיי הארכיון. וטיעונים הללו העלתי ללא כל חשש אף בפורום אתאיזם.

pembencipolisi

New member
בשנת 1999 הוציא ה"נשיונל ג'אוגראפיק" את

ה"ארכיאוראפטור" מרשימת המאובנים , בגלל שנתגלה כי הורכב משני יצורים שונים. למרות זאת התיאוריה הטוענת למוצא העופות מן הדינוסאורים נחשבת למוצקה ביותר, בקרב המדענים הדוגלים בתיאורית ההתםתחות, בגלל מציאותם של לפחות 5 מיני דינוסאורים בעלי נוצות , ושל הארכיאופטריקס. גם שלבי התפתחות התעופה והנוצות הוכחו , על פי הטענה , מאותם שלדים.

דניעל

New member
במקרה אני קוראת עכשיו ספר בנושא

הוא נקרא Fossils and faith או בעברית "מאובנים ואמונה" (אני חושבת שיש אותו גם בעברית. אולי זו אפילו שפת המקור. לא בטוחה). כתב אותו פרופ' נתן אביעזר. הוא פרופסור לפיסיקה באוניברסיטת בר-אילן. גם הספר הקודם שלו "בראשית ברא" (או באנגלית - in the beginning) עוסק בנושא. לפי דעתו של אביעזר, הדינוזאורים נבראו, נדמה לי, ביום החמישי. ימי הבריאה אינם ימים כפשוטם, אלא תקופה, או עידן. את "בראשית ברא" קראתי מזמן, אז אני לא בטוחה, אבל נדמה לי שהוא מייחס את הדינוזאורים ל"תנינים הגדולים" שמוזכרים בבראשית א' א'. מעניין שרש"י (שחי לפני גילוי עצמות הדינוזאורים ומסתמך על מדרש שקדם לו) כותב שהתנינים הגדולים הם זוג לוויתנים גדולים, זכר ונקבה. את הנקבה ה' הרג ושימר לצדיקים לעתיד לבוא (בדיוק הזכירו את הלוויתן בשאלה אחרת כאן), לכן הם לא יכלו להתרבות ונכחדו. הממצאים המדעיים מצביעים על כך שהדינוזאורים חיו במשך כמאה או מאה וחמישים מליון שנים ונכחדו לפני כחמישים מליון שנים (נדמה לי. אני לא מוצאת את הנתונים בספר כרגע). פרק ב' בספר הראשון של התנ"ך מתחיל לפני כששת אלפים שנים. לגבי פרק א' - "בראשית ברא" של נתן אביעזר... נ.ב. אם תשאלו אותי - הדינוזאורים חיו אחרי תקופת התנ"ך וחיים עדיין בינינו. אבל כבר כתבתי בדיחה אחת על פרס, ולא יפה עוד אחת.

סוריאל

New member
אכן, שערי דרשה לא ננעלו

אני סבור שאדם שמכבד את המקרא מצד אחד ואת המדע המודרני מצד שני לא יוכל להתייחס ברצינות לטענותיו של אביעזר.

תחילת הקביעות ממולד בהר``ד

מוכיחה שיממת הבראיה בת 12שעות בנות 1080 חלקים השוות ל 60 דקות. והמאור עינים שחלק על קביעה זו, הוחרם בידי הרב משה אלשיך בשליחות מרן הבית יוסף

ואיך בדיוק מדדו שעה?

אני מסכימה איתך על הקביעה הנ"ל, שיממת בריאה היתה בת 12 שעות בנות 1008 חלקים (או כמה שזה לא יהיה) השוות ל-60 דקות, אולם כל דקת בריאה נמשכה אלפי שנים במושגים של ימינו. אף אחד באמת לא היה שם ומדד עם סטופר.

סוריאל

New member
עייני בערך 'לוח'

באנציקלופדיה העברית. הפלפול הרמב"מיסטי 'כל דקת בריאה נמשכה' וכו' אין מקומו כאן, אלא בחוג לתולדות המחשבה הניאופלטונית בימי הביניים.

כך ספרו את השעות בבראשית

כבר כתבתי את זה בעבר, אבל לכל החדשים הרי השיטות המתחלפות חדשות לבקרים. (תרתי משמע) ביום הראשון בו נברא האור - היתה שעת אור. ביום השני בו הופרדו המים - השתמשו בשעון מים. (מפתחות הצינורות הומצאו כחמשת אלפים ושש מאות שנה אח"כ... מי כמוני יודע) ביום השלישי, כשנבראו החופים - עברו לשעון חול. ביום הרביעי, בו נבראו המאורות - שעון השמש נכנס לפעולה. ביום החמישי, כשנבראו העופות - השתמשו בשעון קוקיה. ביום השישי, כשנברא האדם, זכר ונקבה - השעון הביולוגי התחיל לתקתק. ועם כניסת השבת - הפעילו את שעון השבת. אחרי המבול, כשאמר אלהים קיץ וחורף לא ישבותו - היה שעון קיץ. (אבל רק עד ערב יום כיפור, כדי שהצום ייגמר מוקדם)

למעלה