במקרה אני קוראת עכשיו ספר בנושא
הוא נקרא Fossils and faith או בעברית "מאובנים ואמונה" (אני חושבת שיש אותו גם בעברית. אולי זו אפילו שפת המקור. לא בטוחה). כתב אותו פרופ' נתן אביעזר. הוא פרופסור לפיסיקה באוניברסיטת בר-אילן. גם הספר הקודם שלו "בראשית ברא" (או באנגלית - in the beginning) עוסק בנושא. לפי דעתו של אביעזר, הדינוזאורים נבראו, נדמה לי, ביום החמישי. ימי הבריאה אינם ימים כפשוטם, אלא תקופה, או עידן. את "בראשית ברא" קראתי מזמן, אז אני לא בטוחה, אבל נדמה לי שהוא מייחס את הדינוזאורים ל"תנינים הגדולים" שמוזכרים בבראשית א' א'. מעניין שרש"י (שחי לפני גילוי עצמות הדינוזאורים ומסתמך על מדרש שקדם לו) כותב שהתנינים הגדולים הם זוג לוויתנים גדולים, זכר ונקבה. את הנקבה ה' הרג ושימר לצדיקים לעתיד לבוא (בדיוק הזכירו את הלוויתן בשאלה אחרת כאן), לכן הם לא יכלו להתרבות ונכחדו. הממצאים המדעיים מצביעים על כך שהדינוזאורים חיו במשך כמאה או מאה וחמישים מליון שנים ונכחדו לפני כחמישים מליון שנים (נדמה לי. אני לא מוצאת את הנתונים בספר כרגע). פרק ב' בספר הראשון של התנ"ך מתחיל לפני כששת אלפים שנים. לגבי פרק א' - "בראשית ברא" של נתן אביעזר... נ.ב. אם תשאלו אותי - הדינוזאורים חיו אחרי תקופת התנ"ך וחיים עדיין בינינו. אבל כבר כתבתי בדיחה אחת על פרס, ולא יפה עוד אחת.