יש לי שאלה

רק שיר

New member
יש לי שאלה

אולי קצת מוזרה וילדתותית
אך נראה לאן יתפתח הדיון על הנושא
אישה שואלת את הגבר: " מה אתה אוהב בי ?" הגבר עונה: " את זה שאת אוהבת אותי כ"כ" האם תשובתו של הגבר היא כל כולה משרתת את האינטרסים שלו ?

aviavram

New member
לא רק את שלה

גברים קרים אנוכיים דפוקים פשוט גברים

felka

New member
לא יודע אם כל כולו אבל ללא ספק משרתת

שאלה ממש לא ילדותית ... היא בנלית. מה אפשר לענות לה חוץ מלהתחכם? אני אוהב אותך כי את ככה וככה אז ישר מקבלים: אל דבר בקלישאות. אני אוהב אותך כי זאת את אחרת הייתי אוהב מישהי אחרת .... אין אנו יכולים לדעת מה מידת או סיבות אהבה של בת/ן זוג. יכולים לדמיין או לשאול אבל לא לדעת. אז התשובה באה מתוך דמיון ועניין של מימוש אינטרסים. דרך אגב LETS FACE IT כל קשר מלא באינטרסים והוא נגמר בדרך כלל כאשר האינטרסים מפסיקים להיות משותפים. ודי לשאלות בנליות, כמה אפשר ... סתם. אחלה התקלה

רק שיר

New member
לא אמרתי

לך, אך אני אוהבת את דרך המחשבה שלך. והמשפט שלך :" כל קשר מלא באינטרסים והוא נגמר בדרך כלל כאשר האינטרסים מפסיקים להיות משותפים" בעיני מאד נכון וחכם

יש לי תשובה

אני מקווה :) השאלה אם זה חלק ממכלול שלם של דברים שאותם הוא אוהב אצלך, או רק העובדה הזו נטו. אם זה חלק ממכלול שלם זו תשובה שצריכה להחמיא לך מאוד-נכון שאולי היא מגיעה ממקום אגואיסטי שלו, אבל העובדה הזו מצביעה על כך שהוא חש את כל מה שאת משדרת אליו. כלומר, את לא חייבת להגיד כל הזמן 'אני אוהבת אותך', אלא בהתנהלות היומיומית הוא מרגיש את זה. אני מקווה שהייתי ברור.

רק שיר

New member
הסקה מוטעית

אני לא טענתי שמדובר בי זו שאלה היפוטתית שעלתה בשיחה. בכל מקרה, למרות מה שכתבת, הוא אוהב "בה" את מה שהוא מקבל, ולא ממש את מה שהיא.

עניתי 'לך'

מכיוון שאת היא זו ששאלת :) אם הוא טוען שהוא אוהב רק את מה שהוא מקבל, ושוב כמו שכתבתי לא כחלק ממכלול <כמו חיוך, צחוק, תכונות אופי וכו'> זה יכול לקבל משמעות אחרת. למרות זאת, אני למשל, הייתי מקבל זאת כמחמאה, ולו בגלל שאני מצליח להעביר את מה שאני מרגיש לצד השני. ושוב-כחלק ממכלול שלם של דברים, זה מקבל ערך מוסף. זו דעתי.

ברור שכן

וגבר שזה רק מה שהוא אוהב באישה גם בסוף יילך מצד שני חושב שאין שני אנשים שיכולים לתת או לקבל במידה שווה תמיד יש קח ותן ולכל אחד מגבלות שלו בתנאי שבסופו של דבר אנשים יקבלו מהמערכת את מה שצריכים..לא תמיד אנשים מעריכים את שיש וזו חלק מהבעיה יש הרבה חוץ מאהבה בזוגיות כמו הידיעה שיש לך משענת ללא תנאי שיש מישהו שחושב\ת עליך שכתצטרך הם יהיו שם אינטרס זה חלק ממש לא פחות חשוב..

שרשירית

New member
ואם תשאלי אותי - הבחור מאוהב בעצמו

אם הדבר שהכי טוב אצל בת זוגתו ושהוא אוהב בה זה שהיא אוהבת אותו - קצת מוזר. אם הוא לא מוצא משהו בה לאהוב שלא קשור אליו - קצת מוזר. השאלה שלך לא ילדותית - זה הבחור שילדותי ... וקצת מוזר. לא בטוח שהוא אוהב אותה אלא רק את האופן שהיא מספקת את האינטרסים שלו. ואני שואלת - מה יהיה ברגע שהיא לא תספק את האינטרסים שלו??

א פרסקי

New member
מימך לא ציפתי לתשובה כזו...

את התשובה למה יהיה את כבר יודעת כמובן השאלה היא אם כרגע הוא מספק אותה ובאיזה דרכים מה היא אוהבת בו

שרשירית

New member
אתה מתכוון האם הוא ממלא את האינטרסים שלה?

האם זוגיות מבוססת על אינטרסים? משא ומתן של תן וקח? האם אין דרך להימנע מפנקסנות והתחשבנות - אני נותן יותר ואילו אתה לא ולהיפך? במקרה שלי האקס מרגיש שהוא זה שנתן ונתן ואילו אני רק לקחתי ולא נתתי כמוהו.ניסיתי להסביר לו שאני נתתי למערכת היחסים הרבה אבל אחרת ממה שהוא מכיר.הנתינה שלי היא ללא רצון של קבלה חזרה אחד מול אחד, אף פעם הפנקס לא היה פתוח ואילו אצלו הכל נרשם והוא ציפה לתמורה בהתאם למה שנתן.

כמעט 100 אחוז צודקת

בטח שיש דרך להימנע מפנקסנות הכלל הראשון זה לתת מהלב והשני זה להבין שכל אחד נותן מה שהוא יכול ולא מה שהוא חושב שצריך לתת יש אנשים שקבלה קשה להם ואינטרס זו לא מילה רעה אם לא מוסיפים לה קונוטציה שלילית

א פרסקי

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם

שניכם גם אצלי היתה נתינה ללא התחשבנות העניין הוא שאצלי לא דרשתי כי לא היתה לי בעיה מצד אחד אבל מצד שני הנתינה המרובה שלי גרמה למשהו אחר לביטול חלק מהאני שלי והצד השני בסוף גם ניצל את זה ולא ידע להעריך

דווקא עם זה לא מזדהה

ביטול עצמי נוצר בגלל מחשבה מוטעה זה שניתן לאחר זה שכאילו "נבטל" את עצמינו כי ככה קוראים לזה לא עושה את זה נכון אם מישהו נותן ומרגיש מנוצל זה בגלל שלא נותן מהלב אם נתנו מעצמינו והרגשנו כך זה רק מטיפשות וכן גם אני הייתי טיפש אבל בסופו של יום ברגע הזה נתנו בגלל שרצינו בגלל שהרגשנו כך וזה היה הכי נכון! והייתי חוזר על כך שוב באהבה וזוגיות הביטוי הזה ממש לא נכון

א פרסקי

New member
טלה ידידי

נתנתי מכל הלב ואתן בכל מערכת יחסים אחרת שתהיה לי את חשבון הנפש עשיתי אחרי ומשיחות שהיו לי אחרי הבנתי שהיא נצלה את זה ולא בזמן מערכת היחסים לגבי הביטול העצמי כן צריך לקחת בחשבון כי היום אני יותר חכם ואתן 120% אם אוכל אבל אדע גם לתת לעצמי כמו שפלקה כתב כדי שאוכל לתת יותר

בוא אני אגלה לך סוד

תתקרב שלא ישמעו... אם אתה מהנותנים אתה תמשיך לתת... שום חשבון לא ישנה זאת

רק שיר

New member
אני טוענת

ברגע שבאמת אוהבים לא צ"ל פנקסנות ולא תהיה מחשבה מכוונת מלכתחילה על מנת לכמת את מה שאני נותנת לעומת מה שהצד השני נותן לי. אך הבעיה היא מי עומד מהצד השני. אם הוא הטיפוס ה- "מנצל" אז זהו סיפור אחר..

שרשירית

New member
יפה אמרת

"כל אחד נותן מה שהוא יכול ולא מה שהוא חושב שצריך לתת". הרבה זמן, שיחות וכסף ליועץ על מנת להסביר את המשפט שנראה לי ולך פשוט כל כך להבנה. כל מה שנתתי אף פעם לא הספיק ותמיד הייתי זאת שנתנה פחות לדעתו. כל התיסכולים שלו הוא דאג להשליך עליי ובתואנה שאני לא נותנת מספיק. אנחנו שונים מאוד, האקס שלי ואני, והיה לו קשה להבין שאני נותנת הרבה מעצמי, עד כדי כך שאני מרגישה מרוקנת לגמרי ואני עדיין לא נותנת מספיק מבחינתו.

למעלה