יש לי שאלה

יש לי שאלה ../images/Emo2.gif

בעקבות הדיון עם מזל מעניין לדעת מה דעתכם בנדון. אתאר עכשיו סיטואציה דמיונית מחיי הפורום ואני מדגישה: דמיונית ולשם הדוגמא אתן את עצמי , למרות שזה יכול להיות כל אחד/ת מהפורום. נניח ונפגשתי עם מי מאנשי הפורום,פגישה שנובעת מתוך עניין אחד בשני. נניח ואפילו נוצר קשר בעקבות הפגישה. עכשיו נורא בא לי לשתף , אבל הוא משתתף בפורום... האם עלי לספר הכל???? לרמוז???? או אולי לספר בלי שום שמץ של אפשרות לזיהוי? לפני שאתם עונים , נסו להכנס לנעליים של זה שכותבים עליו, איך אתם מרגישים? מעניין... אולי אני סתם קנאית לפרטיותם של חברים

מצוטטת

New member
באפן חריג

אני אהיה הראשונה להרים ת´כפפה ולנסות לענות. (וממש ללא כל קשר לדיון המוזכר כאן). ואפילו ללא קשר למפגש עם מי מאנשי הפורום (נו כבר חשפתי כאן טפח לפני מס´ ימים
באשר ל......) ואני אדבר כמובן רק בשמי אני ובשם תחושותי ראשית הסיבה בה´ הידיעה להמצאותי כאן במודום זה כוחה הקסום (כמעט) של הווירטואליה המאפשרת לך הכותב/קורא לאזן את המינון. לפני מס´ ימים "התפשטתי" כאן (אחרים ירימו גבה לניסוח) עבורי זו התחושה מאז.....(אף אחד לא מושלם
) אפילו נשאלתי בהמשך שאלות ומבחירה שלי , של חוסר נוחות (באותו זמן) השארתי אותן באוויר ללא מענה. וזו דוגמא מצויינת לאיזון המתאפשר שלך הקורא/כותב..... מה ועד איפה עומד לך הרצון והכוח לשתף בכל רגע נתון. לא אחת, מה לא אחת המון פעמים אני מוצאת עצמי נמנעת מתגובה בדיוק מהסיבה של חשש לגלישה לנישה שאיני מעוניינת לתת למשתתפים (בשלב זה) כל כניסה. אז מה בעצם אני מנסה לומר... ההחלטה היא בידי הכותב בלבד ומאיתנו הקוראים נדרשת זהירות ורגישותרבה לשמור על צנעת הפרט. ולכבד את הרצון של כל אחד ואחד.

איזה כיף כל הזמן שומעת את שמי../images/Emo13.gif

ואסתפק בתשובתה היפה של מצוטטת ואת ניסיוני האישי אשאיר לעצמי סתם בא לי שלא יהיה לכם מה לרכל

מצוטטת

New member
אופו ראית שהזכרתי אותך ../images/Emo8.gif

ואם כן...... אז אותך רק בשלוב כוונות טובות! (שנתעלם מהסיפור.......מרשה לי?)

נשמה שלי לא את כתבת מזל

משהי אחרת מעלייך זה סתם היה בצחוק לימדו אותי כבר משהו חשוב ונחמד.... שאם מתעסקים בך כל כך סימן שאתה באמת מענין כל כך
אהבתי את תשובתך מאוד ולא חושבת שיש לי בכל אופן מה להוסיף עליה

amigor

New member
ערב טוב! אוטינג? לשאלתך

סליחה! אני יודע על ריתוך אוטוגני משהוא! התכוונת לפגישה שרותכה אוטוגנית? עם אחד מחברי הפורום. לשאלה דעתי רצונו של אדם, כבודו, ובכבוד האדם אין פוגעים כל שכן בפרטיותו, והיה ונפגשו שניים מחברי הפורום, (לציין, ידיד הוא אדם שאנו בטוחים בבטחונו בנו) ונוצרו יחסי גומלין ואמון הדדי, והאחד/ת מעל באמון זו אכן פגיעה שפעמים הנזק הוא בלתי הפיך. אנו צריכים לדעת היכן הגבולות, לשמור על דיסקרטיות הפרט ללמוד לפרגן, יש ואנו פעמים נאיבים שלא במודע ובמצבינו מחפשים מהצד השני מעט עידוד הקשבה ומשתמשים בזה לרכילות, זה לא יפה ולא יאה! באמת ניצת, מצאת לשאול שאלה לקראת יוה"כ נכון שזו שאלה ברומו של עולם, אני בדרכי הביתה חשבתי על פתיח, לקראת החג, לאחל לכולנו גמר חתימה טובה! בריאות אושר, ושכל משאלות הלב יתגשמו נו אלך ללגום
ואכין לכולכן עמי

אכן עמי לדעתי זו שאלה

ברומו של עולם. כבוד בין אדם לחברו,הוא הדבר החשוב ביותר לטעמי.

אני לא יודעת מה להגיד...זה תלוי

ומה שתלוי מתיבש ונופל. מי שרגיל לספר כאן הרבה ואם פתאום הסיפור שלו קשור במישהו אחר מהפורום אני מבינה שקצת קשה. אני בהחלט חושבת שלחשוף פרטים על משתתף אחר בפורום זה חייב להיות בהסכמתו המלאה. ובאופן כללי על חשיפה בפורום אני חושבת שרק שושויים מקצועיים יכולים להסתיר את עצמם. אם מישהו שמכיר אתכם קורא הוא יזהה. אני אתן לכם שתי דוגמאות. אחת מחברותי היתה כאן בפורום - זיהיתי אותה אחרי שני משפטים. לאחרונה נכנס לפורום שכן אחד ממכרי וזיהיתי אותו מהמשפט הראשון שכתב. הרי אנחנו כאן לא בשביל לספר בדיחות אלא בשביל לשפוך וליעץ לאחרים מניסיונינו אז אפשר בלי לחשוף ?????? מה שמספרים זה מהלב והלב הוא אישי אבל לולא היתה האינטימיות הוירטואלית הלב לא היה שופך. קצת פרדוקס לא יודעת אם עניתי בדיוק למה שהתבקשתי אם לא אל תכעסו. נ.ב. יש גם פרדוקס נוסף בין הרצון להשאר וירטואלי ואז נוח יותר לשפוך לבין הסקרנות לפגוש את הנוכחים הנחמדים. הרי למרות שאנו כאן במימד הוירטואלי החיים האמיתיים הם המטרה העיקרית ואם זה מוביל לחברויות זה יותר עדיף. לכן אני חושבת איש בעיניו יעשה בתנאי שהוא שומר על צינעת הפרט של זולתו.

ophra

New member
אני יכולה לנסות לענות גם...? ../images/Emo8.gif

אני חושבת שנעשה כאן בלבול בין המונח "אאוטינג" לבין הבעיה האמיתית שהצגת ניצתי: "אאוטינג" זה אם למשל אני נכנסת לפורום מספרת לכולם שפגשתי אותך (לצורך הדוגמא) ו"משתפת" בפרטים מפגישתנו: איך נראית, מה לבשת ואיזה קפה שתינו.... גם אם אלו לכאורה פרטים שוליים אני חושפת אינפורמציה עליך, בגילוי שמך שאולי לא רצית שתתגלה... זה "אאוטינג" להבדיל משיתוף. הבעיה שהצגת לדעתי לא קשורה לאאוטינג אני יכולה לפגוש מישהו/מישהי מהפורום ולספר כאן על הפגישה על מה שהיא עשתה לי להרגיש ואיך היה וכו´ בלי שלאף אחד יהיה מושג שמדובר באדם מכאן באופן כזה לא עשיתי אאוטינג לאף אחד כי לאף אדם אין מושג שמי שאני מספרת עליו הוא מכאן הבעיה בסיטואציה כזו היא אך ורק מול אותו אדם שכמובן (מן הסתם הוא גם היה שם בפגישה...
) ידע, מהפרטים שיעלו בהודעה, שמדובר בו ואולי יגלה פרטים שלא כל כך נעים לגלות, בטח לא בדרך כזו או סתם יחשוב (ובינינו, לגמרי בצדק) שאם יש לי משהו להגיד - כדאי שאני אגיד לו את זה ישירות ולא בעקיפין, דרך הפורום (ושוב - גם אם אף אחד אחר בפורום לא יודע שמדובר בו) בקיצור - נראה לי שלשתף בפורום על חוויות שהיו לנו עם אנשים מכאן גם אם לא עושים "אאוטינג" זה בעייתי ולכן רצוי לבחור: או להפגש או לשתף שניהם יחד לא תמיד הולך.... יצא קצת ארוך אבל אני מקווה שדעתי בעניין הובנה, למרות הסיבוך...

נו,מה לעשות? גם איתך אני מסכימה עפ

למעט החלק הראשון... גם אם פגשת אותי וחשפת שפגשת אותי , ללא הסכמתי,מבלי לשתף בפרטים , גם אז זהו אאוטינג , אולי איני רוצה שכולם ידעו???

ophra

New member
צודקת...! ../images/Emo13.gif

גם זה נכנס להגדרה של "אאוטינג"

ניצתי ../images/Emo13.gif

נורא פשוט לפתור את הדילמה. יש הפגישה הטובה והפגישה הפחות טובה. כששניים מפורום נפגשים , הם מדברים , נכון? (לא תמיד עסוקים רק בדברים אחרים
) אז אם האושר הוא כזה רב שצריך לחלוק חוויות , בפורום , הרי אני מניחה שהפורום כמקור המפגש הקדם ריאליטי שלהם , יהווה חלק מנושא השיחה. לכן , מה להבעיה לדסקס גם על נושא הכוונה לחשיפת הקשר והרגשות שמתפתחים , בפורום ? אפילו בלי ציון שמות , אבל מהתגובות אחד לשני כולם כבר יבינו . ואז כולם יכולים לחלוק עם אושרם בלי בעיה ולשמוח בשמחתם. והשניים יחליטו ביניהם אם לשתף ת´פורום או לשמור סוד בינם לבין עצמם. אבל , במקרה השני , זה נהפוכו. כשההרגשה בפגישה לא נוחה ולא נוצרה כימיה להמשך הקשר או סוג כלשהוא של דיאלוג בין השניים (ואני מקצינה עד לכדי קשר תקשורתי ביניהם מכל סוג גם לא פנים אל פנים , כגון מסרים או מיילים או טלפון או מכתב עם בול ), ייהרג ובל יעבור , אין לפרסם דבר וחצי דבר. אלא אם כן , דיברו על זה ואחד מן הצדדים הביע רצונו לדסקס על "הנושא" (של עצם פגישה עם מישהו , עצם האכזבה מפגישה ולא על תוכן הפגישה או על "עם מי הא הייתה" , כמובן ) והשני מסכים מראש לכך . (כמעט כתבתי "מראש ובכתב" - כמו בחוזה , זה ממש דומה
.) ואז , אם אכן כותבים , צריך להקפיד ש או א. אם נכתב שזה מישהו מהפורום לציין במפורש שזה בידיעת הצד השני ובהסכמתו. או ב. לספר על זה בלי שום רמז שאפשר יהיה להניח שמדובר על משתתף שמוכר בפורום זה או אחר. (כאמור ,גם לזה הוא חייב להסכים קודם ). בשני המקרים גם הפגישה הטובה וגם הפחות טובה מדובר על כתיבה רק לאחר הסכמה הדדית. בכל מקרה שנכתבים דברים על משתתף אחר בפורום גם אם לא מוזכר מיהו , ללא ידיעתו והסכמתו מראש מהווה סוג של אאוטינג. הרי זה מקור לספקולציות וחגיגות ולא תבוא מנוחה "לרשעים" עד שיגלו במי מדובר גם בסחיטה ואיומים
או סתם עלולים להאשים מישו "חף מפשע" ולא קשור בכלל לעניין , שזה גם לא נעים.
בהצלחה לכל האוהבים ושלא תדעו יותר פגישות "לא טובות"
ושרק תגיעו לשתף כאן ת´פורום בשמחה ובחוויות

ophra

New member
מלשות אביגיל...

מערכות יחסים הן גם סוג של חוזה בדרך כלל... נשמע טיפה "קר" ו"שכלתני" אולי (מה לחוזים ולאהבה....?) אבל אני מאמינה בזה בכל ליבי האהבה זה "אקסטרא"....

עוף כנף

New member
שמירה על פרטיות

(גיחה קטנה, גם כדי לומר היי לכולם וגמר חתימה טובה). הפורום מהווה לנו במה להתלבט, לשתף, להיעזר ולעזור. אנשים בעלי מכנה משותף שחושפים, לעיתים חשיפה מלאה, את רגשותיהם והגיגיהם. למעשה, לעיתים ניתן להכיר את אנשים עפ"י התוכן ודרך כתיבתם. הכרות ופגישות באמצעות הפורום בהחלט אפשרית. אבל ההתלבטות בהחלט אמיתית: *** האם לחשוף? למרות שאנחנו אנשים בוגרים (לפחות חלקנו...) קיים גורם "צרות העין". שארית של גיל הילדות, הגורמת לאנשים לקנא בצעצוע החדש של החבר. ומכיוון שלא ניתן להשיג את הצעצוע, מנסים לחבל בו. ואם לא מצליחים, מנסים להמאים את הצעצוע על החבר. אז (ששששש...), חלקנו צרי עין. ואם נחשוף קשר עם גורם אחר המשתתף בפורום,- אחרים עלולים לחבל בקשר, וחבל. *** האם לרמוז??? לא ולא ! הסקרנות גם היא אחת מחולשותינו כבני אדם. וכשרומזים פותחים פתח לחוש הבלשות (שכמובן !) קיים בנו..
ומתחילים לנחש ולבלוש. ומתחילים לנסות לירות לכל הכיוונים. ועלולים להחטיא. ועלולים לפגוע באנשים ללא סיבה. **** לספר? לשתף? כן, א ב ל .... בלי פרטים מזהים ומבלי לאפשר זיהוי. ממש כאילו אנו משתפים בתחושות לגבי זוגיות חדשה עם בן/בת זוג מחוץ לפורום. רק את הפרטים אותם היינו משתפים בכל זוגיות אחרת (וקצת פחות) ועוד א ב ל גדול: לא להפוך את הפורום לזירת התכתשויות בין בני הזוג. כלומר: את הדברים המאד מאד אישייים להשאיר ל"פורום האישי" שביניהם.

למעלה