יש לי שאלה?

• פותח הנושא yags
  • פורסם בתאריך

yags

New member
יש לי שאלה?../images/Emo12.gif

האם יש אלוהים מה אתם חושבים

כניראה ש...

השארתי אותכם במתח הא? לא, כי אם היה אחד לא היו מילחמות ואת כל הדברים המטופשים האלה שלא נותנים לנו ליחיות בשקט!!!

Zipadidoda

New member
ולמה

אתה חושב שזה מוכיח את זה שאין אלוהים? אני יכול להגיד שיש אלוהים אבל בגלל שמאמינים בו גם בשאר הדתות הוא לא עוזר לאףאחת נכון שזה התעלמות והוספה של מספר דברים אבל אפשר להתאים את קיום האל גם כשיש מלחמות הכל למען מטרה עליונה והרצון האלוהי לדוגמא

אבל אם יש אלוהים

למה הוא לו גורם לכך שלא יהיו מלחמות? אם יש אלוהים למה הוא נתן למיליוני אנשים למות במלחמת העולם השניה? אלוהים אמור ליהיות טוב ורחום לא? חוץ מזה אם הוא באמת כזה טוב ורחום אז למה בכלל צריך להתפלל אליו? למה אנשים מתים? נראה לך שבאמת יש אלוהים?

FireDragon

New member
אוקיי...

דבר ראשון, אני לא מאמין באלוהים, אבל...אני גם לא חושב שהדוגמאות שנתת צודקות... דוגמא מס´ 1: אנחנו בני אדם ולא יודעים לפתור דברים אחרת, אם אלוהים( שאני לא מאמין בו) היה מפסיק מלמחה אחת הוא היה גורם לעוד 10 מלחמות לפרוץ.... דוגמא מס´ 2: שמת לב לכמה דברים טובים קרו בעקבות השואה? ארץ ישראל קמה, יש מדינה יהודית, הרבה מאוד אנשים, הורים, הכירו דרך השואה והולידו ילדים, דור חדש... ההורים שלי הכירו בארץ ישראל, בלי השואה הם לא היו מכירים, ולא הייתי כאן... דוגמא מס´ 3: אין לי מושג... כי הוא סנוב מתלהב שחושב שמי שמאמין בו צריך להקדיש את חייו ללעבוד אותו...

אוקיי...

אנחנו בני אדם ולא יודעים לפתור דברים אחרת, אם אלוהים( שאני לא מאמין בו) היה מפסיק מלמחה אחת הוא היה גורם לעוד 10 מלחמות לפרוץ אלוהים הוא כל יכול, לא? אני בטוח שיכול לחשוב על משהו... שמת לב לכמה דברים טובים קרו בעקבות השואה? ארץ ישראל קמה, יש מדינה יהודית טוב ורע מתבטאים שונה אצל אנשים שונים, אני לא שמח שקמה מדינה יהודית, עכשיו אני תקוע בישראל עם פיגוע כל יום במקום ליהיות באירופה... בלי השואה הם לא היו מכירים, ולא הייתי כאן... כן אתה כן היית... היית שונה, אבל היית... אתה בעצם זרע של אבא שלך... אם אבא שלך לא היה מכיר את אמא שלך הוא היה מכיר מישהי אחרת...

FireDragon

New member
טעות, טעות, טעות...

אלוהים הוא לא (!!!) כל יכול!!! כדי להיות כל יכול הוא צריך להיות מושלם והוא רחוק מלהיות מושלם... שוב, לכל דבר יש צד טוב וצד רע (ועוד צד אבל זה נושא אחר) ומאיפה אתה יודע שלא יצמחו גם לך דברים טובים מארץ זו? אולי עוד יומיים תפגוש את אהבת חייך במקרה, כשאתה הולך ברחובות עירך... ההיכרות לא הייתה קורה בלי הרחוב, הרחוב לא היה קיים בלי מדינה... אתה ממש לא מבין כלום בביולוגיה נכון? זרע לבד לא שווה כלום, הוא צריך ביצית כדי להתפתח לעובר ואז לבנאדם, בשביל ביצית צריך נקבה... ועוד משהו... כדי שהעובר יתפתח הוא צריך רחם... את זה יש רק לנשים (הוא יכול גם לחיות באינקובטור משוכלל אבל כזה דבר עולה המון המון כסף) חוץ מזה בלי השואה גם סבא וסבתא שלי משני הצדדים לא היומכירים וכך גם הורי לא היו נולדים...

שמע...

בכל דבר יש טוב ורע... אולי סבא וסבתא שלך הכירו בשואה, אבל אני בטוח שזה לא משהו שהם היו רוצים לעבור עוד פעם... אבל אני לא מבין למה אנחנו בכלל מקיימים את הויכוח הזה... הרי שנינו לא מאמינים באלוהים... זה ויכוח טפשי...

דגדגון

New member
שכחתם משהו..

תיזכו שאלוהים יצר שתיי יצרים שונים את הרוע ואת הטוב ככה שהוא נתן ליבחור לאחרים אז אל תבואו בטענות שהוא לא עוזר כי אתם בעצמכם ניכנסתם לעסק הזה נקודה,סוף פסוק.

כניראה ש...

השארתי אותכם במתח הא? לא, כי אם היה אחד לא היו מילחמות ואת כל הדברים המטופשים האלה שלא נותנים לנו ליחיות בשקט!!!

yags

New member
גם אני חושב שאין../images/Emo98.gif

פשוט רציתי ליראות מה אתם חושבים

pirtza

New member
..............

אני חושבת שיש אלים...לא רק האל של היהודים ...עוד... אולי האלים רצו שנלמד משהו??...אולי המלחמות נועדו כדי להראות לנו משהו...אני לא אומרת שזה דווקא צודק....אבל זה יכול להיות... נעמה

נ.ב קטן-

גם אם יש אלוהים (ואני פשוט לא מודעת לכך) החרידים קצת מגזימים, כי אם היה אלוהים- הוא בטח היה רוצה שניחיה ת´חיים שלנו כרגיל בנורמאליות, זת´אמרת שלא הינו צריכים ללבוש דברים אחידים ולהיתפלל כל בוקר וכל ערב... תחשבו על זה...

פופית

New member
יש...

יש לי כמה סברות בעיניין : 1. יש אלוהים השאלה איזה, כי כל אחד יגיד לך את האלוהים שלו 2. אני לא סגורה עדיין על זה... אלוהים אולי זה בעצם מושג שבני אדם המציאו כדי לענות על שאלות שלו היה להם תשובות...מה גם שבני אדם הם יצורים שחייבים איזה משהו להאמין בו אחרת הם מרגישים ריקנות! אחרת כבר מזמן הינו יודעים איזה אלוהים באמת קיים. חוץ מזה שיש המון סתירות בכל דת איזה שלו תיהיה. מיטל

למעלה