יש לי שאלה קטנה

Ray12

New member
יש לי שאלה קטנה

האם יש כאן מישהו שעוסק במאגיה אקולטית או קבליסטית? והשאלה השניה שלי האם מישהו מעוניים ללמוד אותה ולתרגל אותה באזור באר-שבע? עיקר הדברים בה הם חותמי שלומה). כמו כן אני אשמח לחלוק איתכם את הספרים שלי בנושא זה שרובם נכתבו בין השנים 1462 -1680. תודה מראש... MERTALIA, MUSALIA, DOPHALIA, ONEMALIA, ZITANSEIA, GOLDAPHAIRA, DEDULSAIRA, GHEVIALAIRA, GHEMINAIRA, GEGROPHERA, CEDAHI, GILTHAR, GODIEB, EZOIIL, MUSIL, GRASSIL, TAMEN, PUERI, GODU, HUZNOTH, ASTACHOTH, TZABAOTH, ADONAI, AGLA, ON, EL, TETRAGRAMMATON, SHEMA, AREISON, ANAPHAXETON, SEGILATON, PRIMEUMATON.

יש מאגיה שאינה נכנסת תחת המטריה

של "Occult"? זו מילה שפירושה פשוט משמעותה "תורת הנסתר". מאגיה הלא היא חלק מתורת הנסתר, כך שכל מאגיה היא בעצם "אוקולטית". גם במאגיה הקבלית יש כמה זרמים. אני מניח שאתה עוסק במאגיה הקבלית המודרנית (דהיינו, לא הקבלה היהודית ה"טהורה") אם כבר הזכרת את חותמי שלמה, או שמא בקבלה ה"נוצרית" של ימי הביניים?

Ray12

New member
אקולטית..

המילה "OCCULT" בא מהשורש "CULT" שפירושה פולחן כלומר המאגיה הזאת מורכבת ברובה מפעולות טקסים וזימונים יותר מאשר שימוש בלחשים או עזרים אחרים לצורך השגת המטרה.כמו כן במאגיה אקולטית אתה שולט על ישויות שונות אשר מבצעות את העבודה למענך דבר שמצריך שליטה עצמית גבוה ביותר וכושר גופני טוב.(STRONG MIND IN STRONG BODY) והפירוש שאתה ננת "תורת הניסתר" פשוט הוצא מההקשר. * אין הבדל משמעותי בין הקבלה היהודית ה"טהורה" ו"הנוצרית" שהן הנוצרית תורגמה בהתחלה מיונית העתיקה אך חשוב לזכור כי מי שכתב אותה ביונית היו היהודים עצמם שחיו בגולה.

אתה טועה ומטעה

אמנם ייתכן קשר בין המילה Cult ל- Occult, אך המילה Occult באה מהלטינית "Occultus" שפרושה לכסות/להסתיר. המילה Occult משמשת בימינו לכל מה שתחת הביטוי "תורת הנסתר" וכן גם במשמעות של להסתיר (באסטרונומיה, למשל). אולי תפתח פעם מילון ראוי לשמו ותוכל לראות זאת בעצמך (אני ממליץ על מילון Webster). בימי הביניים היו חוקרים הן יהודים והן נוצרים. כך למשל, ניתן לראות את הגרסאות השונות של עץ החיים (זה של קירשר הנוצרי לעומת של האר"י או הגר"א). מתוך הקבלה היהודית צמח ספר הזוהר, ומאוחר יותר כתבי הגר"א, האר"י, וכן הלאה, בעוד ממחקרי ה"מקובלים" הנוצרים התהפתחה ספרות כמו ספריו של אגריפא וכן ספרות ה- Grimoires ("חותמות שלמה", "גואטיה" וכן הלאה). קיימים הבדלים - בעיקר בהדגשים שונים, שמות מלאכים וכיווניהם, נתיבי עץ החיים, בקבלה ה"נוצרית" ניתן למצוא את השימוש בשמו של ישוע וכן הלאה.

Ray12

New member
עובדה....

עובדה שפתחתי מילון "OXFORD" ושם בין השאר כתוב מה שאמרתי לך "פולחן" ובנוגעה ללטינית לצערי אף אחד מן המילונים של זמנינו יכול באמת לטעון שהוא מדיויק בפירושיו. כמו עם כל שפה מתה עתיקה.

לטינית היא לא כזו שפה מתה

לטינית היא פחות מתה מאשר הייתה העברית ב-2000 השנה האחרונות. אני גם פתחתי את מילון Oxford, והמסקנה שלי היא, שלא קראת בתשומת הלב הראויה. נכתב שם במפורש כי
the occult - supernatural practices, ceremonies, powers etc'​
הפולחנים הסודיים ופולחני המיסתורין נכללים גם הם תחת המילה Occult, אך הם מהווים רק חלק מההגדרה הזו. ומאיפה הגעת להנחה כי המילה Occult בהכרח קשורה למילה Cult? האם המילה Prison קשורה בהכרח למילה Son?

כל מה שרציתי להבהיר הוא

ששימוש בשם "מאגיה אוקולטית" לא יסביר במיוחד למה אתה מתכוון, לא אצל הקורא הישראלי ולא אצל הקורא האנגלי. אם אתה רוצה לשים דגש כל האספקט הטקסי, מקובל יותר לכנות את המאגיה הזו "Ceremonial Magick" (שם מקובל ברחבי העולם דובר האנגלית) ובעברית תורגם ל"מאגיה טקסית". בתחתית הקישור הזה, התחיל דיון על משמעות צירוף המילים "מאגיה טקסית".

ד"א, בכלל אפשרי כי

המילה Occultus קשורה במילה Oculus ("עין". אפילו ברוסית, המילה עין היא OKO), אם כי זה ניחוש בדיוק כמו שלך.

Monsieur D

New member
דעה שלי

occult משמעותו ניסתר, חבוי לא תורת הנסתר occultism היא תורת הנסתר, עם סיומת ism . המילה השניה נגזרה מהראשונה, אין קשר נראה לעין בין "חבוי" ל- "כת". בכלל, בצרפתית cult נכתב culte , אם כך, למה המילה occult נשארה אותה דבר בלי E בסופה?

Weirdi

New member
ללא נושא

אם כבר המילה cult באה מהמילה occult כתות היו מוסתרות, מתאספות בהחבא- ולכן קראו להם- cults [ניחוש, ניסיתי לחפש את המקום באינרנט אבל המילה כת פשוט מעלה יותר מדי אתרים של ניו אייג' ונמאס לי] מה קשור E שנוסף בצרפתית?

jbu

New member
אני מבאר שבע ואני יכול למכור לך

ספר מצוין, פרטים פה .

Ray12

New member
תודה אבל יש לי אותו כבר

תודה אבל יש לי את הספר הזה והחומר שאני מציע הוא בחינם בפורמת של PDF כך שכל אחד יכול להשתמש בו

למעלה