יש לי שאלה... (מוזרה)

יש לי שאלה... (מוזרה)

גם אתם אוהבים את המנגינות של ראש השנה ויום כיפור? אני חולה עליהם ונראה לי שזאת הסיבה היחידה שבגללה אני יגיע לבית כנסת ב"ימים הנוראים" גם לכם זה קורה? או שאני עוף מוזר?

ואם גם אנחנו אוהבים את ה-../images/Emo79.gif

אז אסור לנו לאהוב גם עוף? מה נאכל כשנחזור מבית-הכנסת אם לא איזה פולקע במרק של כפרתנו? ניראה לי שכולנו פה, לכל הפחות היינו פעם, "עוף מוזר". תרגיש בנוח. מה שאני זוכרת הכי חזק מבית כנסת זה את הסיפור עם עשרת הרוגי מלכות ולזה אני לא ממש מתגעגעת. אני, שבוכה מסרטים מצויירים של וולט דיסני, הזדעזעתי בכל שנה מחדש מהתיאור הפלסטי. אולי הזכרון החזק הזה מחק לי את הזכרון הנעים של הניגונים.

אנרכיה

New member
אוהב

אבל לא נראה לי שאני אלך לבית הכנסת השנה. אני כמעט בטוח שהשנה אני לא אצום. :) אולי רק להציץ.

ידו בכל

New member
לא להצליח להחזיק מעמד עד הסוף

יכול לגרום לנזקים פסיכוסומטיים בנסיבות אחרות

שירליפ

New member
אני בים

אני לא יודעת אם אתה עוף מוזר או לא, אבל המנגינות ממש מפריעות לי למה לא לקרוא הכל כמו אוטוסטרדה וללכת הביתהה לישון או לאכול? למה קריאת תפילה שיכולה להיות שעתיים צריכה להיות חצי יום אם לא יום שלם?? אני השנה (כמו בשנים האחרונות) לשמחתי הרבה - בים שנה טובה

ידו בכל

New member
אני משתדל שלא להיכנס לשם

אני מקבל פריחה בכל הגוף שאני ניכנס לבית כנסת ואלרגיה חריפה. שאין ברירה אז אין אבל כל עוד אני יכול להימנע מזה אני נמנע.
ישנם טקסטים סיפרותיים שעושים לי את זה. למשל, הנני העני מממש..נרעש ונפחד... ונתנה תוקף קדושת היום כי הוא נורא ואיום. אני משתדל להתעלם מהחלחלה שבמהות הטקסטים ומהמשמעות המזעזעת העומדת מאחורי סיפור כתיבתו של "ונתנה תוקף". לגבי המנגינות אם אני שומע ברדיו את כל נידרי אז זה קצת נוסטלגי. שום דבר מעבר לזה. לפי התגובות כאן כנראה שאני עוף מוזר ולא אתה

אני אוהבת מאד

אבל זאת לא סיבה ללכת לביכ"נ. מה אני, בעונש? מול הבית של ההורים שלי יש ביכ"נ אז אני יכולה לשמוע קצת מנגינות ולהתענג בכמה שעות שאנחנו נמצאים שם בראש השנה. לא יותר מזה.

almog4

New member
מאוד מאוד אוהב

יש כמה דברים יפים שנשארו שם כמו המנגינות של ימים נוראים, סוגים שונים של אוכל - שיש לי פינה חמה בלב בשבילם. אם רק היה אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אלמוג

בן הרב

New member
האמת שאת לא צריכה ללכת

לבית כנסת האדמור מקלויזנבורג ז"ל הבטיח: שאמא לילדים קטנים שיושבת בבית ושומרת עליהם שלא יפריעו לתפילות בבית הכנסת, תזכה לגן-עדן יותר גדול מזו שכן הולכת לבית כנסת נו מה יותר טוב מזה??? <בן הרב מבכה על זה שאני לא יכול להיות אמא לילדים קטנים>

בית כנסת רפורמי...פתרון אלטרנטיבי

אני מתכוון ללכת ל´בית דניאל´ בתל אביב, בית הכנסת של הקהילה הרפורמית על מנת ליהנות מהאווירה והניגונים וגם כדי להיות במקום עם מזגן ועם אפשרות למצוא פינה לכוס קפה וסיגריה באמצע...

איזה ניגונים?

בבתי הכנסת הרפורמים (המועטים ביותר) שנכחתי אין ניגונים, יש כמה מנגינות בלתי ברורות, קצת העניין באגף החזן (זה מתבגר עם קוקו או אישה עם כיפה?), ואף לא ניגון אחד. בשנה שעברה עשו תפילות חג במתנסים. רציתי ללכת אבל משום מה הייתה לי הרגשה שלא יהיה מניין במתנס המקומי, ופחדתי להתקשר לשאול... >ספל חמאה השילוב מזגן קפה סיגריה באמצע קונה אותה<

Le Fay

New member
החברה הכי טובה שלי תהיה שם...

...אתה מוזמן לאסוף אותה משם אחרי ולהמשיך קצת מזרחה לבירה ודים סאם עם ג´ם סשן אצלי.

אפרופו פתרון אלטרנטיבי..

למה שלא נעשה מניין של דתלשי"ם, והתפילה תהיה מורכבת מהקטעים היותר מעניינים שבסידור ואולי אפילו נוסיף כמה הגיגים משל עצמנו נוסח "דעת אמת" וכאלה ,שהרי מי נתן לדתיים בילעדיות על התפילה?

למעלה