יש לי שאלה לפורום...

רחלי1

New member
מחזקת את דברייך -

גם אנחנו קונים איש איש לעצמו, מה שמתאים ומתחשק, מתוך הסכמה ברורה שעל רכישות גדולות (מעבר לדיסק וחולצה) נדון ביחד ולא נתפרע בלי לדווח. בשום אופן אף צד לא אמור להחזיק קצר את השני על כל קניה קטנה ועל כל פעולה פיצפונית בחשבון. חייבים לשמור על חופש פעולה מוגדר, אחרת זה חונק. אגב, גם זה עניין של תהליך. בהתחלה הייתי נורא רגישה ופגיעה, ולא היה לי נעים להמשיך בקניות הרגילות שלי (למרות שאני נוטלת חלק שווה בפרנסתנו ולא צריכה להתנצל על שום הוצאה שאני עושה, בזכות). כנ"ל קפצתי על כל תוסף שהוא קנה למחשב, כאילו שהוא מינימום הימר בקזינו ולא סיפר לי. ישבנו, דיברנו, גיבשנו התייחסות לדברים האלה, ומאז הכל זורם. מומלץ לפתוח את הנושא ולדבר עליו, זה מוריד המון המון מתח.

נופר30

New member
אתמול בדיוק ישבנו והמשכנו את השיחה

הזאת ואז החלטנו שאנחנו עושיםתקציב משפחתי בתקציב לכל אחד יש סעיף של 1000 ש"ח בחודש לשטויות שלו כלומר לדיסקים לסיגריות ולסתם יפי כייף עם החברות אבל עכשוו צצה לנו בעיה חדשה וזה עם יפויי כוח של אנשים מסויימים בחשבונות מסויימים אני לא רגילה שמתערבים לי ושואלים שאלות ואצלו זה נוהג קבוע זה מפריע לי אבל הוא אומר שהוא מסתדר עם אבא שלו על זה ויודע להעמיד אותו ומה אני אעשה ? לי זה ממש מפריע שיודעים מה אני עושה מה עושים ?

רחלי1

New member
מצב בהחלט רגיש ../images/Emo12.gif

מה דעתך שמעכשיו, כשהחשבון הוא שלכם בלבד, כבני זוג, ולא של כל אחד מול הוריו הפרטיים, תחליטו לבטל את יפויי הכוח? - או (אם זה הכרחי) להשאיר את יפויי הכוח האלה בתוקף, אבל להבהיר לנוגעים בדבר שאין מקום לשאלות ובירורים, כי אתם עושים החלטות משותפות ואחראיות לגמרי, ומעוניינים במידה מסויימת של פרטיות בנושא. (כמובן שזה צריך להיעשות נורא בעדינות)

נופר30

New member
בצורה מאוד מאוד עדינה

כי אבא שלו לא ממש מתערב ואומר מה לעשות אלא רק מתעניין כמו שהוא אמר לו אתמול בטעות נתנו לי דף חשבון אז כך אותו אבל למה ככה ולמה ככה ומאחר ואחנו מתכננים אולי לעזוב פה אנחנו צריכים להשאיר בנתיים את היפוי כוח זה גם נוח לנו מאחר והחשבון שלי נמצא מרחק של מעל שעה נסיעה לבנק קל לי יותר לשלוח את אמא שלי לאסוף בשבילי דברים שם אני בטוחה שנמצא את הדרך הנכונה

shelycat

New member
אז ככה.....

נופרי מוכר אצל עמית ההורים היו מיופי כוח בחשבונות שלו עוד מימי הצבא שלו (כיון ששירת רחוק מההבית) וגם לאחר הצבא מידי פעם היו בודקים מה קורה אצלו (אבא שלו היה מפקיד לו עוד כסף כדי "שיהיה" ליתר ביטחון ואמא שלו היתה סתם מרגלת אחרי מה הוא עושה ועל מה הוא מוציא). עמית ואני דיברנו והוחלט שהיום אין כבר צורך שתיהיה להם גישה לחשבונות (כבר לא ילד ולא חייל שלא נגיש) וכיוון שאני קיימת זה התפקיד שלי לגבות אותו ולהפך ולכן לא צריך מיופה כוח אחר. מה גם שכיוון שחלק מההוצאות מהחשבון "שלו" היו בברור שלי (למשל חנויות לבגדי נשים למשל) לא היה לי נוח שאמא שלו מידי פעם "עוקבת" אחרי הפעילות הבנקאית שלנו (הרי כבר אמרתי הכסף מהחשבונות של שנינו נחשב למשותף כמו שאר הרכוש שאספנו יחד בשנים האחרונות). ולכן הוחלט שזה לא במקום שההורים יהיו מיופי כוח, החשבון נסגר והועבר לסניף קרוב יותר ויפוי הכוח בוטל. כמו שאמא שלי לא תכנס לחדרים שלנו בלי לשאול/לדפוק אין סיבה שלהוריו יהיה כוח להכנס לכיס שלנו בכל זמן שבא להם (ולו רק כדי לבדוק). כמו שאת מבינה שנינו אנשים שהפרטיות מאוד חשובה להם ולכן מבחינתנו זה ערך די חשוב, תסבירי לו שמבחינתך כשלמישהו יש גישה לחשבון בנק שלך זה גורם לך להרגיש ערומה בפניו והרי לא תסתובבי ערומה בפני חמך לעתיד???? תסבירי לו שזה לא שאת לא סומכת על חמך לעתיד את פשוט רוצה שתהיה לך הברירה אם לשתף אותו או לא.

נופר30

New member
זאת גם דרך

אמרתי אתמוללשומי שממש פריע לי הקטע אבל מאחר והחשבון בנק שלי יותר גמיש ( לדוגמא אצלו לא נותנים כרטיס אשראי אם אין לפחות 20.000 ש"ח בחסכון ואצלי אין בעיה כזאת ) וכל מיני כאלה ושבכל מקרה רוב הטיפול בבנק ( לקחת צ´קים וכו אני אעשה ) החלטנו ככה החשבון בנק שלי הופך להיות החשבון בנק המשותף שאילו נכנסות שתי המשכורות ( וההורים שלו לא יכולים לבדוק אותו ) והחשבון בנק שלו הופך להיות חשבון בנק משותף ( שאילו נכנסת השכירות מהדירה שלו ומשם נשלם הלוואות ושכירות של דירה שניקח ) ושאני יטפל בהכל ולא אבא שלו וככה מה איכפת לי מה רואים שם זה לא ההוצאות שלי אוי כמה שאני שונאת את הקטע של הכסף

אולי לא הובנתי נכון. מסכימה עם כל

מילה שלך. אבל פשוט זה מוזר שפתאום יש עוד שיקול בהחלטותיך. לא?

maz

New member
כן, זה קצת מוזר

אבל זה מתקיים בכל מקרה - כאשר את מחליטה לחלוק את חייך עם מישהו הוא והדיעות שלו הם חלק מהשיקולים שלך. וזה בעיני גם חלק מהכיף... אני והחבר הכי טוב שלי שותפים מלאים.

pumpkin

New member
המצב אצלינו

כשעברנו לגור ביחד זה היה ממש שסיימנו את האוניברסיטה ,וישר פתחנו חשבון משותף , אבל כל אחד נישאר גם עם החשבון הפרטי וזה בעיקר בגלל שאני רציתי. מכיוון שבדיוק התחלנו שנינו לעבוד עם משכורת נורמלית וזאת היתה פעם ראשונה בחיים שהרווחתי ככה, והייתי בערך צריכה להחליף את כל המלתחה שלי מבגדים של אוניברסיטה לבגדים נורמלים למישרד, העדפתי שאני אוכל לבזבז בלי שום נקיפות מצפון. למרות שההרגשה היתה רק מיצידי , הוא מבחינתו סומך עלי במאה אחוז בדברים שאני קונה, ולא היה איכפת לא שאני "אבזבז" מהחשבון שלנו. עכשיו אנחנו מתכוונים לסגור את החשבונות שלנו (הבעיה היא שבכולם יש מינוס) אז זה יקח עוד קצת זמן.

יעלי2

New member
ואצלנו

פתחנו חשבון משותף זמן קצר אחרי שעברנו לגור ביחד לפני שנתיים (החודש). במקביל המשכנו להחזיק בחשבונות הפרטיים. כעת, תעשה הערכה מחדש כשבינתיים רוב הכסף נכנס למשותף, והכסף מהחתונה בנפרד. הוצאות גדולות כמו קניית סלון טוב ואחר, היו לנו בהתחלה וזה היה מצויין שיש חשבון משותף, ואת הקניות הקטנות (שמצטברות בסוף החודש לסכום לא כל כך קטן
אני עושה מהחשבון שלי. למרות שאני לא רואה את החשבון שלי ממשיך להיות פעיל בצורה כזו לאורך זמן, אותי לימדו שתמיד טוב שיש חשבון אישי. גם אם הוא לא ממש פעיל. נקח קצת זמן ונראה.

תמרה*

New member
אצלינו

לקח קצת זמן עד שהעברתי את המשכורת לחשבון המשותף, אבל מיד אחרי החתונה הפכנו את החשבון שלו למשותף ובו הפקדנו את הצ´קים. החשבון שהיה שלי פרטי כיום בהליכי סגירה. כאשר אמא שלי נפטרה וקיבלתי ירושה (אני מזכירה שזה היה חודש וחצי אחרי החתונה) התעוררה הבעיה באיזה חשבון להפקיד את הכסף. מה הייתן עושות?

אולי (אם לא צריך בינתיים את הכסף)

אפשר להפקיד בתוכנית חסכון שהיא רק על שמך?

fila

New member
אני מאוד בעד הסכם ממון

וגם אני עשיתי הסכם ממון עם בעלי , תוך החלטה משותפת והסכמה של שנינו.

fila

New member
כמו שהבנות כתבו כאן

אם זה ירושה אז באמת הזכות היא למי שקיבל אותה, אבל הסכם ממון בא כדי להגן על מי שיש לו רכוש ונכסים ורוצה להגן על שלו. אצלי המצב יותר מסובך כי אני נשואה לגרוש שלצערי נמצא עדיין במאבק משפטי על הרכוש שהיה לו, ולי יש כמה נכסים. אני לא מוכנה שהאקסית שלו תנסה אפילו לסחוט ולהנות מרכוש או כסף שקיבלתי מהוריי או שהרווחתי בעצמי.

שמופית

New member
אנחנו בתהליכים...

עושים הסכם ממון
ובקשר לעובדה שירושה שייכת ליורש, זה נכון, אבל מה עושים במקרה של כסף ? אם זה רכוש, אז הוא עובר להיות על שם היורש, אבל במקרה של כסף אני חושבת שזה קצת שונה... בכל מקרה, חסכון על שם היורש או אפילו להחליט לפתוח 2-3 קרנות חסכון עבור הילדים העתידיים.

אני חושבת (ומהידע המשפטי שלי)

שאם הירושה היא כסף שנכנס לחשבון המשותף ומשתמשים בו להוצאות משותפות - אז זה כאילו שיש כוונה לשתף גם את בן הזוג בכסף זה. רק אם זה בחשבון נפרד על שם היורש/ת זה יחשב לרכוש שלו/ה בלבד. אם אני לא טועה, ככה אני זוכרת

lital_f

New member
מבחינה חוקית ירושה שייכת למי שקיבל

אותה ולא נחשבת כחלק מהרכוש המשותף. כנ"ל גם מתנה (אם נניח מישהו רוצה לתת לכם דירה במתנה - הלוואי על כולנו). אבל לדעתי זה לא פותר את השאלה מה עושים עם הירושה בינתיים. אין לי תשובה.

למעלה