יש לי שאלה לפורום...

שמופית

New member
יש לי שאלה לפורום...

אני חושבת שדנו בזה פעם בעבר בפורום חתונות אבל... מה אתן אומרות ? חשבון בנק אחד משותף ? שניים פרטיים או גם זה וגם זה ? אנחנו בינתיים מחזיקים שלושה חשבונות (פרטיים ומשותף). הרבה אנשים אמרו לי שזה לא משתלם, אבל קשה לי לוותר על העצמאות מצד אחד ונראה לי שיש דברים שצריכים להיות משולמים מחשבון משותף מצד שני. אז מה אתן אומרות ?

shelycat

New member
ככה...קצת מבולבל אבל בסדר....

אנחנו מחזיקים שלושה חשבונות למרות שאני עובדת לכיוון סגירה של החשבון שלי שבין כה לא ממש פעיל ומשמש רק לתשלום מספר חשבונות קטנים. אני חושבת שזה לא ממש משנה כמה חשבונות יש הרי כבר מזמן הוחלט בינינו שהכסף שלנו כמו יתר הרכוש שלנו הוא משותף לדוגמא האוטו שייך לי
(למרות שעמית קנה אותו קצת לפני שנפגשנו והוא רשום על שמו ). החלטנו על פתיחת חשבון משותף כיון שנראה לנו הכי הגיוני להכניס את הכסף המשותף ממתנות החתונה למקום שיהיה נגיש לשנינו במידה שווה וגם כיוון שיש חשבונות שצריך לשלם. לגבי עצמאות, זה לא מפריע לעצמאות שלנו כיוון שאין סודות גם בלי זה ואין לנו צורך לתת דין וחשבון זה לזה בעיניין החשבונות , רק לגלות אחריות ולהשתדל לחיות בהתאם לאמצעים שלנו.

fila

New member
אצלנו.....

אני שותפה בחשבון שלו אבל הוא לא בשלי, אני חושבת שאם אין סיבה מיוחדת לחשבונות נפרדים אז ממש עדיף חשבון אחד, קל יותר לנהל אותו ולעקוב אחרי מה שקורה שם. לדעתי, חשבונות משותפים זה לא מה שמעיד על אמון כי האמון מושתת על הרבה דברים מעבר לכסף.

נופר30

New member
ואצלינו יהיה ככה

אנחנו נהפוך את שני החשבונות שלנו לחסשובונ משותפים כלומר שלו יהפוך לשלנו ושלי יהפוך לשלנו בחשבון אחד יכנסו המשכורות וממנו נחיה נשלם הלוואות וכו´ ויש חשבון הוסף שאילו נכנסת השיכרות מהדירה שלו ( שתהיה שלנו ) והוא הולך לתשלומים לא צפויים ולחסכון בכל מקרה בנושא העצמאות גם אםהחשבון משותף את לא צריכה רשות ממנו על מנת לקנות דברים מסויימים ואז עדיין העצמאות שלך נשמרת וגם אם החשבון בנק שלך הוא שלך אם תחליטי ללכת ולקנות מחשב אני בטוחה שתעשו את זה לאחר דיון משותף ולאחר שהחלטתם כי אתם יכולים לעמוד בתשלומים בכל מקרה בת דודה שלי שחשבה כמוך לאחר מספר שנות נישואים שראתה שזה מסתבך כי אף פעם לא יודעים מהיכן מוצאים את הכספים וזה נראה כמו שותפים לדירה עברה לחשבון משותף בהצלחה

אתי@

New member
גם לדעתי עדיף שיהיה חשבון אחד משותף

ברגע שהתחתנו, כל הרכוש שלנו הפך להיות משותף, וכך גם הכסף (כרגע החובות...
). גם לפי דעתי חשבון משותף מעיד על שיתוף אמיתי, ואחריות משותפת לחיינו ולעתידנו. חוץ מזה, הרבה יותר נוח לנהל חשבון אחד, וזה גם עולה פחות (עמלות, עמלות...). לכן אני סגרתי את החשבון שהיה לי והצטרפתי לחשבון של רונן. בנוסף, נקטנו בעוד כמה צעדים כמו עדכון המוטבים בביטוחי החיים שלנו - בהתחלה היו ההורים המוטבים, ושינינו את זה שהמוטבים יהיו אנחנו (אחד לשני). זה מאוד חשוב, בעיקר מכיון שקנינו דירה ויש לנו חובות עליה.

maz

New member
אנחנו איחדנו את החשבונות

אחרי סקר בין שני הבנקים - שלו ושלי - החלטנו שאני אעביר את המיליונים שלי
לחשבון שלו ואצטרף אליו. לדעתי חשבון אחד עדיף (בהנחה שלשני בני הזוג יש חסכונות פחות או יותר דומים) מכמה סיבות: 1) עמלות על חשבון אחד ולא על שניים 2) יחס הבנק לחשבון גדול יותר הוא לרוב יחס מועדף - ריביות זכות גבוהות בחסכונות למשל, הנחות על עמלות 3) ההוצאות ממילא משותפות - אז יותר קל לרכז הכל בחשבון אחד ועוד משהו - אם אתם לא מנהלים את החשבון באותו הבנק ואתם רוצים לאחד חשבונות, בקשו מהבנק שאתם עוברים אליו להחזיר לכם את הוצאות המעבר: הפקדות צ´קים, מכירת ני"ע, החלפת כרטיס אשראי וכו´. הם בהחלט עושים את זה. ועיצה קטנה שקיבלתי: תשאירו קצת כסף בחשבון הישן ואל תסגרו אותו ישר כדי לוודא שאין חשבונות או תשלומים שמחייבים את החשבון הזה ולא זכרתם אותם. אחרי תקופה מסוימת תוכלו להעביר גם את הסכום הזה ולסגור את החשבון.

lital_f

New member
לנו יש שני חשבונות:

אחד משותף (צרפנו אותו לחשבון שלי והפקדנו לשם את רוב מתנות החתונה) ואחד שלו, שאני לא שותפה בו, כי יש לו שם תוכנית חיסכון וזה בעייתי מבחינת הבנק. אני מניחה שאחרי שהתוכנית תיפדה, אני אצטרף כשותפה לחשבון שלו. בכל מקרה, אנחנו אנשים מחושבים ושנינו יודעים מה קורה בכל אחד מהחשבונות כבר מספר שנים. אני מניחה שכאשר ניקח משכנתא, תהיה יותר משמעות לחשבון משותף. בינתיים, ההוצאות מתחלקות בין שני החשבונות. בכל מקרה, העמלות שאנחנו משלמים הם יחסית נמוכות, כי הוא סטודנט.

נופר30

New member
ליטל סליחה על ההתפרצות

באיזה בנק אתם ? כי אני יודעת שלא בלאומי לא בפועלים ולא בדיסקונט יש את הבעיה הזאת להכניס מישהו במשותף למרות שקיימת תוכנית חיסכון פעילה כבר תבדקו שוב בהצלחה

lital_f

New member
אני בלאומי והוא בישיר

ובשניהם אמרו לנו שצריך להעביר את התוכנית לחשבון חיסכון כדי שאני אהיה שותפה. ננסה לבדוק שוב. תודה.

נופר30

New member
תראי מנסיון אישי

אני צורפתי לחשבון של אמא שלי בלאומי ותאמיני לי שיש לה שם הרבה תוכניות חיסכון של הרבה שנים עוד לפני שחשבנו על לצרף אותי לחשבון תחשבי על זה ככה לא כל תוכנית חיסכון חייבת להיות על שם שנכם בהצלחה

רחלי1

New member
שמופית -

כשעברנו לגור יחד (לפני החתונה) - הצטרפתי לחשבון הקיים שלו, ובהדרגה העברתי את כל הפעילויות מהחשבון שלי לשם, עד שהחשבון שלי הפך לפאסיבי וביטלתי אותו. כשהתחתנו כבר היינו מאוחדים תחת חשבון אחד, מה שמאוד הקל על התחושה וגם על ניהול הכספים והשליטה בהוצאות שגדלו וגדלו מתוקף ההכנות לחתונה ורכישות "כבדות" לבית. לדעתי, מהרגע שיודעים שזה זה ושזה רציני, וכשממילא משלמים הכל מכיס אחד, אין טעם להפרדה. נכון, יש בהפרדת החשבונות איזו שהיא מידה של תחושת ביטחון בלתי תלויה, ושל עצמאות. אבל כשמתקרבים יותר ויותר זה לזו, הגבולות מיטשטשים ופתאום ההפרדה הזו נראית לא במקום, ואפילו מרגישה קצת כמו חוסר אמון בבן הזוג השני. (אני מדברת, כמובן, רק מתוך התפיסה שלי את הנושא) נשיקות

שמופית

New member
אני לא מרגישה שזה

קצת חוסר אמון בבן הזוג... ממש לא... ונכון שעל רכישות גדולות אנחנו דנים ביחד, אבל לפעמים בא לי לקנות מתנה לחברה (בלי שום סיבה) או אפילו לקנות לו מתנה... נראה לי מוזר לקנות לו מתנה מהכסף שלו (שלי/שלנו)... גם אנחנו פתחנו את החשבון המשותף בשביל הוצאות החתונה והמתנות. יכול להיות שבאמת בעתיד נאחד את החשבונות אבל אני עדיין לא מוכנה לזה נפשית

רחלי1

New member
אני מבינה אותך לגמרי ../images/Emo24.gif

ואת צודקת. המוכנות הנפשית היא תהליך פרטי ואישי שלך עם עצמך ועם הקשר, ולא צריך למהר לשום מקום. קחי לך את כל הזמן שאת צריכה בשביל להרגיש שלמה עם כל צעד שתבחרי, כי בכל בחירה שתעשי יש צדק והיגיון שמתאימים להרגשה הפרטית שלך. כל התגובות כאן בהחלט נותנות פרספקטיבות מגוונות על הסוגיה, אבל תהיי נאמנה לתחושות שלך ותזרמי עם השינויים שהזמן יעשה, בלי חשש. אני בטוחה וגם מרגישה שאת יודעת מה הכי נכון לך עכשיו

pumpkin

New member
אפרופו מתנות ליומולדת

חודש וחצי אחרי החתונה היתה לי יומולדת ובדיוק זאת היתה הרגשה של בעלי , שמצד אחד הור רוצה לקנות לי מתנה יפה והוא מוכן לחסוך מעצמו בשביל זה, אבל מצד שני עכשיו הכסף הוא של שנינו אז בעצם הוא חוסך משנינו. אכן בעיה , אי אפשר כבר ממש להפתיע ...

kisses

New member
פעם חשבתי שעדיף חשבון אחד משותף

ואחד ניפרד בשבילי על מנת לשמור על העצמאות שלי אבל זה שטיות אנחנו מחזיקים חשבון אחד משותף ומאוד מרוצים מזה אני מבזבזת ובעלי היקר רק מעדכן את החשבונות. לדעתי שירי חבל להחזיק כל כך הרבה חשבונות פתוחים קודם כל שבארץ גובים על כל שטות עמלה אז ככה שהבנק "חיי" על גבי שניכם עם הבנת את כוונתי לדעתי עם את רוצה לשמור על עמצאות כלשהיא שימרו רק חשבון אחד פרטי ואחד משותף או עם אתם סומכים אחד על השניה וותרו ועשו אחד משותף. שיהיה לכם יום טוב ליאת

אמנם עוד לא התחתנו, אבל...

אנחנו כרגע גרים יחד ולכן כבר עכשיו יש לנו חשבון משותף (שכל אחד מכניס אליו סכום זהה ומחושב עבור הוצאות הבית, קניות, חשבונות, ובילויים משותפים). וכמובן שעוד השארנו את החשבונות הנפרדים. היה לנו מאוד נוח לעשות את זה, כי כשעברנו לגור יחד עוד לא היינו בטוחים במאה אחוז שנתחתן. אני חושבת שכשנתחתן נסגור את החשבונות הנפרדים. כי זה הרבה פחות מסורבל (במקום להעביר כל חודש כסף מהחשובונות הנפרדים למשותף). ואני חושבת שכאשר מתחתנים מחליטים יחד על ההוצאות המשותפות. אני מכירה זוג שנשוי כבר שנים רבות ויש להם חשבונות נפרדים, אז אם היא רוצה לקנות סלון חדש היא משלמת עליו מהכסף שלה... איזה מין דבר זה? נראה לי שההחלטות צריכות להיות משותפות ולכן גם ההוצאות וההכנסות. אבל אני בהחלט מבינה את הדאגה שאם אני ארצה ללכת לקנות בגדים אצטרך "לקבל אישור" מבן זוגי. זה קצת מוזר. אבל נראה לי שזו תהיה אי נוחות שתתפוגג עם הזמן. מקווה שעזרתי. שביב-שני

maz

New member
לקבל אישור../images/Emo35.gif

אני לא מרגישה שאני צריכה לתת לו אישור לקנות משהו מהחשבון המשותף או לקבל ממנו אישור לכך. שנינו אנשים שקולים. ברור שעל הוצאות גדולות אני אתיעץ איתו והוא איתי, אבל אין לי שום רצון לקבל או לתת דיווח על כל דיסק או חולצה שמישהו מאיתנו החליט לקנות. הרי גם אם יהיו חשבנונות נפרדים אני לא אלך להוציא אלפי שקלים מהחשבון "שלי" בלי שהוא ידע על זה. כמו שאני רואה את זה - החיים שלנו משותפים, הכסף הוא רק האמצעי להשיג דברים שיאפשרו לנו להנות מהחיים האלה.

למעלה