יש לי שאלה לאלה מכם

יש לי שאלה לאלה מכם

שראו את טלי גם בטלוויזיה, גם בקולנוע וגם על הבמה. איך הייתם משווים את המשחק שלה על הבמה למשחק שלה בקולנוע למשחק שלה בטלוויזיה? אתם רואים הבדלים מעבר למה שאפשר לייחס להבדלים בדמויות ובבימוי? נגיד, אחד הדברים שאני הכי אוהבת אצל טלי אלה הניואנסים בהבעות הפנים, אבל זה דבר שעל הבמה עלול ללכת לאיבוד. אז מה למשל היא עושה כשהיא משחקת על הבמה שעושה אותה שחקנית טובה בעיניכם? בסרט קל לגרום למישהו להיות נוכח בכך שעושים עליו קלוז אפ, אבל על במה חייבת להיות לשחקן נוכחות בימתית. אתם חושבים שלטלי יש את זה? ואם כן, איך זה ניכר? (ואל תגידו לי שהעיניים שלכם נמשכו להסתכל עליה גם בסצנות שיש הרבה אנשים, כי זה היה קורה לכם בכל מקרה. אתם משוחדים
). עוד דבר זה שבסרט אפשר לקחת עוד טייק (בטלנובלות פחות, מפאת קוצר הזמן) אבל על הבמה אי אפשר. תפסתם פעם את טלי עושה טעות? האם היא ניסתה לתקן אותה? האם זה היה שקוף רק לכם, כי אתם מכירים אותה או את ההצגה או שלדעתכם זה משהו שגם סתם מישהו מהקהל היה מבחין בו? יאללה. לחפור.

שאלה מעניינת.

קודם כל, ההבדל הכי גדול בין טלי בקולנוע/טלוויזיה לבין טלי בתאטרון, שהכי שמתיע לב אליו ב"כוונות טובות", הוא שיש לה מין... אנרגיה כזאת כשהיא על במה. אני חושבת שגם בלי לדעת כמה היא חיכתה להגיע לתאטרון, אפשר לראות כמה טוב לה להיות שם, על במה, כמה היא נהנית מזה. רואים את זה במשחק שלה. גם על במה היא משתמשת בהרבה הבעות פנים. מן הסתם יותר קשה לראות את זה ממרחק של כמה מטרים, אבל זה כן קיים. צריך לשים לב לזה יותר כי לא מאכילים אותך בכפית, כמו שבטלוויזיה יש זום עליה כדי שלא נוכל לפספס את ההבעות. וטוב, את בעצמך אמרת שלא חוכמה שנגיד שהעיניים שלנו נמשכו אליה, אז למה את שואלת?
לי באופן כללי יש 'תחביב' להסתכל על שחקנים שנמצאים על במה אבל לא במרכז כדי לראות עד כמה הם נשארים in character כמה כשהם לא משחקים אז הסתכלתי גם על טלי בקטעים כאלה, ולא זכור לי איזה משהו בולט לעין. לגביי טעויות... היה איזה קטע בכוונות טובות שהיא צחקה אבל היא עצרה את זה ממש מהר, אז היה קשה לשים לב. מבחינת טקסט קשה לי להגיד, כי בכל זאת - את שתי ההצגות לא הכרתי קודם, ככה שגם אם היא טעתה ואילתרה, אני לא מודעת לזה. הדבר היחידי שאני זוכרת זה שבכל נדרי, בפעם הראשונה, היה איזה משפט שהיא חזרה עליו פעמיים, ובפעם השנייה לא שמתי לב לזה. אז או שזו הייתה טעות, או שסתם לא זכרתי נכון.

ברור לי

שיש הבעות פנים גם בתאטרון. זה בטח חלק ממנה. מה שאני אומרת זה שבקולנוע הניואנסים הקטנים האלה יכולים לעשות את כל ההבדל ובתאטרון זה ממש לא מספיק. צריך להיות גדול מהחיים. צריך נוכחות. צריך שישמעו ויראו אותך גם בשורה האחרונה. אני גם אוהבת להסתכל על שחקנים שלא במרכז כדי לראות אם הם נשארים בדמות. אולי הופרדנו בלידתנו? בקשר לטעויות, הייתי פעמיים בהצגה של הקבוצה שלי ותפסתי המון טעויות שאני מתארת לעצמי שקהל רגיל לא תפס, אבל אני כבר מכירה את האנשים האלה כל-כך טוב שפשוט ידעתי. יכלתי לתאר לעצמי מה הלך מאחורי הקלעים או מה העבר להם בראש (מזה גם בא לי הרעיון לשאלה). ובעניין ההנאה - זה אחד הדברים הכי חשובים שיכולים להיות לשחקן. כי מרגישים עליך אם אתה נהנה או לא.

יכול להיות שהופרדנו

צריך לבדוק את העניין
זה מאוד מעניין לדעתי להסתכל עליהם במצב הזה... כי זה באמת דורש רמה של ריכוז להצליח להישאר לגמרי בתוך הדמות כשבמשך כמה דקות אתה לא עושה כלום חוץ מסתם לשבת שם, ובכל זאת יש את הפיתוי של להסתכל על הקהל למשל. אבל תראי, אלה חברים שלך, או לפחות אנשים שעבדת איתם, אז הייתה לך יותר הזדמנות לראות איך הם על במה, איך כל מיני דברים משפיעים עליהם, איך הם מגיבים כשהם שוכחים פתאום טקסט וצריכים לאלתר... אנחנו לא מכירים את טלי במידה כזו, אז אלא אם זו טעות ממש בולטת, קשה לראות את זה.

אני מאוד אוהבת את הבעות הפנים

שלה. יש לה מבטים והבעות שלא ראיתי אצל אף אחד אחר. ואם לומר את האמת לא נראה לי שיש שניה שהפנים שלה ללא תנועה... היא מרתקת בגלל הנושא הזה.. והיא בהחלט מהווה מודל לחיקוי בכך. אי אפשר להשתעמם מלהסתכל עליה וזה כבר בכלל לא משנה מה היא אומרת (שגם את הסגנון ביטוי שלה אני מאוד אוהבת אבל זה כבר לדיון אחר) פשוט מעניין לראות אותה ולשמוע את הדעות שלה. היא מיוחדת. אז נכון שעל במה קשה לראות את כל זה בעיקר כשאתה יושב בורה 15
אבל יש דברים אחרים שמושכים את העין אצלה. היא משנה את הקול. שזה משהו שכבר אמרתי פה שאני מאוד מעריכה אצלה. כל דמות היא משהו אחר עד רמת הצליל בדיבור. לפסקל היה קול מאוד חזק מאד בטוח בעצמו. נהנתי רק מלהקשיב לה. מה שעוד אני מאוד אוהבת במשחק שלה שזה ניתן לראות גם על במה זה הבטחון הזה. היא מוכנה להכל. היא הולכת עד הסוף עם המשחק שלה היא נכנסת לדמות עד רמת טירוף. היא באמת מישהי אחרת ומאמינים לה. היא גם מלאת נוכחות והיא מאוד יפה ומיוחדת שזה גם תורם לכל הקלחת הזאת. אלה דברים שמאוד מרתקים אותי במשחק שלה. על במה בקולנוע או בכל מדיה אחרת. היא יודעת להצניע את החסרונות ולהאדיר את היתרונות שלה. זה משהו שלא כולם יודעים לעשות. גאונה אמרתי לכם כבר לא פעם.

שירוש1989

New member
מצטערת..אני לא רוצה לחפור עליה הרבה

אני באמת מנסה לצאת מהאובססיה הזאת סביבה שזה אומר בין השאר פחות השתתפות בדיונים(אלא אם הם תורמים לי או משו) אני שונאת את המצב הזה ובעע... אז חפרתי, הגעתי למסקנות שלי, והחלטתי שאני מוחקת כדי לא להגרר לדיון ארוך על זה דיי אני מרגישה שכבר מעבר לדיונים האלה אין לי חיים שהם מרוכזים בה ודיי נמאס זה כאילו אני לא חיה אלא צופה מהצד בחיים של מישהו ודיי נמאס

אשכרה צופה מהצד..

את לא מרגישה אבל שבמקום פסיכי מסוים זה מקדם גם אותך? תורם לך משהו? משנה אותך?

שירוש1989

New member
בטח שזה משנה ותורם..

השאלה מה המחיר ומה האופי שלך ואני, טוטאלית ברגשות מה לעשות או שונאת או אוהבת, אין באמצע או בריב עם מישהו או חברה שלו לא אוהבת באמצע בתחום הזה כאן אני באמצע אז מעדיפה לא להיות בכלל (אגב המשכתי בקו הלחפור-למחוק: כתבתי את ההודעה הזו 3 פעמים
)

Lilo the fairy

New member
למה באמת בוב../images/Emo10.gif?../images/Emo141.gif

זה הדיון החפרני הראשון שאשכרה קראתי הכל. חיכיתי למגילה שלך |:

שירוש1989

New member
רק תנסי../images/Emo11.gif

ולא יודעת למה.. כתבתי ממש הרבה אבל זה לטובה, אני בטוחה

טוב, אני מכבדת את רצונך

אני מבינה למה את מתכוונת בעניין הטוטאליות. גם אני כזאת, ולכן נראה לי שגם אני עוד מעט אקח חופשה מהפורום כי אני מבלה כאן הרבה יותר מדי (אצלי אין אופציה של לא להגיב. לא מסוגלת לסתום את הפה ברגע שמישהו שואל שאלה עסיסית).

שירוש1989

New member
זה מזל שור שטוטאלי../images/Emo6.gif

(אגב יש בזה משהו באמת) אני גם לא מסוגלת לא להגיב זה צורך בלתי נשלט בגלל זה חפרתי ורק אז החלטתי שאני לא רוצה לשלוח
בואי ניקח חופש ביחד? אני במילא לא כאן ממש בשבועיים הקרובים

המפקדת נעה../images/Emo195.gif

אההה! ראיתי היום סרט של דני סירקין בVOD. "הללויה". סרט ממש חמוד!

למעלה