יש לי שאלה חשובה.

יש לי שאלה חשובה.

אני רואה עכשיו בערוץ 10 את הסרט "נהר הפרא" , ושמתי לב שבאנגלית קוראים לוTHE RIVER WILD. מישהו יכול להסביר לי למה קוראים לו ככה (שם עצם ואח"כ תואר) ולא THE WILD RIVER (תואר ואח"כ שם-עצם, כמו שנהוג באנגלית)????????

שעטנז

New member
ההסבר היחיד שעולה לי זה שהווילד

הוא, במקרה הזה, לא תואר, אלא שם. קוראים לנהר WILD... זה בכל אופן מה שנראה לי.

לא נראה לי , כי בסרט יש לו שם אחר.

ובכלל לא נראה לי הגיוני. נראה לי שראיתי שמשתמשים בש"ע ואח"כ תואר בעוד כמה מקומות. אינטרסטינג...

Johnny3

New member
זה כמו הסרט

שנקרא בעברית " הצבע ארגמן", ובאנגלית קוראים לו The Color Purple And not The Purple Color הם הפכו את זה כנראה בשביל שזה יראה יותר articulate סורי ממש פרחה לי המילה מהראש איך אומרים בעברית!! או יותר מתוחכם...

The river wild

אוקיי, אין ספק שלא קראתם את JV Jones (לא לירן, אותך אני אפילו לא טורח לשאול) כי אחרת הייתם מכירים את כל התארים המוזרים האלה לעומק... הרעיון עד כמה שאני מבין (כידוע Rogue לא מכיר כל כך את החוקיות ברמה המודעת - הוא פשוט יודע מה מתאים איפה) הוא כזה: יש הרבה Wild rivers וWhite water streams... שלא לדבר על הרבה דברים שהם The purple color.... כאשר את התואר שמים אחרי הNOUN... זה בא כדי להדגיש או ליחד את העניין... The amazon is a wild river The Jordan is not a wild river but only the brave try the Kishon a true river wild (תודו שRogue חכם בלילה)... או בענייני ארגמן: A wounded soldier gets a Purple Heart and Rogue just had a Purple-blue Boxer dropped to the floor in Accolade's 4D boxing But if you think you got this right, you're wrong Only Rogue's inner brain is really the color purple all the rest is just a fantasy Like green cats with three eyes Rogue שוב מחולל מהומות

שעטנז

New member
איציק, הילדים פה קוראים.. ממש יושבי

ם וקוראים ספרים!!! לך תבין... חחחחחחחח זה בטח איזה סופר או ספר, אנא ערף...

מזתומרת מה זה JV Jones????

איזה מין חוצפנים!!!! למרות שזה יקפיץ עלי את כל פורום טולקין ובכלל כל מי שחי באשליות של מוסכמות חברתיות - בספרות הפנטזיה הבריטית יושבות במדרגה העליונה (הרבה מעבר לטולקין - הוא פשוט היה הראשון) בין השאר הסופרים האיכותיים באמת, שתי סופרות שבארצנו הקטנטונת החמיצו - Jeraldin Vera Jones - JV for short - המלכה הבלתי מעורערת שכתבה את טרילוגיית Sword of Shadows... אבל תשכחו מזה, אתם לא קוראים ספרים איכותיים... אתם לא קוראים בכלל... LOL... בורים! השניה זו Robin Hobb - לא מזמן תרגמו סופסוף את טרילוגיית The Farseer לעברית... אבל החמיצו פחות או יותר את כל השאר.... גרר.... אז לחובבי פנטזיה (לא, אני לא חושב שהאריק פוטר זה פנטזיה) - האיכות האמיתית לא תורגמה לעברית... Rogue לא אוהב בורות...

שעטנז

New member
שטויות!

בורות??? אני לא בור, תודה! אני פשוט לא קורא ספרים, אני קורא מספיק באינטרנט... (כן וזה באנגלית), ככה שתעשה לי איי פייבור ופליזזזז.... וד"א, הלוואי שכולם היו בורים כמו אללה השבח לאל... הוא ילד מאוד חכם, דר איי סיי... *שומר בלב*

אתה לא קורא ספרים../images/Emo35.gif בור../images/Emo70.gif

וזו הפואנטה, לירן דארלינג.... LOL.... ואתה גם צופה בהמורדים.... ודר איי סיי שחוכמה היא דבר יחסי למדי - אם הוא חכם מאוד יחסית לבני גילו הטבריינים אז זה בסך הכל אומר שהוא יכול לספור עד 15 בלי להוריד את הנעליים.... ואם בהשוואה לבני גילו מקיבוץ נען שבמרכז קצה-העולם - הוא יכול גם להבין את הסיבה לכך שיש שבעה ימים בשבוע ולא תשעה עשר.... בקיצור - אני לא מקבל המלצות מאחרים על חוכמה - אני דורש לראות הוכחות, לא מחמאות... ואני לא אוהב לחם עם חמאה... אררר.... בקיצור - שיוכיח... עד אז הוא מבחינתי אניגמה - לא חכם לא טיפש.... פשוט משתנה לא מוכר... Rogue interacting with Rage

שעטנז

New member
טענה שכזאת זו בורות לדעתי...

לשפוט מישהו בגלל שהוא לא קורא ספרים... *בורות*. וכאילו מה?! אז אתה קורא מדע בדיוני דפוק, זה מה שהופך אותך לאיטיליגנט גדול? אני רואה ערוץ 8 נונסטופ, מה זה עושה אותי? קראתי מספר ספרים בהמהלך חיי, ולא נהנתי במיוחד, וזו הסיבה שאני לא קורא. קריאה מהנה אותך - היידד, שיבושם לך. ואני לא רוצה לדבר בשמו של אללה, אבל עתודה - תואר בפיזיקה ומתמטיקה בטכניון, 704 בפסיכומטרי, ואני לא רוצה לדבר על הבגרויות... לזה אתה קורא חכמה? בקיצורררררר, למה אני מדבר בשמו?! טוב גם ככה הוא נכנס פעם ביובל.

קודם כל אל תתעצבן

כל העניין הוא חצי בהומור... אנ'לא חושב שאתה בור או משהו... אז אל תיקח אותי קשה... אם נפגעת מכל העסק אז אני מתנצל... מה שכן... להגיד שהעובדה שאני קורא מדע בדיוני "דפוק" זה סתם לא לעניין... כל אדם ומה שמעניין אותו... ואני מעדיף לא לקרוא רומנים של רם אורן שהם כל כך רדודים שאני מסוגל לתאר את כל מהלך העלילה הצפוי אחרי עשרה עמודים.... אני מעדיף קצת להשתמש במוח שאלוהים נתן לי וקצת לחשוב מעבר למי רצח את ג'ון קנדי ומי הפליל את רוג'ר רביט... והתייחסות אל מדע בידיוני כדפוק זה מראה פשוט על צרות אופקים ועל נטייה לא לקבל את השונה... אם תגיד שאתה לא אוהב את זה, קניתי... אם תגיד שזה משעמם אותך, מרדים עד מוות, קניתי... אם תגיד שזה ממש לא הסגנון שלך, קניתי... אבל להגיד שזה דפוק זה קביעה לא לעניין.... אז אני ממליץ לחשוב מעט יותר על הניסוח.. וחוץ מזה, לא המד"ב הופך אותי לאינטליגנט גדול - זה העובדה שאני עושה שימוש קבוע ובלתי פוסק במוח - כמו כל שריר, גם המוח מתפתח ככל שמתמשים בו.... ועובדתית, בעצם זה שאני קורא ומפעיל את הדמיון, הופך משפטים לתמונות וכל שאר החרטה ברטה הזה... זה מה שהופך אותי לאינטליגנט גדול... וזה שאתה רואה ערוץ 8 נונסטופ הופך אותך לאדם מאוד משועמם שלא ישן ולא יוצא מהבית, לא? סתאאם
... זה אומר שאתה רוצה לדעת יותר ממה שאתה כבר יודע - וזו הצורה הנכונה לחיות, לדעתי האישית... ארר ובקשר לאללה... מצטער להגיד לך... תארים לא עושים עלי רושם... ביובל הבא שהוא יכנס הנה, אם אהיה מספיק צעיר עדיין בשביל לקרוא בלי להתעוור מהסנוור של המסך... אני אשים עין על הדרך שבה הוא כותב... לפי זה אני קובע הרבה יותר מאשר לפי כל מיני תארים.... למרות שאללה כותב קצת יותר מדי קצר בשביל ממש לגבש דעה... בכל מקרה, קח את החיים באיזי, בנאדם... Rogue והנשמות האבודות

שעטנז

New member
זה בסדר, אני לא נפגע כל כך מהר...

"לא המד"ב הופך אותי לאינטליגנט גדול - זה העובדה שאני עושה שימוש קבוע ובלתי פוסק במוח - כמו כל שריר, גם המוח מתפתח ככל שמתמשים בו.... ועובדתית, בעצם זה שאני קורא ומפעיל את הדמיון, הופך משפטים לתמונות וכל שאר החרטה ברטה הזה... " - גם בלי קריאת ספרים אני עושה שימוש קבוע ובלתי פוסק במוחי... כאילו ריאליטי צ'ק - גם בלי לקרוא מפעילים את הדימיון ועושים את כל מה שאמרת
. כאילו אחלה את קורא, אתה נהנה סבבה. אבל בחייאט, דונט דימ את מי שלא קורא כבור, כי זה רק מראה כמה אינטליגנט אתה...
תסכים איתי? יו מייק איט סאונד לייק אנשים שקוראים ספרים הם איזשהו סוג של עילוי... חחחחח זה נשמע כאילו אני בכלל לא קורא... אני כן!
ד"א, אמרתי "דפוק", כי זה באמת מה שזה שווה ביחס להרבה דברים יותר חשובים, כמו יחסים בין אישים... זה מה שהופך אותך לאינטיליגנט גדול. אני אכתוב לך את שמות הספרים שקראתי במהלך חיי: 1. הארי פוטר עד הרביעי, לא כולל הרביעי. 2. דה קטצ'ר אין דה ריי באנגלית. 3. אי המטמון. 4. העבד. 5. איזה ספר של רם אורן עם תינוק בתקופת השואה, שמו פרח מזכרוני..
6. ג'קיל ומיסטר הייד באנגלית LOL. זהו נראה לי...

Catcher rulessssss!!!!!!!!!!!!

היו מעט מאוד ספרים שהשפיעו עלי בצורה דומה לתפסן בשדה השיפון (זה שמו של הספר הארור בעברית)... ג'יי-די סאלינג'ר היה אמנם מטורף על כל המוח אבל גם גאון די גדול.... חארי פוטר זה ממש לא לעניין מבחינתי.... עניין של טעם, אני מניח.... אי המטמון היה מעולה... העבד לא קראתי... וד"ר ג'קיל ומיסטר הייד... אחחח הנוסטלגיה....ומרם אורן אני מתרחק כמו מרעל עכברים... ובקשר לדפיקות של מד"ב.... אני ממש אבל ממש מוחה על ההשוואה... תן לי לספר לך, מניסיון אישי, על היחסים הבין-אישיים.... יחסים בין אנשים מבוססים בהרבה מהמקרים על אינטרסנטיות... וכשהאינטרסים לא תואמים, אז אנשים דוקרים אחד את השני בגב, דופקים אחד את השני, מכסחים אחד את השני או סתם פוגעים אחד בשני... לעומת זאת, יש גם את הצד הטוב של המטבע - אהבה, חברות אמת, עזרה לזולת... וזה באמת הרבה... אז למה אני מוחה על ההשוואה? אולי כל הצד הטוב של המטבע הרבה יותר גדול מהיתרונות של מד"ב אבל למד"ב יש דבר אחד שאין ביחסים בין-אישיים ולעולם לא יהיה - למד"ב אין צדדים רעים... אם הספר לא מוצא חן בעיניך אתה תמיד יכול לסגור אותו, לא? וחוץ מזה, בתור מי שחווה על בשרו את הצד הרע של האנושות... אני מבטיח לך, כל השוואה בין יחסים בין-אישיים ובין מד"ב תיגמר לטובת המד"ב... תאמין לי, עם הדברים שאני ראיתי, אני יודע על מה אני מדבר... Rogue חושף טפח ומכסה טפחיים...

שעטנז

New member
אכן אכן, גם עלי הוא השפיע עמוקותתת

לכמה ימים ספורים. LOL לא הייתי צריך להשוות בין השניים, כי אחרי הכל הם כל כך שונים. מד"ב זה סה"כ צורת כתיבה, ולא הייתי צריך לשים אותו על הפדיסטול יחד עם יחסים בין אישים! פור רילל נאוו... כאילו זה לא שיש לי משהו נגד מד"ב, אחרי הכל הכי קרוב שהגעתי לחוות אותו זה כשראיתי ניציי הכסף (סדרה מצויירת בערוץ שש לפני המון שנים).
דרך הגב, אקס מן פססז אז מד"ב? תגיד לי אתה, אבל ברצינות, מה המד"ב לימד אותך, סידרת פנטזיה רומח הדרקון, אנא ערף איך אתם קוראים לו. LOL

אני חייב לציין

שהתרגום של התפסן לעברית על הפנים. לקחתי את הספר בשתי השפות- ופשוט לא הצלחתי לקרוא בעברית. זה עיצבן אותי נורא כי הייתה לי הרגשה כזאת, שלא ייתכן שהספר נכתב ככה, וכשהתחלתי לקרוא באנגלית הבנתי שאני צודק- MUCH BETTER! ככה הספר לא יותר מבינוני...סתם עוד סיפור מהחיים. ובקשר לז'אנר- פנטזיה רולז!!! מד"ב סאקס
. אבל אל תדאג רוג, אבא שלי גם מטורף על מד"ב ולא אוהב פנטזיה(אתה אוהב, אני יודע, אבל לא כמו מד"ב כך אני מבין). ובקשר לחוכמה- לימודים ושאר ירקות כאלו לא קובעים חוכמה. אתה חושב שקשה להיות מועמד לעתודה אקדמית? גם להתקבל לא קשה, תלוי לאיזה מקצוע ובתחרות ולא רק ב"חוכמה" שלך. ד"א אני מועמד לטכניון/את"א במקצועות הנדסת חשמל והדנסת מכונות לצורך העניין.

מועמד לטכניון? אתה?

וואו איך שארצנו הדרדרה
סתאאאם...
ומי לעזאזל אומר שאני אוהב מד"ב יותר מפנטזיה? לגמרי לא מדוייק, KOD... בתחום הזה אני לגמרי דמוקרטי - לא מפלה אף ספר עד שהוא מאכזב אותי או מלהיב אותי או סתם שולח אותי לשנת לילה עריבה.... ובדרך כלל, כשאני אומר מד"ב אני כולל בפנים גם את הפנטזיה (בגלל שאני לא רגיל לעשות את ההפרדה בקרב אנשים שאינם בקיאים בתחום) אז אני מתנצל אם זה בלבל אותך.... אני אוהב מאוד את שני הסוגים..... Rogue מסביר ומבאר

למעלה