יש לי שאלה ואשמח

pokeret

New member
יש לי שאלה ואשמח

אם תענו עליה בכנות.

כל אלו שבחרו להמשיך להיות חרדים כלפי חוץ כדי לא להפסיד את הקשר עם בני המשפחה (לא מתכוונת לילדים, יותר, אחים, אחיות, בני דודים, הורים) וחברים מהשטיבעל או מהתיכון.

אתם מרגישים באמת שהקשר הזה לא נפגם, כלומר, אתם מתקבלים באותה אהבה כמו לפני שכפרתם?
יש לכם נושאי שיחה משותפים?
מעריכים אתכם?

ועוד שאלה קטנה, אתם מרגישים שייכים לחברה החרדית? כלומר יש לכם תחושת שייכות לקבוצה? מקבלים אתכם?

זה מעניין אותי, כי סיימתי עכשו שיחה עם אמא שלי, ואני תוהה אם, לו הייתי מתגרשת, מתעקשת ללמוד באוניברסיטה ושולחת את הבנות לבית יעקב בזרם כללי יותר ולתיכון שעושים בו בגרויות, "מתקלקלת" קצת אבל לא שוברת את הגבולות היה סכוי שהם יקבלו אותי באהבה ובכבוד.

תחושת שייכות

לא, אני מרגיש לא שייך אך אינני מחצין זאת

כך שאני מתקבל באותה אהבה שהרי מבחינתם לא חל בי כל שינוי.

לא הבנתי, את יוצאת או אנוסה?

pokeret

New member
יוצאת בשאלה

יש לי קשר עם המשפחה, עם ההורים שלי הקשר טוב, גם כשאני באה לשמחות המשפחה המורחבת מקבלת אותי באהבה, אבל אחיות שלי לא בקשר איתי- לא בהצהרה, הן פשוט לא מתקשרות אלי, אני מניחה שאם אני ארצה ואשקיע מאמץ אוכל גם לגרום להם להיות בקשר איתי, אבל, המאמץ לשמור על קשר עם ההורים מתיש גם ככה שאין לי פנאי לנסות לחדש את הקשר עם האחיות שלי.

תוהה בעצמי

לו הייתי בסיטואציה דומה, אלו נושאי שיחה היו לי עם משפחת בני התורה שסביבי?

שיח דומה לזה שיש לי כיום ירגיש לי מוזר, כאילו על מי אתה עובד?

לא נכון אצלנו בשולחן שבת מדברים דברי תורה

ואני מתערבת כולם יודעים מי אני ושמבחנתי לדון בתנך זה כמו לדון בכיפה אדומה אבל זה דיי נחמד.

pokeret

New member
למרות שאני לא מסוגלת גם היום

לומר להם שקרים על השקפותי ודעותי, אני לא מציגה את עצמי, לא כדתית לאומית ולא כמסורתית.
כשאני באה אליהם אני מקפידה על כל הכללים שלהם אבל ברור להורים שלי שאני לא מאמינה וחיה אורח חיים חילוני.

אני מתכוון

לשיח השגרתי,

נניח, איך אני בדיוק אמור להגיב לעדכוני החדשות המשפחתיות בנוגע לישיבה אליה התקבל האחיין למשל... וכד'

אם נמשיך עם הדוגמא שהבאתי

היום אני בהחלט חלק מהענין כלפיהם. אז משפט כמו "וואו, ישיבה מצויינת, נהדר" מתקבל היטב.

שונה הדבר כאשר אני לא בקטע מבחינתם....

למה מאמץ?

לאחי התקשרתי כאילו כלום לא קרה רק לבקש שיברר לי משו חשוב בשביל חברה
מאחותי בקשתי מתכון למשו עושים אתזה בשיא הטבעיות ואז זה זורם.
אצלי אני ממש הרגשתי שהם פחדו לדבר איתי יותר ממה שאני חששתי מהם הם היו בטוחים שמחקתי אותם וגילו שלא
היום כול שבת אני מקבלת הזמנות מהם ואולי תקפצי סתם אבל אני בהחלט מכבדת

אף פעם לא מאוחר

תפרי את הקרעים, זה ייטיב לך אני חושב, אם יש פרטנר בצד השני, ואם לא פה אנחנו משפחה בשבילך.

pokeret

New member
זה בסדר, אני לא מתלוננת, יש לי מלא חברים

ואין כזה דבר תחליף למשפחה, פשוט אין.

איו איו תחליף!

לי יש אחות קטנה שהיינו קשורות מאוד ולא דברנו חצי שנה הייתי הולכת ברחוב רואה ילדה בלונדינית גבוהה ופשוט בוכה ככה זה משפחה זה משפחה עם כול מה שהם יעשו לך

אגס 10

New member
אני חושב שהחסרת פרט חשוב בשאלתך

יקירתי,אני חושב שלא הבהרת את עצמך טוב בשאלתך היפה.

את כנראה מתכוונת בשאלתך לאלו שבחיים הרשמיים שלהם נשארו אמנם חרדיים אך כן השתנו קצת גם כלפי חוץ
כלומר נהיו מודרנים יותר,או פתוחים יותר ממשפחתם ומסביבתם

כי אם לא אז אני לא מבין מה השאלה
למה שיהיה שינוי כלשהו מצד המשפחה או הסביבה אם הם לא רואים עליי שינוי כלשהו?

לגוף השאלה
לצערי החלק של השינוי החיצוני והיחס אליי בעקבותיו לא שייך אליי כי בינתיים לא התחלתי שום שינוי בחיי הרשמיים
אבל לגבי החלק השני שבשאלתך האם אני מרגיש שייך לשם?
התשובה היא חד משמעית,לא
מיום ליום שעובר אני מרגיש שאני לא שייך לשם,שאני לא מסוגל להמשיך שם,שאני כבר ממש לא חלק משם!

זה מתבטא בהמון דברים ופרטים,ובתקופה האחרונה אף בחיי היום יום ממש,הן עם המשפחה ובטח עם הסביבה הקרובה.

pokeret

New member
צודק, התכוונתי אכן לאלו ששינו את ההתנהלות

שלהם אבל לא הורידו את הכיפה או לבשו מכנסיים.

כי אני עצמי חושבת שאיבדתי את המשפחה שלי יחד עם האמונה, עסקת חבילה מרושעת כזו.
חייתי שם שלוש שנים בתור אנוסה, אז המושג הזה לא היה קיים, חיללתי שבת בבית כשהגרוש שלי היה בתפילות, הקשבתי למוזיקה כללית אבל באוזניות ורק בבית, וכבר אז הרגשתי את האכזבה.

ההורים שלי שמו לב שאני מזלזלת בברכות ונחרדו, אחיות שלי לא הבינו בשום אופן איך אני מעיזה לדרוש מבעלי שנישן יחד באותה מיטה בלילות שמקיימים יחסי מין, ואיך אני לא הולכת למקווה עד שהוא יסכים, הם אמרו שאני יצאתי מדעתי ויש לי נס שהוא לא זורק אותי מכל המדרגות.

הם רק כל הזמן הזהירו אותי שאני מידרדרת ושיש עלי השפעות רעות.

כן כלפי חוץ יש קשר כלשהוא

אבל אי אפשר לקיים קשר אמיתי כשיש סוד כל כך גדול שיושב שם

ואי אפשר להרגיש בנח באמת עם אח או אחות או כל אדם אחר שיודעים שהם לא אוהבים אותנו אלה את השקר שלנו

זה שלבים

אני בהתחלה שחזרתי מנויורק והם כבר ידעו התיילחסו אלי כאל סוג של חולה חדר לבד פרחים שוקולדים ומתנות מכול האחים כול יומים עבר זמן ואז הגיע שלב הנתק ואחר כמה חודשים הגיע שלב ההשלמה נכון אני שונה אך עדין בעבודות עיוניות לאחיות שלי אני כותבת אותן ושלאחד האחים יש בעיה הוא מתקשר להתייעץ {לא כולם}
אבל זה כי שדרתי שאני בדרך ולא מחפשת דרך היום למען האמת כבר תקופה אני לא אצלם כי אין לי עבודה ואין לי כוח לאמרנו לך שלהם.
לחברה החרדית אני מאוד קשורה יותר נחמד לי לנהל שיחה עם חרדי מאשר חילוני שמה אני שוחה בנושאים יודעת תמיד לא לטעות.
וגם עם גברים עדין לא יצאתי עם חילוני למעט נסיון נפל אחד שהסתיים יותר מהר משהתחיל

למעלה