יש לי שאלה ??האים.....

כאמור...

בס"ד ובזרה"ק כמו שפראזניק כבר אמר חב"ד זה חכמה בינה ודעת שאלו 3 ספירות... ספירות אלו מקבילות לראש האדם... מקבילות לשכל (שכל דקדושה כמובן)... וידוע שחב"ד זה חכמה... רבינו הקדוש אמר שחוכמות אין צריכין כלל... אחד מאנ"ש ז"ל (אם אני לא טועה היה זה ר' אברהם בן ר' נחמן זצ"ל) אמר שבכל מקום בליקוטי מוהר"ן שרבינו פתח את התורה במילה "דע" מסמל שרבינו משך אותה מעולם אצילות... כלומר מעל הכל ומעל ספירות חכמה, בינה, דעת... כי זהו עיקר היהדות רק תמימות ופשיטות... ובלי כל שכל וחכמה לעבוד ולהתענג על השם יתברך...

BaaMan

New member
אפשר להסביר לי עוד פעם...

בס"ד את המחלוקת בין חב"ד לברסלב...בבקשה?

ההודעה של המחלוקת...

היתה עצת היצר... ועדיף שלא להיכנס לזה... כי רבינו אמר לברוח ממחלוקות... מחילה...

BaaMan

New member
כל הכבוד שלא ענית!!

בס"ד ותודה שזיכית אותי לא להכנס למחלוקות מיותרות בהחלט! תודה

אני לא חושב...

בס"ד ובזרה"ק חודש טוב... ברמת העקרון אני לא יודע... אבל אם כשאת אומרת "לימוד תורה" את מתכוונת ללימוד כמו שגברים לומדים... אז אני לא חושב שהיא תקבל על זה עונש... אך לפי עניות דעתי ישנו חיוב שהוא לכולי עלמא של לימוד תורה ברמה מסויימת לנשים... אז פה נראה שתהיה קצת בעיה...

בוודאי...

בס"ד ובזרה"ק כל דבר שבקדושה הוא טוב... מבחינת האישה לימוד תורה הוא חשוב מאוד ובלבד שלא תתנשא מעל בעלה (במקרה והיא נשואה...) והעיקר כידוע הוא לימוד בפשיטות... לפי דעתי הטוב ביותר לאשה הוא לימוד ספרי רביז"ל... סופר על אדל ביתו של הבעש"ט, שבכל רגע מימי חייה היתה חושבת איך היא יכולה לעשות ברגע זה נחת רוח להשם יתברך... אז זה העיקר בכל דבר ובכל רגע שאנו יכולים לעשות נחת רוח להשי"ת... זכינו... ואשרינו ומה טוב חלקינו שזכינו להתקרב לרבינו...

אז למה אני לא רואה

את זה בפועל..... יש הרבה שחושבות שהן יוצאות ידי חובה בשבת וכשרות אבל לדעתי זה לא מספיק בנות האים אתן לומגות מוסר??

קודם כל אשרייך...

בס"ד ובזרה"ק אשרייך על העזות דקדושה ועל הרצון (שהוא עיקר העיקרים) לעשות נחת רוח להשי"ת... בפועל... את לא צריכה לראות... כי "כל כבודה בת מלך פנימה"... וכל אישה צריכה לעשות זאת בביתה או במקום המיועד לכך... אך... אשה שלא לומדת תורה זה עדיין לא אומר שהיא לא יצאה ידי חובת "נחת רוח"... ואסור לשכוח "אם אסק שמים שם אתה ואציעה שאול הנך"... , ...

שמחה5

New member
משתדלת

בס"ד לא בדיוק לומדת אבל מעיינת.כל יום עוברת על מספר דפים בספר המידות,לפני זה עברתי על לקוטי עצות באופן שיטתי עד שסיימתי אותו.הרב ארוש שליט"א אומר לבנות "ומה יקרה עם הבנות ידעו בעפ"י את ספר המידות ".הוא רוצה שנלמד ספרי מוסר ושנלמד לפחות שתי הלכות כל יום.מה אני זוכרת מזה? זאת שאלה טובה.

תשובה לברסלברית היחידה

בס"ד ובזרה"ק בתמימות ובפשיטות אני חושב שענית לברסלברית היחידה על שאלתה...
...

זכרון...

בס"ד ובזרה"ק בענין הזכירה... טוב לזכור את מה שלמדנו אבל אם כבר שכחנו רבינו אומר שכל הלימודים שלמדנו אותם בעוה"ז אף אם שכחנו אותם בעוה"ב יזכירו לנו את כולם... (וכמו שידידי אמר... לא רק יזכירו... אלא גם יסבירו לנו אותם עם הסבר מפורט...)...
...

שמחה5

New member
שיטת לימוד

|בס"ד חשבתי שאת הפעם הראשונה שאני קוראת את זה באופן שיטתי אני אקרא בלי להתעמק כ"כ ובעזרת השם את הפעמים הבאות אני אנסה לזכור ולשנן.(אני חושבת שרבנו מציין שזוהי שיטת הלימוד הנכונה)..

שמחה5

New member
לרועי,בקשר לתוים של "אינסוף גלים"

בס"ד אני מקווה שראית את התשובה שרשמתי לך שם ושזה היה לך לעזר.

2 דברים

או שבעצם שלושה... 1. בס"ד ובזרה"ק 2. כן... זוהי העיצה של רבינו על דרך הלימוד... 3. אני לא זוכר מה היתה התשובה אם תוכלי להזכיר לי... תודה...

שמחה5

New member
תעיין....

בס"ד באשכול שרשום את מילות השיר,ציינתי שם מספר טלפון ודואר אלקטרוני שלקוח מהדיסק ,בהנחה שאולי יעזור לך.ודרך אגב מה זה "ובזרה"ק"?

למעלה