יש לי שאלה ??האים.....

יש לי שאלה ??האים.....

קריאת בסיפרי רבנו נחשבת כלימוד תורה? והאים בת שלומדת את סיפרי רבנו ,סיפרי מוסר ,הלכה ,מידות, זה נחשב לה כלימוד? והאים היא מקבלת על כך שכר?

בשם רבי נתן...

אין לי את הספר מולי , אבל קראתי בסוף אחד מההוצאות הישנות של לקוטי הלכות בלקט דיבורים על מעלת לימוד תורת רבנו , ששאלו את רבי נתן את אותה שאלה ותשובתו היתה : המאמר 'אשרי מי שמגיע לכאן ותלמודו בידו' נאמר בדור הזה על ספרי רבנו... בע"ה אשתדל למצוא את המאמר המדויק ולהעתיק אותו לכאן.

ומה בקשר לימוד ל...

לימוד לנשים? לדעתי נשים ח י י ב ו ת בלימוד מוסר אין אין אין אי אפשר בלי זה אבל זה מוזכר? ומה לגבי שכרה בעיניין?

לדעתי ...

כל הדיבורים של רבנו ותלמידיו נוגעים לנשים כגברים כאחד. כמובן , בלבד שלא יהיה לזה משמעות בלתי אפשרית ...

lorel

New member
תשובה

בנות חייבות בלימוד ממוסר ובכל דבר שיקרב אותן לה' יתברך, את צודקת, באמת אי אפשר בלי זה! לגבי השכר, אני לא יודעת מה רבינו אומר בעניין.

lorel

New member
אז אולי כדאי שתבהירי את השאלה

כי אני קצת מבולבלת...

BaaMan

New member
אני כמעט בטוח שכן

בס"ד זה לא קשור אם זה גבר או אישה גם גבר וגם אישה(נראה לי...
) מקבלים שכר על לימוד תורה, אבל גם בלי קשר לשכר ללימוד תורה יש מעלה גדולה מאוד, וזה דבר מצוין לקרוא ספרי מוסר רק הזהרה קטנה...אם את קוראת ספר מוסר והספר גורם לך רק יותר ליפול ח"ו בעבודת ה' אז אסור לקרוא אותו( הסבר: בזמנם כתבו את הספרים בשביל להרחיק מהחטא אז כותבים כמה שזה גרוע וכד' ולזמננו זה לא מתאים בגלל שבנאדם שחטא ויקרא את זה, זה רק יבאס אותו עוד יותר וזה עלול לגרום ח"ו לנפילה)

אצל השם יתברך אין באמצע

או שעושים מצווה ואל זה מקבלים שכר. או שעושים עברה ואל זה מקבלים עונש. יש ספרים שלבנות מותר לעסוק, ויש ספרים שלבנות אסור. כול עוד את לומדת במה שמותר זאת מצווה גדולה ויש עליה שכר.

למשל...

בס"ד ובזרה"ק לפי מעט ידיעתי ישנה גזירת חכמים שנשים לא ילמדו גמרא. וכן נשים לא ילמדו קבלה וכו' כו'...

BaaMan

New member
לנשים אין חיוב ללמוד

בס"ד אבל נשים צריכות לדעת הלכות נידה והפרת חלה וכל הדברים הקשורים לנשים

"יש" "ויש" והלכה כ"ויש"...

בס"ד ובזרה"ק יש אומרים (חב"ד) שנשים חייבות בלימוד תורה ויש אומרים (וזו הדיעה הרווחת) שנשים לא חייבות בלימוד תורה...

למעלה