יש לי שאלה דחופה!!!

2_be

New member
בקיצור

חום הוא צורה של אנרגיה (ומוגדר בפועל בתרמודינמיקה ע"י מעבר חום=מעבר של אנרגיה בין גופים או מערכות) טמפרטורה היא גודל פיסיקלי שבא לכמת את האנרגיה והיא מהווה מדד לאנרגיה הקינטית של החליקים.

אחמס1

New member
נכון, וצריכים לחזק את העובדה שחום

הוא המעבר, ולא האנרגיה. אם לצטט את המרצה שלי לפיזיקה סטטיסטית ותרמית אז "לשולחן אין חום, אם אני מניח עליו כוס קפה אז יש מעבר חום של כך וכך ג'ולים בין כוס הקפה לשולחן".

נצל"ש, שאלה בנושא ../images/Emo41.gif

אף פעם לא הבנתי, מה ההבדל במזגנים בין הכפתור חם/קר ובין כפתור הטמפרטורות? זה נשמע לי זהה לחלוטין, הרי אם אני מכוון את כפתור הטמפרטורה ל 14 מעלות אז ברור שיהיה קר, ואם אני מכוון 42 מעלות ברור שיהיה חם, אז מה משמעות הכפתור חם/קר? מה ההבדל בין הכפתורים? תודה.

אחמס1

New member
השערה

אני די בטוח שהמזגן מקרר ומחמם באופן שונה. חימום זה באמצעות גופי חימום וככל הנראה יכול רק להעלות את אמפרטורת החדר. קירור זה באמצעות מערכת דחיסת גז דו-אדיאבטית-דו-איזותרמית (מכונת Carnot ברוורס), והיא יכולה רק לקרר. אז כשאתה מפעיל את המזגן אתה צריך להגיד לו "איזו תוכנה להפעיל". אני די בטוח שאם ביום רק של 8 מעלות תפעיל את המזגן (לקירור!) ב-15, הטמפרטורה בחדר לא באמת תהיה 15 מעלות. כנ"ל אם תפעיל ביום של 30 מעלות חימום ל20 מעלות - הטמפ' בחדר לא תרד.

avinamal

New member
מזגן בכלל מתעסק בעיקר [1]

בשינויי אנטרופיה. [1] במונחי הספק.

טל ר

New member
הסבר

מזגן הוא משאבת חום, אותה ניתן להפעיל באחד משני כיוונים - או שהמזגן ישאב חום מחוץ לחדר לתוכו (ואז הוא מחמם אותו - אני רוצה להבהיר שבנושא זה אני חלוק עם אחמס), או שהמזגן ישאב חום מתוך החדר החוצה ממנו. כפתור החם/קר בוחר בין שתי האפשרויות, מהיכן המזגן ישאב חום ולאן. כפתור התרמוסטט שולט על פעולתו של המזגן. במצב חימום יחמם המזגן את החדר עד שיגיע לטמפרטורה שנבחרה, ואז יפסיק, אלא אם כן הטמפרטורה תרד שוב. סביר שהמאוורר של המזגן ימשיך לפעול, אולם המדחס יפסיק את פעולתו. באופן דומה, במצב קרור, כאשר המזגן מגיע לטמפרטורה שנבחרה, יפסיק המדחס את פעולתו והמזגן יפסיק לקרר. ישנם מזגנים בהם יש אפשרות למצב חימום/קרור, בו יופעל חימום או קרור על פי ההפרש בין הטמפרטורה בחדר לזו שנבחרה בתרמוסטט. טל.

מזגן ואפקט הפלציבו

דבר שאני לא אשכח.. עוד בימים בבית ספר. היה שיעור מתמטיקה, בחוץ 40 מעלות בכיתה 25 בערך אפילו יותר , המזגן היה על 15 מעלות , ז"א הוא מקרר עד 15 מעלות. בנות המין היפה התחילו לקפוא מקור, וביקשו שיעלו את הטמפ במזגן, אחרי שהעלו ל22 מעלות , כבר הפסיק להיות להן קר... למרות שהמזגן המשיך לקרר (המדחס פעל לא רק המאוורר), פשוט לראות 22 מעלות על הצג של המזגן יותר מחמם מ15 מעלות. אגב ניסיתי ,זה עובד על עוד אנשים

SpyKid

New member
במזגנים שיש אצלנו בבי"ס אין צג,

ואי אפשר לכוון את הטמפרטורה שלהם מתוך הכיתה (אפשר רק להפעיל או לכבות), וכל מה שנעשה זה שפעמיים בשנה משנים מחימום לקירור או להיפך בבקרה המרכזית (מה שגורם לכך שאי אפשר לעשות שום דבר עם החום כשיש שבוע חמסין בתחילת האביב כי "עונת השינוי לקירור" עוד לא הגיעה, שלא לדבר על כך שבאמת מאוד קר בקיץ כי אי אפשר לשלוט על טמפרטורת הקירור
).

ailag

New member
אתה טוען

שאין משמעות לטמפרטורה שמכוונים במזגן? שהוא פשוט מקרר עוד ועוד ככל שביכולתו והמפעל שם את כיוון הטמפ' ליופי?

זה טרמוסטט

כמו בטוסטר אובן .. אנשים חושבים שאם הם שמים יותר מעלות הוא מחמם יותר חזק ואם פחות פחות חזק.. אם הטמפ בחדר 25 מעלות , לא משנה אם מכוונים 15 או 0 או -200 מעלות. הוא מקרר באותה עוצמה עד שהטרמוסטט מכבה אותו יש רק on או off את מחפשת אותי בכוונה ?
או שזה פרנויה שלי

אמִיר

New member
גם אני חשבתי ככה

אבל אפשר להרגיש בהבדל! לא תשכנע אותי שזה פלציבו. אני מרגיש את זה.

ailag

New member
פרנויה

רק אומרת שאולי הוא הפסיק לעבוד כשלא שמת לב או שיש לו דרגות עבודה בכ"ז.

זה לא נשמע לי כמו אפקט פלציבו.....

האם לא נראה לך יותר הגיוני שברגע שהמזגן הפסיק לקרר התחיל לחדור אוויר חם מבחוץ והטמפרטורה בחדר באמת באמת עלתה, ולא רק בכאילו? האם בדקת עם מדחום שהטמפרטורה באמת לא עלתה? לדעתי אתה פשוט טועה.

חח לא לא אני לא כזה שיכור

נו באמת זה מזגן רגיל, לכולם יש מזגן בבית לא השתנתה העוצמה של המאוור לא כלום.. לא נגענו בחלון (אין חלון זה מתחת לאדמה מקלט). קיצור כלום לא השתנה, זה לא אפקט הפרפר , אני לא מאמין שלא חוויתם את זה אף פעם ..

עדיין לא ברור לי מדוע נראה לך ש...

עדיין לא ברור לי מדוע נראה לך שהחדר שאתה מדבר עליו הוא כל כך אטום לשינויי טמפרטורה מבחוץ, אני דיי בטוח שברגע שהמזגן הופסק התחיל אט אט לחדור חום מבחוץ, מספיק שדלת המתכת של המקלט היתה חמה והיא כבר חיממה את האוויר שבחדר, דבר נוסף, אולי אתה לא יודע אבל קבוצת תלמידים שיושבת בחדר סגור משמשת בעצמה תנור חימום רב עוצמה, כל אחד מהתלמידים בחדר מיצר ופולט מגופו חום שמחמם את האוויר בחדר, לכן התלמידים עצמם גם כן מחממים את החדר וזה עוד הסבר הגיוני לעניין, הגיע הזמן שתתחיל לחשוב "מדע" חביבי. ערן.

LOL

הגיע הזמן שתלמד הבנת הנקרא, המזגן לא הופסק, הורידו סה"כ את הטמפ שלו והוא המשיך לעבוד, תנסה בבית היום לכוון את המזגן ל10 מעלות, אחרי חצי שעה, תעלה את הטמפ ל15 מעלות, אתה מבין שהוא עדיין ימשיך לעבוד.. תהיה לי בריא ערן

zviiii

New member
במיני מרכזי, מקבלים טמפרטורה מדויקת

שם יש הבדל אם מכוונים מעלה אחת פחות או יותר, המזגן מודד אתהטמפרטורה של האויר החוזר. בדרך כלל הסירקולציה טובה מאוד, ומקבלים ערבוב טוב של האויר. לכן הטרמוסטט יכול למדוד בצורה מדויקת את טמפרטורת האויר. במזגנים רגילים, זרימות האויר כל כך גרועות שהוא סתם טוחן את האויר, ולא מקבל אנפורמציה מהחדר.(למרות שהוא לוקח מהחדר.)

למעלה