יש לי שאלה גדולה

יש לי שאלה גדולה

ואני באמת מקווה שלא תראו בזה קנטרנות או ניסיון לפגוע, כי זה באמת מעניין אותי ואשמח לכל תשובה. אני בעצמי בחורה מלאה, מידה 44 בדרך כלל ולמרות שאני אוהבת את עצמי ואת הגוף שלי, ולמרות שהבטחון העצמי שלי במצב אינפלציוני בדרך כלל, אני עדיין מעדיפה לראות את עצמי במידה 40 או 42 ועדיין ממשיכה לעבוד במכון הכושר בשביל המראה (ובשביל ההרגשה). אתן ואתם, לא באמת הייתם רוצים לשקול קצת פחות? אתם לא חושבים שעם פחות עשרות הק"ג החיים שלכם היו טובים יותר? קלים יותר? נטולי הסברים ותירוצים בנוגע לבטחון העצמי ולכמה אנחנו בעצם יפים? אני מקבלת כל אדם באשר הוא, אבל יש משקלים שגם לי, שוב, כבחורה עם עודף משקל בעצמה, נראים לי מוגזמים וכבר רחוקים מלהיות יפים. אשמח לשמוע את הדעות שלכם ושוב, הנושא רגיש ולכן אני מדגישה שוב שלא מדובר בהעלבה או כוונה לפגוע במישהי/ו.

gal33

New member
עינת, יש לי גילוי נאות בשבילך: גם

עם עשרות ק"ג פחות החיים עלולים להיות בעלי "הסברים ותירוצים בנוגע לבטחון העצמי ולכמה אנחנו בעצם יפים". תעשי מארב מחוץ לקליניקות של פסיכולוגים קליניים ותראי שהתפלגות המגיעים אליהם מבחינת משקל הינה כמו התפלגות המשקל באוכלוסיה. נקודת המוצא שלך, שגויה בעיני, לא כל שמן חי את חייו לפי התיאור הנ"ל. באותה מידה שיש הרבה רזים שחיים את חייהם כן לפי התיאור הנ"ל. האחד בחר להקים חומת מגן סביב עצמו, השני בחר להפוך לצל של עצמו, כתגובה לאותה הרגשה. בואי נבדיל בין להוריד את הק"ג מסיבה בריאותית, להוריד אותם כי רוצים להיראות טוב יותר, או להוריד אותם כי כולם לוחצים עליך ולא מוכנים לקבל אותך כפי שברא אותך האלוהים. אין עוד שום פגם חיצוני בעולם הזה שהפך לשטח הפקר כמו השמנה. תארי לך שהיה לך אף גדול ולפחות 5 פעמים ביום, כל יום, אנשים זרים לך לחלוטין היו ניגשים אלייך ושואלים אותך "למה את לא עושה ניתוח אף? תראי איך את נראית. זה ממש לא יפה. אני אגיד לך מה לעשות, תקשיבי לי, אני יודע טוב מאוד מה אחת כמוך צריכה...." מה זה יופי? יופי הוא מושג נזיל על פני דפי ההיסטוריה, למה בימי הביניים אשה מלאה ואף שמנה כן נחשבה ליפה?! הקו המנחה צריך להיות בריאות פיזית ובריאות נפשית כמכלול, ולא שום דבר אחר. גל

לא הבנת את הכוונה שלי..

כנראה שמרוב התפתלויות ונסיונות לא לפגוע השאלה פוספסה. אני מתכוונת למימדים. בעיניי לפחות, שמנה זה יפה, סקסי. אבל... שמנה מאוד מאוד מאוד זה לא יפה. מנקודת ההנחה הזו יצאה השאלה שלי..

gal33

New member
עינת, אני עד לא מזמן, הייתי שמנה

מאוד מאוד מאוד מאוד ויותר מזה, מאוד מאוד מאוד. וכמה שתדמייני לא תגיעי עד לכמה מאוד. ובכל זאת, הסתכלתי במראה והייתי מרוצה! התלבשתי יפה (בעיני), צבעוני, תמיד דאגתי לכל המסביב אביזרים וטיפוח. ברור שראיתי מה אפשר לשפר, כמו היום, אבל בהינתן המצב שאני לא עשיתי שום דבר לשנות אותו, בחרתי להיות מרוצה ממה שיש לי מאשר לבכות על מה שאין לי. אני גורסת שאין טעם לשבת ולבכות על משהו שאינו לטעמך, או שאתה פועל לשנות את המצב, או שאתה מקבל אותו והופך אותו להזדמנות. יכול להיות שאני באמת קצת מפספסת את כוונתך. מה? 80 קילו זה יפה מאוד, 100 יפה 120 פחות יפה 150 כבר לא יפה? כמה ק"ג שווים ה- 3 מאוד ששמת בשאלה? "אבל... שמנה מאוד מאוד מאוד זה לא יפה. " ושוב למה זה לא יפה? מי קבע? הרי יופי הוא בעיני המתבונן. יש אתרים באינטרנט שהם סגידה לאשה השוקלת באיזור 200 ק"ג, אולי בעיני אלמוני זה לא יפה, אך מי שם אותו להיות חנה בבלי של היופי? מיהו אפרודיטה של כדור הארץ? גל

המאוד הוא סמלי, בא להדגיש

אני בהחלט חושבת שאשה בגובה 160 עם 200 ק"ג זה לא יפה, אבל זו דעתי. אני קוראת כאן את ההודעות וכולן מתארות כמה הן מאושרות וכמה טוב להןם וכמה הן יפות וסקסיות ואז רואה תמונה של אשה מאוד גדולה וזה קצת המם אותי. מודה. כמו שאמרתי, גם אני למדתי לחיות עם הגוף שלי, ולאהוב כל גרם עודף, וכמוני בני הזוג שהיו איתי, אבל אני חושבת שברמה אובייקטיבית יש גבול שלא ניתן לחצות. אני בהחלט חושבת שישנם משקלים (קשה להגדיר אם 80 או 100 או 120 וכו´..) שבהחלט חורגים מפרופורציית היפה ועל זה בעצם השאלה שלי..

gal33

New member
אם הטבע (nature) מסוגל להכיל אותנו

אז גם האנשים צריכים להיות מסוגלים לעשות זאת. אין כזה דבר "גבול שלא ניתן לחצות" במושגי יופי. האחד חושב שירוק הוא צבע מדהים ביופיו והשני חושב שהוא מחריד, אבל בטבע ירוק מצוי הרבה. אני דוגלת ביופי הוא בעיני המתבונן, איני חושבת שניתן לכפות מדד אחיד על כל בני האדם. פיקאסו זה יפה? תלוי מי מסתכל... מה זה פרופורצית היופי? של מי זה? למי בעולם הזה יש מנדט על איך יפה שבן אדם יראה או לא יפה? טוב די, אני כבר חוזרת על עצמי. זהו אין לי מה להוסיף. ימים יפים לכולנו, גל

יפעת*

New member
ואני חושבת

שהבעיה הראשונה היא שאישה שמידת המכנסיים שלה 44 חושבת שהיא צריכה דיאטה!!! והבעיה השניה היא שאדם חושב, שמשקל כזה או אחר הוא מה שישנה לו את מצב הרוח או את איכות החיים. דיאטה יקירתי היא הסיבה הראשונה להשמנה!!! ולא... אישה בגובה 160 ששוקלת 200 קילו לא יכולה להיות אישה נאה אבל אני לא חושבת שתמצאי אנשים כאלה בסביבה, או בכלל. אישה כזו, או שהיא מאוד חולה ולכן הגיע למשקל כזה, או שהיא מרגישה כל כך רע עם עצמה ומפצה עצמה באוכל, ואם היא מרגישה כל כך רע עם עצמה, איך היא יכולה להראות טוב?

דיאטה? מי בכלל דיבר על דיאטה? ../images/Emo13.gif

מאז גיל 20 הפסקתי עם זה. מיציתי. לפני שנה וחצי התחלתי עם המכון כושר וזה עשה לי רק טוב מבחינת ההרגשה, הקלילות וגם כמובן המראה. בנוסף, אני מזמן הפסקתי להשתמש במשקל כמגדיר מצב רוח. מצב הרוח שלי לא מושפע מהמשקל הוא מושפע מהפעילות שאני מבצעת או לא. את מוזמנת לארוחת צהריים אצלי.. מבטיחה לך, דיאטטי זה לא
ולגביי מה יפה ומה לא.. יש כאן נשים שחושבות ש-160 עם 200 ק"ג זה יפה, אני שמחה לשמוע שגם את רואה בזה משהו מופרח ושאני לא לבד בגישה.

gal33

New member
טוב אז בתור חולה לשעבר, תודה על

ההגדרה. נו מה אגיד, זו לפחות אחת ההגדרות הפחות מעליבות בהן נתקלתי במהלך חיי. "חולה... מרגישה כל כך רע עם עצמה... מפצה עצמה באוכל..." למה לא סיפרו לי על זה בכל השנים שחייתי את זה? אשמח פעם לשבת איתך על כוס גזר וחסה ולספר לך על עולמן של החולות. גל
שולחת לכן הרבה אור ואהבה, ובעיקר אהבה עצמית. מי יתן והחג הזה תצאו מעבדות לחירות, מכבלי העבדות של הנורמטיביזים לחירות המחשבה של האינדיבידואליזם.

Amalthea

New member
אויש נו

זה לא שכולכן לא נורא מקסימות, ושזה נורא משמח אותי כל פעם מחדש לשמוע מה יש לכן לכתוב, בעיקר שזה בד"כ בדיוק מה רציתי תמיד לומר לעצמי... אבל - אני, בכל אופן, מאמינה שיפה זה בריא, ולהפך. לכן, גברת אלי מקביל כנראה לא האפרודיטה שאנחנו מחפשים, ועם זאת - 200 ק"ג על מטר שישים? אני אישית הכרתי מישהו שאכילה מוגזמת ולא בריאה מאוד זירזה את המוות הפתאומי שלו
. וזה היה נורא נורא נורא עצוב (שלושה נורא זה הרבה, נכון?), ואחרי זה הייתי מאוד מדוכאת מהמחשבה שאני, ואתן, וכמעט כולם, שוקעים בהרגלים רעים והורסים את עצמנו מבפנים, אם זה דיאט קולה, קפה
, סיגריות
, וורקוהוליזם ושאר תחלואי החיים המודרניים - וגם גרגרנות. אז "עודף" של עשרה, עשרים, שלושים קילו, בשילוב עם הרבה אופטימיות ואורח חיים בריא (ספורט וכו´) זה בסדר גמור, אבל - יש גבול. לא?!...

גילה37

New member
באותה המידה את יכולה להיות בריאה .

ע"פ הסטנדרטים, שלך, ומחר להתפוצץ בקניון ,חלילה אני לא מאחלת זאת לאף אחד מאיתנו ,אפילו לא לאויב שלי. אבל קרו כבר מקרים מעולם. מה שאני מנסה להעביר לך שאין ביטחון לגבי המשך חיים ארוכים.... זו לא לגיטימציה להזניח את עצמך אבל כל אחד וסיבותיו הוא שלך גילה

יפעת*

New member
לא יכולה להגיד אישית על כל אחד

אבל אם את לשעבר, כנראה שבכל זאת זה לא היה מהו שהיית מוכנה להשלים איתו לגמרי. אני לא מתחסדת או מתכוונת לומר שכך או כך זה טוב או רע. אני פשוט לא חושבת שיש הרבה אנשים שמגיעים לעודף משקל כל כך גדול מתוך השלמה עצמית. אני שותה מיץ גזר רק כי אני אוהבת, ואני לא אוכלת חסה לבד והייתי מספיק גבוהה במשקל בשביל להבין איך זה להיות לשעבר, לא שנאתי את עצמי, אבל בהחלט הרגשתי לא טוב עם עצמי, והיום כשאני בכלל לא רזה ומרגישה טוב, אני יכולה לעשות את ההשואה. אני לא מרגישה את עצמי כבולה בנורמטיביזם, אני פשוט חושבת. ואולי אני טועה,ואולי לא.

גילה37

New member
לא יכולת להסביר את זה יותר טוב

תודה לך על ההבהרה המוצלחת ,,, אני רק רוצה שכל הגברים שחושבים שנשים שמנות הן אאוט שיכנסו ויראו כמה הנשים כאן חכמות , לא רדודות ושטחיות וכמה יופי יש להן להציע לבר ... אשרי הגבר שיהיה איתך

גילה37

New member
כלומר גם לך יש גבול להשמנה

וזה אומר שאת בראש שלך או בידע שלך או בצורת הראיה שלך רואה מיהו שמן ומיהו לא ע"פ המושגים שלך ... את לא מבינה שאת לא שונה מאלה שרואים אותנו שמנות בכל מיקרה ??? את רק מגדירה שמנה מכוערת ע"פ אמות המשקל שאת חושבת שהן נוראיים ... את לא מפגינה שונות מכל אחד אחר שם בחוץ שהפגין כלפינו ריחוק וכו´ נניח שאישה שוקלת 100 ק"ג את אומרת או זוהי מלאה אבל גבר שהולך עם המוסכמות יגיד וואאהההה כמה היא שמנה ...... אבל מישהי ששוקלת 110 אצלך כבר ניראת שמנה נורא ? זה מה שהבנתי ממך לא לגבי המשקל הוא רק דוגמא .. ולכן אמרתי לך קודם שאם את במלחמה נגד המשקל שלך אז את לא מקבלת את עצמך ב-100% שלך גילה

השמנה

New member
עינת יקרה...

הכל עניין של טעם והסתכלות. לכל אחד ואחת יש את מה שיש ולא אחרת.. (משפט חזק...) לכל אדם העדפות שונות וטוב שכך... אני אומרת אם זה מה שיש עם זה ננצח, למה לסבול מכל רגע??? למה להכנע למוסכמות ולאמונות הקולקטיביות שדבר אחד טוב יותר מדבר אחר? מי ששמנה יודעת שהיא כזו וטוב מאוד שהיא בוחרת לחיות עם המשקל בשלום ולהנות ממנו... יש ממה להנות... מי שלא טוב לה שתנסה לחשוב למה לא טוב לה ותשנה את מה שהיא חושבת שצריך לשנות.. הדבר החשוב להיות מאושר עם מי ומה שאתה בכל רגע ורגע.. החיים האלה כל כך קצרים ויכולים להיות כל כך נהדרים אם רק נותנים להם הזדמנות...

צודקת, הכל עניין של הסתכלות

אבל מודה, כל הנופת צופים שנוטפת מההודעות כאן הפתיעה אותי. זה נראה יותר כמו קובצת תמיכה שתגיד כמה העולם ורוד רק כי להתמודד עם המציאות כמות שהיא קצת קשה.. כולן יפות? כולן מושלמות? הכל כל כך פשוט וכל כך זוהר? מצטערת, לא קונה. זו התחושה הסובייקטיבית שלי מקריאת ההודעות בפורום בשבועיים האחרונים.

אסי אש

New member
אז אם נהייה מרירים יהיה יותר טוב?

הכל לא פשוט ולא זוהר לאף אחת, אבל לחלק מפה הפורום נותן תחושה טובה, אז למה את כ"כ מתעקשת להחזיר את כולם למציאות?

גילה37

New member
תיקראי את כל ההודעות ותביני שלא הכל

מושלם , כבר היו כאלה שקיטרו על משקלן ועל מראן וכו´ואני מאמינה שעוד יהיו כאלה ,, אבל גם איש הרזה קמה בבוקר אומרת לעצמה כמה היא ניראת רע כמה היא לא לבושה איך היא פתאום שמנה וכו´ אותן צרות יש לכל הנשים

למעלה