יש לי שאלה במכניקה

mishe e

New member
יש לי שאלה במכניקה

רעף מחליק ממנוחה מעל גג רעפים ונופל לרחוב. שיפוע הגג הוא 53 מעלות, גובה תחתית הגג מן הרחוב הוא 5M, וגובה הרעף ברגע ההתנתקות הוא 5M מתחתית הגג. בהנחה שהתאוצה הנגרמת לרעף היא 8M\S^2 : א. תוך כמה זמן יפגע הרעף ברחוב? מצאתי את הזמן שהוא עובר את הגג רעפים אבל לא הצלחתי למצוא את התשובה לנפילה המשופעת. התשובה היא 0.48 בכל אופן

אני אנסה להסביר

נסתכל על הגג כמשולש ישר-זווית, שבו ידוע לנו אורך ניצב אחד, והזווית החדה שממול. נמצא את היתר! X- היתר sin53 = 5/x מטר x = 6.25 עכשיו נמצא את הזמן עד שהרעף מגיע לקצה הגג... לפי נוסחאת הקינמטיקה האהובה כל-כך: x = x0 + v0*t +0.5*a*t^2 נציב את מה שידוע לנו: 6.25 = 0 + 0 + 0.5*8*t שניות t = 1.563 כבר רק מהחלק הזה עברנו את הזמן בתשובה שנתת? הבנתי את השאלה לא נכון? בעיקרון אם הייתי ממשיך בפתרון הייתי מוצא את המהירות האנכית של הרעף בקצה הגג, ולפי אותה נוסחא בקינמטיקה, מוצא את זמן הנפילה החופשית.

mishe e

New member
תודה

את מה שרשמת מצאתי... השאלה שלי דווקא בנפילה חופשית מה הזמן שם? הצבתי בנוסחא y=y0+v0t+gt^2\2 כתבתי שהY הסופי הוא 0 וההתחלתי הוא 5 והמרצה שלי עשה ההיפך. התשובה שלו יצאה נכונה ושלי לא... למרות שהגוף באמת נופל מגובה 5 לגובה 0...

שתי הדרכים נכונות

שתי הדרכים נכונות, זה פשוט ייתן לך תשובה עם סימן נגדי (כי המערכת ייחוס שלך כאילו הפוכה). התחשבת בזה שיש לגוף מהירות התחלתית? התאוצה בנפילו חופשית היא 9.8 (10 בקירוב), אולי התבלבלת עם התאוצה 8 שנתון בשאלה? טעות חישוב?

למעלה