יש לי שאלה אנשים!

יש לי שאלה אנשים!

איפה מקום מושבם של שמשון ובני משפחתו בתקופת הפלישתים. כלומר מתי שאנחנו היינו משעובדים לפלישתים. ידוע לי שיש כמה מקומת? מישהו יכול לאמור לי במדיוק את הערים? ואם מישהו יש לו מפה אז זה מצויין.( לא חייב מפה אם אין לכם) אודה לכם מאוד. בתודה דקלוש

רותם1024

New member
תשובה

שמשון ומשפחתו התגוררו תחילה בצרעה אשר בנחלת שבט דן,שמשון יורד לתמנתה ואחריו יורדת משפחתו. שמשון יורד אחר כך לעזתה ולנחל שורק אך לא ידוע לי אם התגורר שם. מקווה שעזרתי.

eyalnadav

New member
בין צרעה ובין אשתאול בשבט דן

לא התגורר במקום הפלשתים

אלי ו.

New member
כפי שכתבו בין צרעה לאשתאול

בדרך לבית שמש. כל פעם שאני שם עם הילדים אנחנו מנסים לדמיין איפה הוא היה ומה הוא עשה על כל גבעה.

אבל אתם לא מבינים..

אני לא מבקשת שתגידו לי בין לבין , אני שאלתי רק איפה הוא ישב עם בני משפחותו שמשון. אז אני יסביר את עצמי יותר טוב אני אמורה לשרטט מפה של ארץ כנען בתוקפת השופטים, ואני אמורה לציין את מקום מושבם של הפלשתים ואת מקום מושבו של שמשון ובני משפחתו. כלומר אני אמורה לסמן במדיוק . אבל אתם אמורים לי בין לבין אז אני בדילמה. אז תגידו לי ישריות היכן המקומות של הפלישתים שהתיישבו, והיכן המקומות של שמשון עם בני משפחתו. וסליחה על הקטע הזה, פשוט אני אמורה לעשות את העבודה על זה, ופשוט אני לא מוצאת מפות שאפילו יתארו לי את זה. אבל בכל אופן אשמח אם תענו לשאלתי . בתודה רבה דקלה א.

פלגיה

New member
אף אחד לא יודע "בדיוק"

קשה למקם מ'קומות היסטוריים בדיוק. לכן אם תחפשי על המפה את בית שמש של היום, ותסמני את האיזור - זה יהיה מספק

יהוי

New member
יש מפות תנכיות

המסמנות את מקומות הישוב,חלק גדול ממקומות הישוב הללו זוהו ארכיאולוגית אם כי גם פה יש לעיתים טעויות. תוכלי לרכוש אחת בשקלים ספורים בכל חנות לספרי לימוד.

למעלה