יש לי שאלה אליכם...

The Wraith

New member
תשובתי לך

אם אתה לא עוסק בכישוף או מתעניין בו- למה אתה כאן? בטח שאני מאמין שכישוף קיים, הוכחות-כן, אבל לא תאמין לי אז למה אני אספר לך שריפאתי את עצמי ושידיד שלי שינה את צבע עיניו או על מכר שהוריד גשם...

MuadDib

New member
ותשובתי אליך היא

שאמנם אני לא עוסק בכישוף, אבל אני כן מתעניין בנושאים שהמדע לא יכול להסביר, ואני חושב שיהיה מעניין לא רק למצוא שמישהו מסויים יכול לגרום להורדת גשמים, אלה לחקור את המנגנון שאיפשר את הורדת הגשם, או במילים אחרות, לערוך מחקר מסודר, על השפעות המחשבה על הסביבה. כמובן, שכדאי לטעון שאדם מסויים אכן הצליח להוריד גשם, אתה צריך להוכיח שהסיבה לגשם היא אך ורק האדם עצמו ופעולות הקשורות בו, כמו כן אתה צריך להביא הסבר מתקבל על הדעת ל-"איך זה קרה " וכו´. זה לא שאני לא מאמין לך או משהו, אני רק אומר שמחקרים מסודרים בנושא יכולים אולי לפרוץ דרך לענף חדש במדע.

nepthys

New member
האם לדעתך פסיכולוגיה היא מדע?

ודרך אגב, אתה מבדיל בין השפעות פיזיות למנטליות? אני אישית מאמינה שלמאגיה השפעות מנטליות/רגשיות בלבד, מכיוון שרגשות וכמו כן הנפש והאדם הם דברים מעבר להסבר במספרים ועובדות. טלקינזיס ושאר השפעות פיזית (כולל ריפוי ממחלה, אבל תזכור שכל מחלה שורשה לדעתי נעוץ בבעיה פסיכולוגית) הן אצלי אנרגיה אחרת לחלוטין, שהיא אכן "פיזית" ומדידה.

MuadDib

New member
פסיכולוגיה

,לפחות הפרוידיאנית, היא לא בדיוק מדע, כי לא משנה מה תגיד, גם דברים סותרים, תמיד ימצא לזה הסבר, ומדע שמסביר באותה מידה שני דברים סותרים אינו מדע. מתייחסים אליה כמדע, כי היא עוזרת להיות מודעים לכל מיני תהליכים מנטליים, אבל לא מדע מדע אמפירי כמו פיסיקה או ביולוגיה. באשר להשפעות פיזיות ומנטליות, ידוע שמוח יש השפעה על הגוף עצמו (מחלות פסיכוסומטיות), השאלה האם יש השפעה של המוח על הסביבה הפיסית היא שאלה מעניינת שכפי שאמרתי צריך לבדוק אותה. גם אם מישהו טוען שיש השפעה צריך לחקור את המנגנון? האם המוח יוצר הפרעה אלקטרומגנטית, האם מדובר במעברים של אנרגייה? ובקשר למחלה. נוהגים להפריד בין חולי (ILLNESS) ומחלה (DISEASE). מחלה היא התסמינים הקליניים-גופניים וחולי הוא ההשפעה המנטלית על החולה כתוצאה מעצם קיום המחלה ומהאי-נוחות הנגרמת ממנה. אכן ידוע שלמוח יש השפעה גדולה על מהלך המחלה, אבל להגיד שכל מחלה שורשה בבעיה פסיכולוגית? הרי יש עוד איברים בגוף חוץ מהמוח, ואנשים בריאים נפשית לחלוטין יכולים להדבק בצהבת למשל, כך שהקביעה שלך שכל מחלה שורשה בבעיה פסיכולוגית אין לה על מה להסתמך. רופא יאמר: יש מחלות בהן למצבו הנפשי של החולה יש השפעה על מהלך המחלה (ואני קצת מבין ברפואה כי אני סטודנט שנה א´ לרפואה...)

nepthys

New member
ובכן,

אני פשוט מאמינה שרגישות למחלות נגרמת מרגישות מנטלית. יתרה מכך, מחלות שונות נגרמות במקומות סמליים לחולה, בהשפעה שיכולה להיות או פסיכולוגית (פסיכוסמטית) או מאגית, לא נוכל לדעת. והאמונה שלי לגבי החוסר החלטיות של המאגיה, ה"רוחניות" הלא נמדדת של המאגיה, נחלשת מיום ליום. תראו מה ג´סטין עושה לי..:)

nepthys

New member
אני מאוד לא אוהבת את זה..

אני אישית שונאת "דוגמאות אישיות", במיוחד לא מהסוג הזה, שהוא, ובאמת בלי להעליב ומתוך כבוד אלייך, קיטשי נורא. שינוי צבע עיניים יצא מתוך סרט נעורים, "הורדת גשם" גם זה מושג בעל אסוציאציות שבעיני הן לא נעימות ("הוקוס פוקוס"). הייתי מעדיפה שתשתמש בדוגמאות שיראו רציניות יותר. ובכלל, אני אמשיך לחזק את דברייך ולהגיד, כשאנשים מעבירים כאן חוויות אישיות, זה גם בעיני נראה כחוסר כבוד (יש דברים מסויימים שלא הולכים ומספרים עליהם בפורום ציבורי כל כך) וגם פשוט מכיוון שאף אחד לא יקח ניסיון מסיפורים על חוויות אישיות של אחר, אפילו אם הוא יאמין לו באמונה שלמה, מכיוון שיש דברים מסויימים שלומדים רק אם רואים אותם מול העיניים.

The Wraith

New member
זה לא הוקוס פוקוס

זה לקח זמן, למרות שלא יותר מיום. וזה נערך בטקס די ארוך מהשעות הקטנות של הבוקר. דוגמאות די רציניות ולא אישיות? תני בעצמך! אני יודע רק מה שאני עשיתי..

nepthys

New member
זהו, אני לא מזלזלת,

אני רק אומרת שהכישופים האלו הם גימיקים מהלכים. ולכן לספר אותם למישהו חדש נותן לו הרגשה שמאגיה עצמה היא גימיק.ובגלל זה בכלל אני לא אוהבת דוגמאות אישיות, פשוט כי אני מרגישה שמצפים ממני להאמין מיד, ומה לעשות שלא משנה כמה האדם משכנע כל עוד אני לא רואה את זה מול העיניים אני לא יכולה להאמין.

mga-abir

New member
נמכרים לפתי המאמין

כמו כל קמיע,כמו כל חזיון שהפך למציאות בידי יוצרו,כמו כל סמל הנמצא בשימושו של "המכשף".אלו רק כלים.אנו נוטעים בהם את האנרגיות.אולם לא נוכל לשלול מתוך ידיעה שאין בדברים ממש.אין הם נושאים תכונות,אך אנרגיות יש בהם.אנו "מתמרנים" באמצעותם את רצונותינו.ברמה גבוהה יותר ואו אחרת ניתן לעשות זאת ללא כלים כלל.אני אישית מבין זאת באמצעות צבעים שבעזרתם מתחוללים שינויים.כל אחד וכליו אתם או בלעדם.אפילו מזון כלשהו לאחד יזיק לאחר יטיב ועל השלישי לא ישפיע. בברכה אביר

nepthys

New member
התכונות של החפצים

נוצרות בגלל ששייכנו לחפצים רגש מסויים. כלומר, מאגיה עצמה נוצרת כי השתמשנו ברגשות שלנו. לכן קשה לדעת אם התוצאה נגרמה בגלל הליך מאגי או הליך פסיכולוגי.

למעלה