יש לי שאלה אליכם...

MuadDib

New member
יש לי שאלה אליכם...

אתם באמת מאמינים שיש כזה דבר מאגיה וכישוף, או שזה סתם תחביב בשביל להעביר את הזמן? (או במילים אחרות: יש לכם הוכחות שמה שאתם מדברים עליו עם כל העשבים והשיקויים - עובד?)

nepthys

New member
שתי גישות למאגיה

אחת מהן היא הגישה שלי: מאגיה היא הפילוסופיה של כיצד היקום בנוי. מה שאני עושה זה לא סתם פולחנים בשביל כל מיני מטרות, מה שאני עושה זה לומדת ומכניסה את החוקיות שאני לומדת מהיקום לתוך החיים שלי. "חוקיות" יקומית זה לא רק מבנה של יישויות (כפי שאני לא אוהבת, דרך אגב) אלא מבנה של "כיצד היקום פועל". דוגמאות? חוק הקארמה הוא חוק שטוען כי אם אתה עושה נזק, יגרם לך אותו הנזק (או כפול שלוש, לפי חוק השלושה). אני אישית לא מאמינה בו. בכלל, ללמוד מאגיה פירושו ללמוד פילוסופיה ודת. הפולחנים נועדו רק כדי לבצע דברים שיקרבו אותך ליקום ולחוויות שונות. הגישה השניה, היא שמאגיה הוא כלי להשגת רצונותייך. כאן אתה באמת צריך לשאול את שאלת ההוכחות. ובכן, מבחינתי מאגיה עדיין לא הראתה לי שהיא פועלת בצורה בטוחה מספיק. יש המון גורמים פסיכולוגיים שיכולים לגרום למטרה להתבצע לאחר הפולחן ולכן קשה לדעת מה נגרם בגלל השפעה פסיכולוגית ומה מהשפעה מאגית. לי אישית, כמו שציינתי, זה לא משנה.

Justin Angel

New member
אמממ...

בתור התחלה תן לי לברך אותך על הניקניים המוצלח מאוד שלך, למרות שאני חושב שזה חילול שמו של מואד´דיב זה שאתה מעז להשתמש בו. הייתה לך התחלה טובה "מאגיה וכישוף" ,אבל אחר כך עשית בלאגן מהכל. "עשבים ושיקויים" לרוב שייכים לשרלטנים ומיסטיקנים למיניהם. אני מאמין, יודע ומבין שמאגיה ,קסם וכישוף הם דברים אמיתיים. הם מדע טהור שעטוף בענן של מיסתורין, כמו כל מדע לפני שנחקר לעומק.

RainBird

New member
דבר ראשון ג´סטין זה שיש לך מוח בגודל של אגוז זה לא אומר: וזה שפעם מישהו חכם אמר :"רוצה שיחשיבו אותך כחכם תגיד שהכול מסריח" יקירי במקום לקטול עשבים ושיקויים שהם במקרה המומחיות שלי תקח את עצמך בידיים ותלך להציק לילדים מסכנים המכירת פוקימונים או לך לצחצח את אוסף הגרזנים שלך כי לי העלית את הסעיף ילד דפוק שכמוך!!! עוף מפה, ואת זה קשה תבעט בעצמך זה יעזור!!!!

Justin Angel

New member
מדהים

איך הצלחת לעשות הודעה של שלוש פסקאות ורק חצי שורה היא באמת בעלת תוכן, אני חייב לשבח אותך על העלאת רמת הקשקושים שלך לסטנדרטים שאפילו הטובים שבמקשקשים וחסרי-המושג מתקשים להגיע אליה. אתה דוגמא מובהקת למה "שיקויים ועשבים" זה דבר שבתרבות הישראלית עוות מעבר לכל אמת מידה אפשרית. מה אתה עושה? לוקח כמה עשבים ,שם אותם בבקבוק מעביר עליהם כמה קריסטילים ופוף זה בעל תכונות "קסם". אני מצטער לספר לך ,אבל זה בהחלט לא ככה. כדי שלמשהו תהיה תכונה "קסומה" כלשהי אתה צריך לתת לו אותה. ואומנם לחפצים ולדברים מסוימים (כגון: עשבים) בהחלט קל יותר לתת להם תכונה כלשהי הנחשבת "קסומה" ,אבל הם לא באים ככה ברגע שהם נקטפים. לעסוק בכל מיני מתכונים מוזרים שאתה מצאת בכל מיני חורים למיניהם, לא הופך אותך לכלום (חוץ מכמה כינויים מאוד מרעננים שיש לי לתת לך). אתה פשוט לקחת את השימוש של עשבים בתוך המארג הכללי של טקס והפכת אותו לדבר בפני עצמו, וזאת חתיכת טעות. ובקשר לכעס שלך עליי, מה קרה? כועס שמישהו חושב אחרת ובאמת מעז להגיד את זה? אני לא נרתע מדיון רק שלך יש בעיה עם העמדה שלי. אם יש לך בעיה, תנמק מה העמדה שלך ותנסה לסתור את הטיעונים שלי. ככה לרוב דיון הולך, אבל סתם לבוא ורק לאיים על אנשים ולקרוא להם בשמות לא נחשב כל כך כעמדה בדיון. ד"א רון: "אני לא מכשפה, אני שד!" :)

RainBird

New member
האם בחנת את אחד מהכשפים שלי? אני מניח שלא אז אל תדבר כי אין לך מושג כמה זמן אני ממלא את העשבים שלי בתכונות קסומות.

RainBird

New member
וחוץ מזה, אני יכול להשתמש בלענה, סחלב או חרא של יונים זה לא משנה אם יש לי קונטציות כישופיות עם אותו חומר וזה דבר שכול מכשף שמחשיב את עצמו למינומום מתלמד, יודע וכנראה שאתה לא. ולהעביר גבישים זה באמת טיפשי,אני ממצא את התכונות שלהן לשמנים ולמים שבהם אני רוקח שיקויי ריפוי מצמחי מרפא כדי לחזק את עוצמתם. שוב הראת את בורותך בדרכי, ג´סטין.

Lion_Heart

Well-known member
../images/Emo115.gif../images/Emo35.gif

RainBird היקר, האם לא אתה היית זה שהעביר קריסטל מסביב לבקבוקון עם "שיקוי אהבה", ב"ביפ שואו"?

RainBird

New member
הכישוף בביפ היה מפוברק הם אלו שביקשו המחשה למעשה התערבו בכול הכישוף שלי :) תתעלם מזה בבקשה

fading_mist

New member
rainbird

ספר לי יותר על בקבוקון מכשפות. זה משהו שאני לא יודעת עליו לעומק.

RainBird

New member
ובכן זה כישוף מסורתי שבו את לוקחת בקבוק ומנקה אותו במי ים אם יש בנמצא או מים וסבון כשאין ואת שמה בו שברי זכוכית, מראות מטים סיכות סכיני גילוח וכל דבר חד שעולה על דעתך יחד עם גבישים מגינים ותולה על הדלת הכניסה של הבית פעם המכשפות תלו את זה כנגד כל רוע אפשרי שקיים מגנבים ועד שדים. אני עשיתי המון בקבוקים קטנים וצבעוניים וחתמתי אותם בשעווה או פארפין ותליתי ליד כל חלון חרך וכדומה בבית.

MuadDib

New member
בקשר לניק...

השימוש ב-NICKNAME מבטא את שאיפתו של האדם ואת האידאלים שהוא רואה לנגד עיניו, ובמובן הזה אין בכך משום חילול. מה גם שמואד´דיב לא היה אל, הוא היה אדם בשר-ודם (והוכחה ל-MORTALITY שלו יש בספר השלישי של חולית), למרות שהיו אנשים שבחרו להתייחס אליו כאל אל ממש, ויותר מאוחר עשו שימוש מניפולטיבי בדייטיפיקציה (=האלהה) של מואד´דיב.

Justin Angel

New member
אני לא מסכים איתך

אם אני אבוא עם הניק "הגדול מכולם" זה לא ייתפס כאן כשאיפה כאלה הצהרה ,וכמו כן גם הניק שלך. אבל בכל מקרה, לשאוף להיות מואד´דיב זה מטרה טובה בחיים.

Lion_Heart

Well-known member
תשובה

כן, כן... רק תחביב... אנחנו בני נוער מתוסכלים, שחייהם סובבים את המחשב, מדי פעם טלוויזיה, ופה ושם זימון כוחות האופל והקרבת העז המזדמנת...

MuadDib

New member
שאלה לריינ-בירד

תסביר לי יותר מה זאת אומרת "מבצע כישוף"? למשל הכישוף הזה נגד עין הרע שמעורבים בו בקבוק מי-ים ועוד כל מיני דברים חדים? מה נותן לזה את הסגולה נגד עין הרע? החומרים עצמם או מי ששם אותם ביחד ועושה עליהם פעולות (=המכשף)? ועוד משהו - האם אתה משתמש בהשבעות או פונה למלאכים או רוחות בזמן שאתה מבצע את כשפיך? (כל השאלות רציניות לחלוטין)

RainBird

New member
המממ... זה כישוף הגנה לא נגד עין הרע ומה שנותן למשהו כוח זה האמונה בו ולא אני לא נוהג להשתמש בהשבעות למלאכים כרגע, אני לא רוצה לפסול את האפשרות אבל אני שומר את הכשפים של הישויות בהשג יד, אבל לא כסתם ביזבוז. אנרגיה למה לכול פסיק מאגי שאני רוצה שאזמן מלאך? או אל? אני מאמין באנרגיה שלי שתשה את העבודה. Rainbird

למעלה